Τα προϊόντα περιέχουν επικίνδυνες ουσίες χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους.

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΟΦ) προειδοποιεί τους καταναλωτές για τρία συμπληρώματα διατροφής που διακινούνται μέσω διαδικτύου, τα οποία, κατόπιν ενημέρωσης από τις αρχές της Ισπανίας, διαπιστώθηκε ότι περιέχουν επικίνδυνες ουσίες.

Ειδικότερα, ο ΕΟΦ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν ή κάνουν χρήση των προϊόντων LIPO SOLUCION, TE’ DETOX και SORAYA CAPSULAS, HHS KUKA CAFÉ, SORAYA SLIM.

Τα συγκεκριμένα σκευάσματα προωθούνται στο διαδίκτυο ως συμπληρώματα διατροφής και είναι πιθανόν να έχουν  διακινηθεί και στη χώρα μας μέσω ηλεκτρονικού εμπορίου.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των εργαστηριακών ελέγχων που διενεργήθηκαν από τις αρχές της Ισπανίας, τα προϊόντα  LIPO SOLUCION και SORAYA CAPSULAS, HHS KUKA CAFÉ, SORAYA SLIM COFFEE CAFE περιέχουν την ουσία σιβουτραμίνη (sibutramine) χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία τους και μπορεί να αποβεί επικίνδυνη για την υγεία του χρήστη.Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Επίσης το προϊόν TE’ DETOX, εκτός από την ουσία σιβουτραμίνη βρέθηκε ότι περιέχει και την επικίνδυνη ουσία σιλδεναφίλη (sildenafil), χωρίς σχετική αναγραφή στη συσκευασία του. H ουσία σιλδεναφίλη αποτελεί δραστική ουσία, η παρουσία της οποίας καθιστά το προϊόν μη εγκεκριμένο φάρμακο, ενώ συνδέεται με ανεπιθύμητες ενέργειες ιδιαίτερα στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Υπενθυμίζεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από αναξιόπιστα σημεία διάθεσης, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

Share.
Exit mobile version