Webinar της VHL Family Alliance Greece για τον κληρονομικό και τον σποραδικό καρκίνο του νεφρού

Webinar της VHL Family Alliance Greece για τον κληρονομικό και τον σποραδικό καρκίνο του νεφρού

Η VHL Family Alliance Greece θα πραγματοποιήσει διαδικτυακό σεμινάριο με τίτλο «Ομοιότητες και διαφορές  του κληρονομικού καρκίνου του νεφρού (Von Hippel –Lindau Disease) με τον σποραδικό καρκίνο του νεφρού (Renal Cell Cancer) και οι νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις τους», την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023, στις 17:30.

 

Η Πρόεδρος του Συλλόγου VHL Ελλάδος, Αθηνά Αλεξανδρίδου, αναφερόμενη στο webinar της Τετάρτης, τόνισε στο DailyPharmaNews, το μεγάλο ενδιαφέρον που παρουσιάζει το θέμα και για τους ιατρούς (Ογκολόγους – Ουρολόγους), αλλά και πολλές κατηγορίες ασθενών που τους αφορά άμεσα η υγεία των νεφρών και όχι μόνο ο κληρονομικός τους καρκίνος: υπερτασικούς, διαβητικούς, παχύσαρκους, γενικότερα ασθενείς με χρόνια νοσήματα, σπάνιους ασθενείς κλπ, καθώς και τις οικογένειές τους.

«Είναι σημαντικό να αναγνωρίζονται τα σημάδια για επιτύχουμε την πρώιμη ανίχνευση», λέει χαρακτηριστικά η κα Αλεξανδρίδου και προσθέτει: «Βλέποντας τα πρώιμα σημάδια, ξεχωρίζοντας τον σποραδικό από τον κληρονομικό καρκίνο του νεφρού (VHL) που αποτελεί την κυρία κακοήθειά του, σώζουμε όργανα και ζωές, ίσως και παραπάνω από μία, μέσα σε στην οικογένεια.

Στο webinar, Έλληνες και ξένοι ιατροί και ομιλητές, εμβαθύνουν, πάντα με επίκεντρο τον ασθενή, στον καρκίνο του νεφρού. Έναν καρκίνο συνεχώς αυξανόμενο, που μας αφορά όλους, τώρα που στην φαρέτρα μας έχουμε νέα όπλα και έτσι μεγαλώνουμε την γκάμα των θεραπειών των ερευνητών μας, ενάντια σε διάφορους καρκίνους».

Για να παρακολουθήσετε το webinar, πατήστε το λινκ: https://www.livemedia.gr/VHLSymposium2023 

Στο webinar, χαιρετισμό θα απευθύνουν -εκτός από την πρόεδρο της VHL Family Alliance Greece, Αθηνά Αλεξανδρίδου- η Dr. Rachel H Giles, CEO, International Kidney Cancer Coalition, Associate Professor, UMC Utrecht Cancer Center, και η Janet Thompson, Executive Director, VHL alliance.

Ομιλητές και Θεματικές ενότητες

Με συντονιστή τον Δρ. Αριστοτέλη Μπάμια, Καθηγητή Θεραπευτικής- Παθολογίας- Ογκολογίας, Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, στην πρώτη θεματική ενότητα, θα είναι εισηγητές οι κ.κ.:

  • Dr. Katy Beckermann, MD, PhD Assistant Professor, GU Medical Oncology, Vanderbilt University Medical Center
    Δρ. Κουτσούκος , Παθολόγος Ογκολόγος, Επ.Υπεύθυνος Ογκολογικού Τμήματος Ευγενιδείου, Συνεργάτης Θεραπευτικής Κλινικής ΕΚΠΑ
    Othon Iliopoulos, Associate Professor, Medicine, Harvard Medical School, Associate Professor of Medicine, Ceneter for Cancer Research, Massachusetts General Hospital.
    Δρ. Ιωάννης Μπουκοβίνας, Ογκολόγος, Επιστημονικός Υπεύθυνος του Ογκολογικού Τμήματος Βιοκλινικής Θεσσαλονίκης

Στη δεύτερη θεματική ενότητα, θα είναι εισηγητές οι κ.κ.:

  • Φλωρεντία Φωστήρα, Κλινική Εργαστηριακή Γενετίστρια, ErCLG / Ερευνήτρια Γ? / Εργαστήριο Γενετικής του Ανθρώπου, ΕΚΕΦΕ ?Δημ?κριτος?
  • Θάλεια Μαμά, Μοριακή Βιολόγος-Γενετίστρια, Εργαστήριο Ιατρικής Γενετικής, Ιατρική Σχολή, ΕΚΠΑ.

Θα ακολουθήσουν ερωτήσεις του κοινού και συζήτηση.