Η έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ, η ενίσχυση των υποδομών του και ο διπλασιασμός των αποδοχών των υγειονομικών περιλαμβάνονται στους κεντρικούς άξονες της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ διακήρυξε χθες ο Στέφανος Κασσελάκης ανοίγοντας τις εργασίες του 4ου Συνεδρίου.

Ο κ. Κασσελάκης εξαπέλυσε οξύτατη επίθεση σε βάρος της κυβέρνησης για την πολιτική που ακολουθεί στον τομέα της Υγείας ενώ επετέθη προσωπικά στον Άδωνι Γεωργιάδη τον οποίο χαρακτήρισε «χαμαιλέοντα» λόγω της πολιτικής που ακολούθησε κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του στο υπουργείο Υγείας

«Είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η  κυβέρνηση απαξιώνει συστηματικά το κοινωνικό κράτος. Ακόμη και οι πιο ένθερμοι υποστηρικτές του κου. Μητσοτάκη βλέπουν ότι η κυβέρνησή του απαξιώνει το Εθνικό Δημόσιο Σύστημα Υγείας και διαλύει τα νοσοκομεία και τα Κέντρα Υγείας προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε: «Μόνο η ανάθεση του συγκεκριμένου χαρτοφυλακίου στον Αδωνι Γεωργιάδη, τον άνθρωπο που το 2013 υπερηφανευόταν ότι έκλεισε 7 νοσοκομεία και απέλυσε 2.500  ιατρούς και νοσηλευτές, αρκεί να μας δείξει τις σημερινές κυβερνητικές επιδιώξεις»

Ο κ. Κασσελάκης είπε ακόμα ότι στους τέσσερις άξονες της προοδευτικής αντεπίθεσης περιλαμβάνεται η καθολική κάλυψη των υγειονομικών αναγκών των πολιτών μέσα από ένα σύγχρονο, αναβαθμισμένο και αξιόπιστο ΕΣΥ. Στοχεύουμε στην έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ με ενίσχυση υποδομών και διπλασιασμό των αποδοχών των υγειονομικών είπε χαρακτηριστικά.



Ανδρουλάκης: Όχι απογευματινό αλλά ολοήμερο χειρουργείο
Βολές σε βάρος του υπουργού Υγείας εξαπέλυσε χθες σε τηλεοπτική του συνέντευξη και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. Σχετικά με τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, ο κ. Ανδρουλάκης εστίασε την κριτική του στην έλλειψη προσωπικού και στο κόστος για τους ασθενείς.

«Στο πρόγραμμά μας υπάρχει το ολοήμερο χειρουργείο. Εμείς είμαστε θετικοί, αλλά εδώ βάζω ένα ερώτημα: πώς μπορείς με τις ελλείψεις του προσωπικού που υπάρχουν σήμερα, να κάνεις έναν επιτυχημένο θεσμό ολοήμερων χειρουργείων; Τι θέλει να κάνει ο κ. Γεωργιάδης; Να καταργούνται τα πρωινά χειρουργεία για να γίνονται τα απογευματινά;», επισήμανε, υπογραμμίζοντας πως το πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού είναι τεράστιο, με χιλιάδες χειρουργεία να είναι σε αναμονή.

«Για να πετύχει το ολοήμερο χειρουργείο, χρειάζονται γενναίες παρεμβάσεις με προσωπικό στο ΕΣΥ», διευκρίνισε. Ως προς το κόστος για τον ασθενή, τόνισε πως αυτό θα πρέπει να είναι ενδεικτικό, κάνοντας την αντίστιξη της σημερινής κυβερνητικής πρότασης με εκείνη του Αλέκου Παπαδόπουλου. «Ο ελληνικός λαός επί ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο τρίτος στην Ευρώπη σε ιδιωτικές δαπάνες υγείας. Επί Νέας Δημοκρατίας γίνεται δεύτερος. Αν ο κ. Γεωργιάδης συνεχίσει την ίδια πολιτική, θα είμαστε σε λίγα χρόνια πρωταθλητές στο κόστος ιδιωτικών δαπανών υγείας πανευρωπαϊκά», προειδοποίησε.

Share.
Exit mobile version