Με την ώθηση των επενδύσεων άνω των 30 εκατ. ευρώ που «τρέχουν» πανελλαδικά, ο ιαματικός τουρισμός της χώρας μας θα μπει σε νέα εποχή από το 2026, επισήμαναν οι συμμετέχοντες ομιλητές στη εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, που έγινε με τη συνδιοργάνωση της Eπιτροπής Μελών Υγείας και Επιτροπή Μελών Τουρισμού & Πολιτισμού, στο πλαίσιο της 88ης ΔΕΘ.

Το μήνυμα του Άδωνη Γεωργιάδη

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, αμφότεροι οι ομιλητές υπογράμμισαν τις τεράστιες ευκαιρίες επενδύσεων και ανάπτυξης που προσφέρει ο τομέας του ιαματικού τουρισμού στην Ελλάδα και συμφώνησαν ότι η χώρα μας, στην οποία και «γεννήθηκε» η συγκεκριμένη αγορά πριν από 2.500 χρόνια, έχει όλα τα…φόντα να διεκδικήσει το δικό της υψηλό μερίδιο στην παγκόσμια σκακιέρα.

Στο βιντεοσκοπημένο του μήνυμα στην εκδήλωση, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης επισήμανε ότι η Ελλάδα μπορεί να αναδειχθεί στα επόμενα χρόνια σε πρωταγωνιστή της αγοράς ιαματικού τουρισμού στην Ευρώπη και όχι μόνο και δηλώνοντας έτοιμος να ξεκινήσει συνομιλίες με τους υποψήφιους ενδιαφερόμενους, τόνισε ότι η χώρα μας μπορεί να υποστηρίξει τον τομέα αποτελεσματικά, με δεδομένο ότι «όχι μόνο διαθέτουμε το κατάλληλο περιβάλλον, αλλά έχουμε και τους ειδικούς γιατρούς και άλλους αρμόδιους, που μπορούν να πλαισιώσουν άρτια τον κλάδο, προσφέροντας κάθε είδους υπηρεσίες».

Μια νέα εποχή για τον Ιαματικό Τουρισμό

Το 2026 είναι το έτος που ο Ιαματικός Τουρισμός στην Ελλάδα θα μπορεί να τεθεί και πάλι σε έντονα ανοδική τροχιά, επισήμανε στην τοποθέτησή του ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας  Μάρκος Δανάς, «υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι όλες αυτές οι επενδύσεις που “τρέχουν” δεν θα σταματήσουν και θα εξελιχθούν όπως πρέπει», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας σήμερα στη χώρα μας λειτουργούν 34 επιχειρήσεις και με τις επενδύσεις πυο ήδη προωθούνται αυτές θα φτάσουν τις 40.

Ήδη «τρέχουν» επενδύσεις ύψους 4 εκατ. ευρώ για την εγκατάσταση λουτρόπολης στην Κύθνο, μια άλλη ύψους 1,050 εκατ. ευρω στην Γαλήνη στα Καμμένα Βούρλα  και ποσό ύψους 1,67 εκατ. ευρώ κατευθύνεται στην ιαματική πηγή και κάμπινγκ του Κονιαβίτη, επίσης στα Καμμένα Βούρλα. Για την τελευταία αυτή επένδυση, ο κ. Δανάς είπε ότι ο επενδυτής εκδήλωσε την πρόθεσή του να επενδύσεις σε βάθος χρόνου συνολικά 200 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με τον ίδιο δε, μέσω προγράμματος Interreg Ελλάδας-Ιταλίας ποσό ύψους 4,5 εκατ. ευρώ, προχωρά η ανακαίνιση των ιαματικών εγκαταστάσεων σε Αμάρανδο Κόνιτσα, Καβάσιλα Κόνιτσας , Πρέβεζα και Άρτα, ενώ 3,091 εκατ. ευρώ έχουν ήδη πάρει το δρόμο για την αναβάθμιση της λουτρόπολης στην Καβάλα. Επίσης, ποσό ύψους 1,2 εκατ. ευρώ αποτελεί το ύψος της δράσης για την ανάπτυξη λουτρόπολης στην περιφέρεια Νότιο Αιγαίου. Επιπλέον, ο ίδιος διευκρίνισε ότι από τα 22 εκατ. ευρώ που προωθούνται στις ιαματικές πηγές της χώρας μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας τα 15,887 εκατ. ευρώ θα αφορούν σε επενδύσεις πανελλαδικά.

Μεταξύ άλλων, ο ίδιος είπε ότι από έρευνες που έχουν γίνει, μόνο ένας…στους δέκα ταξιδεύει για τις ιαματικές πηγές και μόνο, όταν οι υπόλοιποι εννέα αναζητούν να το συνδυάσουν με μεταξύ άλλων γαστρονομία, πεζοπορία και επίσκεψη σε αξιοθέατα. «Αυτοί οι εννέα στους δέκα που αναζητούν όλο το πακέτο διακοπών, μαζί με τις ιαματικές πηγές θα πρέπει να μάθουν ότι στην Ελλάδα μπορούν να το έχουν», είπε και πρόσθεσε ότι «για να το πετύχουμε αυτό θα πρέπει να δουλέψουμε το τουριστικό μας προϊόν σε όλη τη χώρα, πετυχαίνοντας έτσι και την επιμήκυνση της τουριστικής μας περιόδου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share.
Exit mobile version