Την έντονη ανησυχία της για τη λειτουργία της παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ με τη βοήθεια ψυχιάτρων ενηλίκων, εκφράζει η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία Ελλάδας.

Με επιστολή προς το Υπουργείο Υγείας, την ΔΥΠΕ Κρήτης και το ΚΕΣΥ, η Παιδοψυχιατρική Εταιρεία χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο μέτρο ως «επικίνδυνο και μη αποδοτικό», τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σύμφωνα με την επιστημονική κοινότητα.

«Βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι ειδικότητες της Ψυχιατρικής Ενηλίκων και της Ψυχιατρικής Παιδιών και Εφήβων είναι διακριτές, με διαφορετικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα το οποίο εστιάζει στις ανάγκες του πληθυσμού στον οποίο απευθύνεται η κάθε ειδικότητα» αναφέρεται επίσης στην επιστολή.

Παράλληλα, τονίζεται ότι δεν έχει προηγηθεί ενημέρωση ή συνεδρίαση της αρμόδιας επιτροπής ψυχικής υγείας του ΚΕΣΥ για το θέμα αυτό πράγμα το οποίο ζητάνε να γίνει το συντομότερο δυνατό.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, στην κλινική έχει ξεκινήσει εφημερίες ένας ψυχίατρος από τον Άγιο Νικόλαο. Όπως σημειώνουν, το υπουργείο προχώρησε στην πρόσληψη ψυχιάτρου ενηλίκων από άλλο νομό, αντί να προκηρύξει νέες θέσεις με κίνητρα για την ειδικότητα της παιδοψυχιατρικής με αποτέλεσμα η κλινική να παραμένει με έναν και μόνο παιδοψυχίατρο!

Τα… «μπαλώματα» στη λειτουργία της Παιδοψυχιατρικής κλινικής του ΠΑΓΝΗ έρχονται για δεύτερη φορά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα στην επικαιρότητα.

Στις αρχές Ιουλίου μετά από επίσημη καταγγελία των ειδικευμένων ψυχιάτρων είχε γίνει γνωστό ότι μια 16χρονη κοπέλα είχε νοσηλευτεί στην Ψυχιατρική Κλινική Ενηλίκων του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου!

Οι ψυχίατροι ανέφεραν μάλιστα ότι η Παιδοψυχιατρική κλινική στο ΠΑΓΝΗ έχει εξελιχθεί σε κλινική «φάντασμα» καθώς ο μοναδικός παιδοψυχίατρος ο οποίος έχει παραμείνει στην υπηρεσία προφανώς δεν είναι σε θέση να διατηρήσει μόνος του τη λειτουργία της.

Δείτε την επιστολή της Παιδοψυχιατρικής Εταιρείας Ελλάδας

Exit mobile version