Ένα ελληνικό παράδοξο, κατήγγειλαν εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) για Διοικητή Νοσοκομείου, που παραιτήθηκε για να αναλάβει μόνιμη θέση γιατρού, ενώ 7 μήνες μετά επέστρεψε σε διοικητική θέση, ως προσωρινός διοικητής…

Σύμφωνα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, ο Διοικητής του Νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς» της Θεσσαλονίκης, παραιτήθηκε από τη διοίκηση για να αναλάβει -με ιδιαίτερη ευκολία- μάχιμη θέση γιατρού, σε δημόσιο νοσοκομείο στην ίδια πόλη, και συγκεκριμένα μόνιμου Ιατρού επιμελητή στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Μάλιστα, 7 μήνες αργότερα, ξαναδιορίζεται προσωρινός διοικητής στο ίδιο νοσοκομείο!

«Δεν εξετάζουμε εάν ο Διοικητής του Νοσοκομείου “Γ. Γεννηματάς” της Θεσσαλονίκης ήταν καλός ή όχι. Εξετάζουμε την κοροϊδία στο σύστημα, την ώρα που ψάχνουμε γιατρούς να στελεχώσουμε τα δημόσια νοσοκομεία. Πήρε τη θέση ή όχι ενός άλλου μάχιμου γιατρού; Προσωρινός διοικητής διορίστηκε, προφανώς, για λίγους μήνες έως τον διορισμό των νέων διοικητών. Δεν μπορούσε να βρεθεί ένας άλλος;», διερωτάται ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, καταγγέλλοντας την εξαπάτηση του συστήματος και την ευκολία με την οποία εκμεταλλεύτηκε, τις «τρύπες» του και εναλλασσόταν μεταξύ διοικητικής θέσης και θέσης ιατρού ο συγκεκριμένος υγειονομικός.

Share.
Exit mobile version