Την κατηγορηματική αντίθεση του ΚΚΕ στα απογευματινά – επί πληρωμή – χειρουργεία εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας υπογραμμίζοντας ότι τόσο τα ιατρεία όσο και τα χειρουργεία δεν είναι σε όφελος των ασθενών.

Ο κ. Κουτσούμπας επανέλαβε ότι θα έπρεπε όλα τα χειρουργεία να γίνονται δωρεάν και τόνισε με έμφαση ότι σκοπίμως η κυβέρνηση δεν προχωρά στην πρόσληψη ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού προκειμένου να ανοίξουν οι κλειστές χειρουργικές αίθουσες. Ανέφερε μάλιστα ότι λόγω της αντίδρασης του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ κ. Θανάση Παφίλη, την οποία ακολούθησαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα, ο Άδωνις Γεωργιάδης υποχρεώθηκε να αποσύρει τη διάταξη για την είσοδο των ιδιωτών γιατρών στα δημόσια νοσοκομεία.  

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Κουτσούμπας ανέφερε: «Τα απογευματινά ιατρεία και τα χειρουργεία, δεν είναι σε όφελος των ασθενών. Διότι, στα ίδια χειρουργεία, στις ίδιες αίθουσες που θα εγχειρίζονταν το πρωί, εκεί θα εγχειρίζονται και τώρα. Με τους ίδιους γιατρούς που θα έκαναν τους γιατρούς το πρωί, οι ίδιοι θα κάνουν και τη δουλειά το απόγευμα. Γιατί δεν γίνονται όλα το πρωί και μάλιστα δωρεάν όπως θα έπρεπε να γίνεται στο δημόσιο σύστημα Υγείας; Δεν γίνεται γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί. Γιατί δεν υπάρχουν αρκετοί γιατροί; Διότι δεν γίνονται προσλήψεις. Δεν πρέπει να γίνουν προσλήψεις; Πρέπει να γίνουν προσλήψεις γιατρών. Υπάρχουν πάρα πολλοί άνθρωποι, νέα παιδιά που έδωσαν όλη τους τη ζωή, οι οικογένειες τους πληρώσανε για να τους κάνουν επιστήμονες, που έχουν πάρει την ειδίκευση τους και δεν είναι διορισμένοι στο δημόσιο νοσοκομείο, στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Υπάρχουν χιλιάδες συμβασιούχοι, εδώ τους είχα το προηγούμενο διάστημα, σ’ αυτό τον χώρο, που μου καταγγέλλανε ότι κάνουν όλη τη δουλειά, σε χειρουργεία, σε ειδικότητες, σε διάφορες κλινικές μέσα στα νοσοκομεία, χρόνια τώρα. Και τους κρατάνε επί ξύλου κρεμάμενους, με συμβάσεις, αν θα τους ανανεώσουν, άντε έξι μήνες, άντε ένα χρόνο, και αν. Κι έχουν οικογένειες κι έχουν περάσει τα χρόνια, ξεκινήσανε από 30 χρονών που τελείωσαν τη σχολή τους κι έχουν φτάσει 40, 50 πολλοί απ’ αυτούς. Έχουν παιδιά, έχουν οικογένειες, δεν μπορούν να τους ζήσουν. Δεν αναπληρώνεται το υγειονομικό προσωπικό, αυτό είναι που πρέπει να λύσει ένα κράτος δικαίου, ένα κράτος το οποίο ενδιαφέρεται για τους πολίτες του, για τους ανθρώπους του».

Share.
Exit mobile version