Η αιμοδοσία πραγματοποιείται για τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η προσφορά αίματος είναι μία σπουδαία πράξη αλληλεγγύης που εξασφαλίζει την επάρκεια αίματος στα νοσοκομεία για την ανακούφιση των ασθενών.

Το αίμα δεν είναι εφικτό να παραχθεί με τεχνητά μέσα, ενώ όλοι είμαστε πιθανοί λήπτες του. Γι’ αυτό και η τακτική εθελοντική αιμοδοσία είναι αναγκαία προϋπόθεση τόσο για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής χιλιάδων ασθενών, όσο και την επιβίωση τους.

Το Bloode σε συνεργασία με τη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, με στόχο να ανταποκριθούν στις ανάγκες για αίμα, παραμένουν πιστοί στο καθιερωμένο μηνιαίο ραντεβού τους και σας προσκαλούν να συμμετέχετε στην εθελοντική αιμοδοσία που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου μεταξύ 09:00-13:00 στο CreativeLab 2, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης. Η αιμοδοσία γίνεται για τις ανάγκες του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας».

Η διαδικασία της αιμοδοσίας είναι ασφαλής, ανώδυνη και γρήγορη καθώς διαρκεί μόλις 10 λεπτά. Η προσφορά σας είναι πολύτιμη καθώς,κάθε αιμοδοσία μπορεί να βοηθήσει μέχρι 3 ασθενείς.

Περισσότερες πληροφορίες για προγραμματισμό  ραντεβού και σχετικά με τη διαδικασία της αιμοδοσίας:BloodeWebsite: bloode.org&BloodeEmail: bloode@bloode.org.

Για να δώσετε αίμα χρειάζεται:

• Να είστε 18-65 ετών.

• Να έχετε πάρει ένα ελαφρύ γεύμα πριν την αιμοδοσία.

• Να έχετε κοιμηθεί τουλάχιστον 5 ώρες.

• Εάν έχετε κάνει τατουάζ ή piercing να έχουν παρέλθει 4 μήνες.

Λίγα λόγια για το Bloode

Το Bloode είναι μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία που συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών για αίμα και την καλλιέργεια της εθελοντικής συνείδησης στην Ελλάδα. Στην ψηφιακή πλατφόρμα bloode.gr μπορεί κάθε πολίτης να απευθύνει έκκληση για αίμα καθώς και να βρει όλες τις πληροφορίες για την αιμοδοσία, τη δωρεά αιμοπεταλίων και μυελού των οστών.

Από την ίδρυση της πρωτοβουλίας το 2015 μέχρι και σήμερα, το Bloode έχει διοργανώσει περισσότερες από 135 αιμοδοσίες καθώς έχει βοηθήσει, κατά προσέγγιση, 200.000 ασθενείς στην εύρεση εθελοντών αιμοδοτών.

Share.
Exit mobile version