Το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο διοργανώνει το 23ο Ετήσιο Συνέδριο Healthworld με τίτλο The Healthcare Sector in a Changing World: Are we Ready? στις 23–24 Σεπτεμβρίου 2024 στο ξενοδοχείο Αθήναιον Ιντερκοντινένταλ. Η θεματολογία του συνεδρίου εστιάζεται στην πολυεπίπεδη αξία της φαρμακευτικής καινοτομίας και στην παροχή υπηρεσιών υγείας στη χώρα μας με βάση την αξία. Σε αυτό το πλαίσιο θα συζητηθούν θέματα όπως οι μελλοντικές προκλήσεις για τα συστήματα υγείας και κατά πόσο οι χώρα μας είναι έτοιμη να ανταποκριθεί σε αυτές, το μακροοικονομικό περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης, η ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών χρηματοδότησης στο σημερινό περιβάλλον το οποίο χαρακτηρίζεται από περιορισμούς στον προϋπολογισμό, ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης και πώς μπορεί να διασφαλίσει την ασφάλεια των ασθενών, ο προγραμματισμός δράσεων οι οποίες θα μετασχηματίσουν την υγειονομική περίθαλψη ώστε να μπουν σήμερα οι βάσεις για έναν υγιέστερο πληθυσμό στο μέλλον, οι αλλαγές στο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον και το πώς επηρεάζουν την πολιτική υγείας και τέλος η ένταξη νέων νοσοκομείων και μονάδων υγείας στο ευρύτερο σύστημα υγείας. Μέσα από τις συζητήσεις θα αναδειχθούν καλές πρακτικές και θα εξαχθούν ουσιαστικά συμπεράσματα που θα υποστηρίξουν το σύστημα υγείας της χώρας μας στο μέλλον καθιστώντας το ανθεκτικό και βιώσιμο.

Σύμφωνα με την Πρόεδρο της Επιτροπής Φαρμακευτικών Εταιριών του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου Λαμπρίνα Μπαρμπετάκη: «Οι ταχύτατες τεχνολογικές εξελίξεις, η αλματώδης πρόοδος της επιστήμης και νέα καινοτόμα φάρμακα δημιουργούν νέες συνθήκες στον τομέα της υγείας, προσφέροντας νέες θεραπευτικές επιλογές για τους ασθενείς. Η ανάγκη περαιτέρω ανάπτυξης ενός ολοκληρωμένου οικοσυστήματος καινοτομίας στη χώρα μας, αλλά και η ανάδειξη της αξίας των νέων θεραπευτικών λύσεων όχι μόνο για τους ασθενείς και το σύστημα υγείας, αλλά και για την οικονομία, την ανάπτυξη, την αγορά εργασίας και την κοινωνική ευημερία, αποτελούν βασικούς στόχους του φετινού 23ου HealthWorld. Εξίσου σημαντικός στόχος του Συνεδρίου είναι η προώθηση της συζήτησης για ένα Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ φαρμακευτικής βιομηχανίας και Πολιτείας που θα οδηγήσει άμεσα στην οικοδόμηση ενός σταθερού, βιώσιμου και προβλέψιμου επιχειρηματικού περιβάλλοντος, φιλικού προς τη φαρμακευτική καινοτομία.» 

Κορυφαίες προσωπικότητες -ακαδημαϊκοί και ερευνητές, εμπειρογνώμονες του κλάδου και ενδιαφερόμενοι φορείς, υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής και ανώτερα μέλη της κυβέρνησης- από όλη την Ελλάδα, την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες, παρουσιάζουν κάθε χρόνο την έρευνα, τις ιδέες τους και τις  παγκόσμιες τάσεις και εξελίξεις στον κλάδο της υγείας.

Οι θεματικές ενότητες του συνεδρίου

  1. Συμφωνία – πλαίσιο και υγειονομική περίθαλψη με βάση την αξία στην Ελλάδα
  2. Μελλοντικές προκλήσεις για τα συστήματα υγείας και το μακροοικονομικό περιβάλλον υγειονομικής περίθαλψης: είμαστε έτοιμοι;
  3. Ανάπτυξη βιώσιμων στρατηγικών χρηματοδότησης εν μέσω προκλήσεων στον προϋπολογισμό της υγειονομικής περίθαλψης
  4. Αξιοποίηση της καινοτομίας για την προώθηση της παροχής υγειονομικής περίθαλψης: συνδυάζοντας έρευνα και πρακτική
  5. Ο ρόλος της τεχνητής νοημοσύνης στη διασφάλιση της ασφάλειας των ασθενών
  6. Συμφωνία – πλαίσιο για ένα βιώσιμο και ανθεκτικό σύστημα υγείας
  7. Υγειονομική περίθαλψη με βάση την αξία
  8. Μετασχηματισμός της υγειονομικής περίθαλψης για το μέλλον: χτίζοντας τώρα ένα υγιέστερο σύστημα για ένα υγιέστερο πληθυσμό
  9. Η αξία της καινοτομίας για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας
  10. Ένταξη νέων νοσοκομείων και μονάδων υγείας στο ευρύτερο σύστημα υγείας
  11. Πολιτική υγείας σε ένα μεταβαλλόμενο κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον

Το Συνέδριο πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υγείας, του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Ιατρικών και Βιοτεχνολογικών Προϊόντων (ΣΕΙΒ), του PhARMA Innovation Forum (PIF), της European Federation of Pharmaceutical Industries and Associations (EFPIA) και της MedTech Europe.

Share.
Exit mobile version