Από τη Γιάννα Τριανταφύλλη

Σε στάση εργασίας προχώρησαν πριν από λίγες ημέρες οι εργαζόμενοι του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας, καθώς όπως καταγγέλλουν, τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει η μονάδα όχι μόνο δεν έχουν επιλυθεί αλλά επιδεινώνονται δραματικά.

Στατική ανεπάρκεια του κτηρίου, σοβάδες που πέφτουν, υγρασία στους τοίχους, τραγική έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτωνείναι ορισμένα μόνο από τα προβλήματα που καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι.

Συγκεκριμένα, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων του Θεραπευτηρίου Χρόνιων Παθήσεων Εύβοιας τα τελευταία χρόνια το Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων στο Βαθύ Αυλίδας αντιμετωπίζει μια σειρά προβλημάτων όπως :

• Κτιριακό πρόβλημα σχετικά με την στατικότητα του κτιρίου, με απόρροια την επικινδυνότητά του, για την ασφάλεια των περιθαλπομένων, εργαζομένων και τυχόν επισκεπτών. Οι εργαζόμενοι ζητούν την προσωρινή μεταστέγαση της υπηρεσίας σε κενό δημόσιο κτίριο της πόλης, έως την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος.

Τραγική έλλειψη προσωπικού όλων των ειδικοτήτων.

Φύλαξη χώρου: Λόγω έλλειψης προσωπικού και της απομονωμένης περιοχής όπου βρίσκεται η υπηρεσία, οι εργαζόμενοι ζητούν την φύλαξη του χώρου με οποιονδήποτε τρόπο και ιδιαίτερα κατά τις απογευματινές και νυχτερινές ώρες.

• Έγκαιρη καταβολή των  δεδουλευμένων εξαιρεσίμων-νυχτερινών μόνιμου προσωπικού.

• Υποστελέχωση του μαγειρείου.

• Προσλήψεις μονίμου προσωπικού και επικουρικού, λόγω εκτάκτων αναγκών.

Σοβαρό πρόβλημα στη στατική επάρκεια του κτιρίου – «Σε περίπτωση σεισμού θα γίνουμε τα νέα Τέμπη» λένε οι εργαζόμενοι

Οι εργαζόμενοι ανησυχούν ιδιαίτερα για τη στατικότητα του κτηρίου και ζητούν την προσωρινή μεταστέγαση της υπηρεσίας σε κενό δημόσιο κτίριο της πόλης, έως την επίλυση του σοβαρότατου προβλήματος.

Όπως εξηγεί στο DailyPharmaNews η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ίδρυμα Κωνσταντίνα Φλώρου, «οι κολόνες έχουν υποστεί σοβαρότατη διάβρωση. Πέφτουν οι σοβάδες στα κεφάλια μας καθημερινά! Όταν βρέχει γεμίζουν νερά όλοι οι όροφοι. Οι κοριοί, τα τελευταία τρία χρόνια, έχουν καταφάει τόσο τους περιθαλπόμενους όσο και εμάς τους εργαζόμενους.

Μιλάμε για ένα παλιό κτήριο που έχει χτιστεί το 1970. Και παρά τις αλλεπάλληλες καταγγελίες που έχουμε κάνει εδώ και 4-5 χρόνια, δεν έχει έρθει κανείς να ελέγξει την ασφάλεια του κτηρίου. Μας έχουν κάνει μπαλάκι από την μια υπηρεσία στην άλλη. Έχουμε κάνει έγγραφη καταγγελία για την επικινδυνότητα του κτιρίου και στην Εισαγγελία Χαλκίδος, όμως ούτε από εκεί δεν υπήρξε καμία ανταπόκριση.

Με δεδομένο ότι η περιοχή μας βρίσκεται ανάμεσα σε δύο μεγάλα ρήγματα – των Ψαχνών και της Αταλάντης – , φοβάμαι ότι στον επόμενο μεγάλο σεισμόθα γίνουμε -οι 36 περιθαλπόμενοι μαζί με τους εργαζόμενους –  τα επόμενα «Τέμπη» της χώρας και θα θρηνήσουμε πολλούς νεκρούς».

Share.
Exit mobile version