Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ των συνδικαλιστών του νοσοκομείου «Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» και της 1ης ΥΠΕ για τις εικόνες με τα δεκάδες φορεία με αρρώστους που συνωστίζονται στα ΤΕΠ του νοσοκομείου. Η 1η ΥΠΕ απάντησε για τις φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας κάνοντας εμμέσως πλην σαφώς λόγο για  προσπάθεια δημιουργίας δυσμενών εντυπώσεων εκ μέρους των συνδικαλιστών αφού όπως επεσήμανε το νοσοκομείο ανταπεξήλθε πλήρως, παρά το μεγάλο αριθμό προσελεύσεων ασθενών.

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι στη διάρκεια της εφημερίας της 11ης Μαΐου, οι προσελεύσεις ήταν 983 με 180 εισαγωγές και στις 15/16 Μαΐου, οι προσελεύσεις ανήλθαν σε 672 με τις εισαγωγές ασθενών να φτάνουν τις 156.

Βασικό σημείο της κριτικής του υπουργείου και της 1ης ΥΠΕ προς τους συνδικαλιστές του νοσοκομείου ήταν ότι κατά τη διάρκεια της τελευταίας εφημερίας αναπτύχθηκαν 15 επικουρικές κλίνες οι οποίες όμως διευθετήθηκαν έως το μεσημέρι της 16ης Μαΐου.

Οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο σήκωσαν το γάντι που πέταξε η 1η ΥΠΕ χωρίς ωστόσο να θέτουν σε αμφισβήτηση τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η αρμόδια Υγειονομική Περιφέρεια. Έθεσαν όμως επί τάπητος ένα ζήτημα ουσίας που αφορά τις πολύωρες αναμονές των ασθενών προκειμένου να εξεταστούν ή να βγει η πρώτη διάγνωση.

H ανακοίνωση της Αγωνιστικής Πρωτοβουλίας για τη Ανατροπή στο «ΓΝΑ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ» που ανήρτησε η ΟΕΝΓΕ αργά το βράδυ της Πέμπτης αναφέρει:  

«Οργή και αγανάκτηση μας προκαλούν οι ανακοινώσεις και οι τοποθετήσεις της 1ης ΥΠΕ, της διοίκησης του Γεννηματάς και του υπουργού υγείας Άδωνι Γεωργιάδη για τις εικόνες από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ) του νοσοκομείου μας.

Σε μια παράλογη και αντιεπιστημονική προσπάθεια συγκάλυψης άλλου ενός εγκλήματος, θέλουν να πείσουν τον κόσμο ότι αυτό που βλέπουν, αυτό που εμείς και οι ασθενείς μας ζούμε σε κάθε γενική εφημερία τον τελευταίο τουλάχιστον χρόνο, δεν είναι επικίνδυνο για την υγεία του κόσμου αλλά “λογικό” στο χώρο ενός ΤΕΠ, ενός από τα μεγαλύτερα νοσοκομεία της χώρας.

Λένε και ξαναλένε ότι η φωτό είναι “μια στιγμή”…

Λένε και ξαναλένε ότι παρόλη την κοσμοσυρροή οι άρρωστοι έχουν στο τέλος κρεβάτι…

Είτε ράντζο, είτε φορείο, είτε κανονική κλίνη, πάντως έχουν κρεβάτι…

Είναι πρόκληση οι υπεύθυνοι για τη δημόσια υγεία να μας λένε ότι η υγεία ενός ασθενή κρίνεται αποκλειστικά και μόνο από το αν έχει ξαπλωμένο το κορμί του σε κάποιο κρεβάτι.

Αν θέλουν εκεί στις διοικήσεις και τα υπουργεία να μιλήσουμε σοβαρά για τα χάλια των ΤΕΠ και τις αναμονές, ας μετρήσουμε πόσες ώρες κάνει να εξεταστεί ένας άρρωστος, πόσες ώρες κάνει να μπει μια βασική διάγνωση ή/και να ξεκινήσει μια αντιμετώπιση. Επίσης να μετρήσουμε πόσοι σηκώνονται και φεύγουν γιατί δεν αντέχουν άλλο να περιμένουν.

Όταν λέγαμε ότι τα ντουβάρια που εγκαινιάζουν (λες και δεν είναι ευθύνη τους να υπάρχουν σύγχρονα κτίρια και υποδομές) δεν μειώνουν τις αναμονές αν δεν γίνουν μαζικές προσλήψεις, μας καταγγέλλανε με δηλώσεις του τύπου “αυτοί με τις ντουντούκες δεν έχουν θέση στο ΕΣΥ” (Πλεύρης).

Ο Άδωνις γίνεται ακόμα πιο προκλητικός λέγοντας ότι αυτή είναι η παγκόσμια εικόνα των ΤΕΠ εκτός από το Ισραήλ (!). Το ακούσαμε και αυτό από τον  υπουργό της θανατερής κυβέρνησης. Έχει σαν πρότυπο τα νοσοκομεία ενός κράτους τρομοκράτη που δεν νοσηλεύουν τους σακαταμενους Παλαιστίνιους και τα παιδιά τους αλλά τους δολοφονούν μέσα στα ίδια τα νοσοκομεία…. Αίσχος. Και δεν έμεινε εκεί ο Γκαιμπελισκος υπουργός. Δήλωσε ότι θα δοκιμάσει τεχνητή νοημοσύνη στα επείγοντα, προσβάλλοντας τους υγειονομικούς ότι δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους.

Εμείς οι υγειονομικοί μπορούμε να πούμε, με στοιχεία, για τον κάθε άρρωστο που εξετάσαμε στο ΤΕΠ πόσο καλύτερη θα ήταν η έκβαση της υγείας του αν εξαλείφονταν οι πολύωρες αναμονές. Εμείς μπορούμε να πούμε για τον κάθε άρρωστο που νοσηλεύεται στις κλινικές μας πόσο μικρότερες θα ήταν οι νοσηλείες τους αν είχαμε τον αριθμό του προσωπικού που έπρεπε. Εμείς μπορούμε να πούμε για το πώς δεν θα είχαμε τόσες ενδονοσοκομειακες λοιμώξεις με πολυανθεκτικά μικρόβια αλλά και θανάτους από αυτά. Εμείς μπορούμε να πούμε πολλά αλλά μπορούμε να κάνουμε περισσότερα…

Επειδή κανένας δεν πιστεύει, ούτε εμείς οι υγειονομικοί, ούτε οι ασθενείς μας, το αφήγημα αυτής της κυβέρνησης που συγκαλύπτει κάθε έγκλημα της, από τα Τέμπη ως την Πύλο δηλώνουμε ότι ούτε θα σωπάσουμε ούτε θα σταματήσουμε να παλεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ΕΣΥ καθολικά προσβάσιμο για όλους, δωρεάν για τις ανάγκες του κόσμου.

Η συστηματική προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ από τη ΝΔ οδηγεί σε αυτά τα απάνθρωπα αποτελέσματα. Εκατοντάδες χιλιάδες βρίσκονται αποκλεισμένοι από την υγεία καθώς η απώλεια της ασφαλιστικής τους ικανότητας μετατρέπει τις πύλες των ΤΕΠ μονόδρομο για την εύρεση υγείας από το απλό μέχρι το πιο περίπλοκο περιστατικό.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης έκλεισε τα ΙΚΑ και επτά νοσοκομεία στο λεκανοπέδιο πριν δέκα χρόνια. Τα νοσοκομεία έχουν σαράντα χιλιάδες κενές οργανικές θέσεις σε όλες τις ειδικότητες. Αν δεν έχεις λεφτά να πληρώσεις ιδιωτικά ή ακόμα και την χρόνια φαρμακευτική σου αγωγή είσαι καταδικασμένος.

Έχουμε βρεθεί απεργιακά δεκάδες φορές στο δρόμο τους τελευταίους μήνες διεκδικώντας μαζικές προσλήψεις σε όλες τις βαθμίδες της υγείας, για μονιμοποιήσεις όλων των συμβασιούχων, για να μπει η υγεια σε προτεραιότητα και όχι οι πολεμικές δαπάνες και οι πριμοδότηση των αρπακτικών- κλινικαρχών- φαρμακοβιομηχάνων – εργολάβων.

Θα συνεχίσουμε να το κάνουμε μέχρι τη νίκη. Θέλουμε στο πλευρό μας όλους τους ασθενείς μας. Έτσι μόνο μπορούμε να νικήσουμε.

Απεργούμε ξανά στις 21 Μάη στην πανδημοσιοϋπαλληλικη απεργία της ΑΔΕΔΥ.

Καλούμε την ΕΙΝΑΠ, την ΠΟΕΔΗΝ, την ΟΕΝΓΕ να πάρουν θέση αλλά και πρωτοβουλίες δράσης για αυτή την επείγουσα κατάσταση.

Δεν υπάρχει άλλος δρόμος από αυτόν της απεργιακής σύγκρουσης με αυτές τις θανατερές πολιτικές».

Share.
Exit mobile version