Συνέχεια στην αντιπαράθεσή του με τους συνδικαλιστές έδωσε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης. Αφορμή στάθηκε η επίσκεψή του στο Γ.Ν. Ασκληπιείο Βούλας και η συνάντησή του με την πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Στο βίντεο που ανάρτησε στην πλατφόρμα Χ, ο υπουργός Υγείας επεσήμανε ότι τα τελευταία 5 χρόνια το νοσοκομείο έχει αναγεννηθεί παραθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία τα οποία επιβεβαίωσε η πρόεδρος του συλλόγου.

«Σήμερα το νοσοκομείο αυτό έχει 165 άτομα περισσότερα απ’ ότι είχε το 2019» ανέφερε ο υπουργός Υγείας με την εκπρόσωπο των εργαζομένων να παίρνει τον λόγο και να παραδέχεται ότι το Ασκληπιείο σε ότι αφορά τις υποδομές είναι καλύτερο από ποτέ όπως επίσης και για τις ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις του και τα ιατρικά μηχανήματα.

«Από την άποψη της στελέχωσης είναι χειρότερο από ποτέ. Έχει προσωπικό το οποίο είναι εξαντλημένο και δεν ανταποκρίνεται» ανέφερε επίσης η εκπρόσωπος των εργαζομένων με τον κ. Γεωργιάδη να εκφράζει την έκπληξή του για τους ισχυρισμούς των συνδικαλιστών από τη στιγμή που το προσωπικό του νοσοκομείου έχει ενισχυθεί τα τελευταία 5 χρόνια.

«Δια γυμνού οφθαλμού φαίνεται ότι η κατάσταση στο Ασκληπιείο είναι καλύτερη. Το νοσοκομείο σας για να ξέρετε έχει διπλάσιο προϋπολογισμό απ’ ό,τι είχε πριν 5 χρόνια. Ξοδεύει τα διπλάσια λεφτά. Έχετε 165 περισσότερα άτομα. Έχει όπως είπατε μόνη σας τα καλύτερα κτιριολογικά που είχε ποτέ και έχει και τα καλύτερα μηχανήματα. Άρα είναι σε καλύτερη κατάσταση» της απάντησε ο υπουργός Υγείας.

Το Ασκληπιείο αλλάζει…
Το DailyPharmaNews επικοινώνησε με τον Διοικητή του νοσοκομείου κ. Αιμίλιο Βουγιουκλάκη ο οποίος ήταν παρών στη συνάντηση Γεωργιάδη – συνδικαλιστών και όπως μας είπε το Ασκληπιείο Βούλας έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια να βελτιώσει κατά 70% όλους τους δείκτες αναμονής και το γεγονός αυτό αποτυπώνεται και στα σχόλια των ασθενών – επισκεπτών.

Σήμερα στο Γ.Ν.» Ασκληπιείο» Βούλας υλοποιείται ένα πρωτοφανές πρόγραμμα ενίσχυσης και επέκτασης υποδομών. Το εν λόγω πρόγραμμα αφορά την προσθήκη επιπλέον 9.157 m² χώρων νοσηλείας.

Μια εξ’ αυτών είναι και η δωρεά του ΑΙΓΕΑΣ ΑΜΚΕ. Συγκεκριμένα, το ίδρυμα Αθανασίου και Μαρίνας Μαρτίνου, προχώρησε σε δωρεά προς το Γ.Ν. «Ασκληπιείο Βούλας» που αφορούσε την «Κατασκευή νέου κτιρίου ΤΕΠ-Ουρολογικής κλινικής» και εργαστηρίων και στην ανακατασκευή – εκσυγχρονισμό του υφιστάμενου κτιρίου ΤΕΠ, Τμήματος Απεικονίσεων και Αιμοδοσίας.

Το συγκεκριμένο έργο, σύμφωνα πάντα με τον κ. Βουγιουκλάκη, αναμένεται να ολοκληρωθεί πλήρως σε περίπου έξι μήνες, και περιλαμβάνει:

 -Κατασκευή διώροφης πτέρυγας με υπόγειο, ισόγειο και α΄ όροφο
 -Ανακατασκευή των υφιστάμενων κτιριακών εγκαταστάσεων στις οποίες χωροθετούνταν το ΤΕΠ, η Αιμοδοσία και το τμήμα απεικονίσεων
 -Δημιουργία νέων τμημάτων που θα πλαισιώνουν τα ΤΕΠ. Τα τμήματα αυτά είναι η Βραχεία Νοσηλεία, το Triage, το Fasttrack , το Σηπτικό Χειρουργείο και η Αναζωογόνηση.
 -Δημιουργία χώρου Ηλεκτροφυσιολογίας, σε συνδυασμό με το υφιστάμενο τμήμα Στεφανιογραφίας.
 -Δημιουργία σύγχρονου Παιδιατρικού ΤΕΠ

Το ΤΕΠ του Γ. Ν «Ασκληπιείο Βούλας» χαρακτηρίζεται ως ένα από τα πλέον σύγχρονα στην Ελλάδα και όχι μόνο. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ολοκαίνουριες υποδομές του ενισχύθηκαν σε νοσηλευτές και τέθηκαν σε πλήρη λειτουργία.

Παράλληλα, έχει ήδη ολοκληρωθεί και η νέα Παιδοψυχιατρική Κλινική (σ.σ. δεν διέθετε το νοσοκομείο) με πόρους από τον προϋπολογισμό του Γ.Ν. Ασκληπιείου Βούλας.

Με γρήγορους ρυθμούς υλοποιείται επίσης το νέο τριώροφο κτίριο δυναμικότητας 115 κλινών.

Τέλος, άμεσα ξεκινά και διαγωνισμός μελέτης για την πλήρη ανακατασκευή και επέκταση των εξωτερικών ιατρείων που στεγάζονται σήμερα σε κτίριο 70 ετών.

Και αυτό το έργο θα χρηματοδοτηθεί στο μεγαλύτερο ποσοστό από τον προϋπολογισμό του Νοσοκομείου. 

Share.
Exit mobile version