Την τελευταία του πνοή άφησε σήμερα, Παρασκευή (24/1) ο «στρατηγός» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμης Δομάζος, ο οποίος υπέστη ανακοπή στις 22 Ιανουαρίου έξω από διαγνωστικό κέντρο στο Χαλάνδρι, όπου τον παρέλαβε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός χωρίς τις αισθήσεις του. Οι γιατροί κατάφεραν να επαναφέρουν τον σφυγμό και την αναπνοή του. Παρέμεινε διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του νοσοκομείου, με την επίσημη ενημέρωση να κάνει λόγο για κρίσιμη κατάσταση της υγείας του δημοφιλούς ποδοσφαιριστή.

Παρά τη μάχη, ο Μίμης Δομάζος κατέληξε σήμερα το πρωί.

Το ιατρικό ανακοινωθέν του Νοσοκομείου Ερυθρός Σταυρός, αναφέρει:

«Ο γνωστός παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Μίμης Δομάζος, παρά την εξάντληση των θεραπευτικών παρεμβάσεων, κατέληξε, σήμερα Παρασκευή 24-01-2025 και ώρα 10:20 π.μ., λόγω πολυοργανικής ανεπάρκειας.

Δυστυχώς, το χρονικό διάστημα της εξωνοσοκομειακής ανακοπής έως την επαναφορά του στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας αποδείχθηκε καθοριστικό.

Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην εξαιρετική οικογένεια του, τις τρεις κόρες,  την επί 40 έτη σύζυγό του και σε όλον τον κόσμο που τον αγαπούσε».

Η ζωή, το ποδόσφαιρο και οι διακρίσεις

Ο Μίμης Δομάζος γεννήθηκε στις 22 Ιανουαρίου 1942. Ο πατέρας του ήταν υγειονομικός υπάλληλος με καταγωγή από τη Σάμο και η μητέρα του νοσοκόμα μικρασιάτικης καταγωγής. Ξεκίνησε το ποδόσφαιρο στις αλάνες της περιοχής δίπλα στο γήπεδο του Παναθηναϊκού και στα 13 του έβγαλε δελτίο στην Άμυνα Αμπελοκήπων, δηλώνοντας ψεύτικη ηλικία για να μπορεί να αγωνίζεται. Σύντομα, το όνομά του άρχισε να ακούγεται στους ποδοσφαιρικούς κύκλους και προσέλκυσε τον ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού. Σε ηλικία 17 ετών, μεταγράφηκε στον Παναθηναϊκό.

Στο «τριφύλλι» έκανε σπουδαία καριέρα και δικαίως θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων ποδοσφαιριστών που φόρεσαν τη φανέλα του αθηναϊκού συλλόγου. Στον Παναθηναϊκό αγωνίστηκε συνολικά σε 502 αγώνες πρωταθλήματος, επίδοση που τον κατατάσσει πρώτο σε συμμετοχές στην ιστορία των «πρασίνων».

Ο τελικός του Γουέμπλεϊ

Κορυφαία του στιγμή υπήρξε η συμμετοχή του στον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών, το 1971 στο Γουέμπλεϊ, απέναντι στην κορυφαία ομάδα της εποχής στην Ευρώπη, Άγιαξ του Γιόχαν Κρόιφ. Εκείνη τη χρονιά, ψηφίστηκε δέκατος καλύτερος παίκτης στην Ευρώπη με πρώτο τον Γιόχαν Κρόιφ.

Με τον Παναθηναϊκό κατέκτησε συνολικά 13 τίτλους και ήταν αρχηγός της ομάδας για περίπου 15 χρόνια. Τη διετία 1978-1980 αγωνίστηκε στην ΑΕΚ, κατακτώντας ένα πρωτάθλημα. Το 1980, επέστρεψε στον Παναθηναϊκό με τη φανέλα του οποίου ήθελε να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Συνολικά κατέγραψε 536 συμμετοχές στο πρωτάθλημα – με Παναθηναϊκό και ΑΕΚ – και βρίσκεται στην πρώτη θέση όλων των εποχών σε παρουσίες και παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει πλέον περισσότερα από 30 χρόνια, παραμένει στην κορυφή του σχετικού πίνακα. Με τον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ κατέκτησε συνολικά 14 τίτλους.

Αγωνίστηκε και με την Εθνική Ελλάδος

Υπήρξε 50 φορές διεθνής με την Ελλάδα και έχει σημειώσει τέσσερα τέρματα, ενώ για αρκετά χρόνια είχε το περιβραχιόνιο του αρχηγού. Το ντεμπούτο του με τη γαλανόλευκη φανέλα πραγματοποιήθηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1959 στο Γήπεδο Απόστολος Νικολαΐδης εναντίον της Δανίας.

Θεωρείται ένας από τους καλύτερους Έλληνες ποδοσφαιριστές όλων των εποχών!

Το 2003, ψηφίστηκε ως ο δεύτερος καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής από την ΕΠΟ στον εορτασμό των 50 χρόνων της ΟΥΕΦΑ. Επίσης, επιλέχθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS) στην καλύτερη 11άδα όλων των εποχών του ελληνικού ποδοσφαίρου το 2021.

Οι γυναίκες της ζωής του

Από το 1967 ως το 1979 υπήρξε παντρεμένος με τη δημοφιλή λαϊκή τραγουδίστρια, Βίκυ Μοσχολιού, με την οποία απέκτησαν δύο κόρες. Από τον δεύτερο γάμο του, με την Αργυρώ (Ηώ) Θεοδώρου, απέκτησε μια κόρη.

Share.
Exit mobile version