Ποιοι θα είναι οι ομιλητές


Το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων που θα διεξαχθούν στο πλαίσιο του 4ου Συνεδρίου ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Η συζήτηση για την Υγεία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23/2/2024, πρώτη ημέρα των εργασιών. Το συντονισμό της συζήτησης που έχει ως θέμα «Η Πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τη Υγεία» θα αναλάβει ο πρώην υπουργός Μετανάστευσης Γιάννης Μουζάλας. Στο προεδρείο θα μετέχουν επίσης η Ελένη Κεϊμαλή μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, αναπληρώτρια Συντονίστρια του Τμήματος Υγείας και η Τζένη Διαμαντοπούλου επίσης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής και του τμήματος υγείας του κόμματος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ, η συζήτηση για την Υγεία θα ξεκινήσει στις 15.30 με ομιλητές τους:

Ανδρέα Παναγιωτόπουλο βουλευτή Αχαΐας, Τομεάρχη Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με θέμα «Πολιτική Υγείας»

Κ.Κατσιγιαννόπουλο, διευθυντή Ψυχιατρικής κλινικής στην Λήμνο μέλος ΟΕΝΓΕ ΠΙΣ για την «Ψυχική υγεία / Νησιωτική πολιτική».

Κ.Λειβαδά γιατρό διευθυντή ΕΣΥ μέλος της ΟΕΝΓΕ και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη «Νοσοκομειακή και μετανοσοκομειακή προοπτική, θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

Φ.Καρυστινάκη νοσηλεύτρια μέλος του ΔΣ του σωματείου του Ευαγγελισμού της Νομαρχιακής Υγείας και της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. – Η  κα Καρυστινάκη θα κάνει απολογισμό για την περίοδο 2015-2019 και τα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Υγεία.

Γ. Καζιόλα, γιατρό ΠΦΥ και συντονιστή της ΟΜ ΠΦΥ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ – ΠΦΥ με θέμα «Δημόσια Υγεία στην σύγχρονη εποχή».

Θ. Κωνσταντίνου, διασώστη του ΕΚΑΒ μέλος της Νομαρχιακής Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αντικείμενο της ομιλίας του το «Ισχυρό σύστημα Υγείας με επένδυση στο ΕΚΑΒ».

Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί στις 18.30 με την παρέμβαση του Παύλου Πολάκη, πρώην αν. υπουργού Υγείας, μέλους της Πολιτικής Γραμματείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι στη θεματική συζήτηση για την Υγεία δεν προβλέπεται παρέμβαση από τον βουλευτή Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Όθωνα Ηλιόπουλο ο οποίος είναι Αναπληρωτής Καθηγητής Ιατρικής και Κλινικός Ογκολόγος στο Harvard Medical School και στο Massachusetts General Hospital Cancer Center. 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ηλιόπουλος είχε τοποθετηθεί στην πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι στους ομιλητές δεν περιλαμβάνεται ούτε το όνομα της βουλευτού βόρειου Τομέα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κας Αθηνάς Λινού.

Share.
Exit mobile version