Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία στα δημόσια νοσοκομεία, ανακοίνωσε τη Δευτέρα από το βήμα της Βουλής, ο Υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης. Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο Υπουργός  Υγείας, ενημέρωσε πως υπεγράφη από τα τρία συναρμόδια Υπουργεία, η Κοινή Υπουργική Απόφαση, για την έναρξη των απογευματινών χειρουργείων στο ΕΣΥ η οποία θα δημοσιευθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

«Από το 1992 που το συζητάμε, θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία αυτήν την εβδομάδα. Είμαι πολύ περήφανος για αυτή την απόφαση», τόνισε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

«Είμαι πολύ περήφανος γι΄αυτό που γίνεται επί θητείας μου. Πρώτα τα νομοθέτησε στη Βουλή το 1992 ο Γιώργος Σούρλας, ήρθε μετά η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα κατήργησε, ήρθε μετά η κυβέρνηση του Κώστα Σημίτη του ΠΑΣΟΚ τα ξανανομοθέτησε με Αλέκο Παπαδόπουλο, έγινε ανασχηματισμός ήρθε ο Στεφανής τα ξανακατήργησε. Ήρθε μετά η συγκυβέρνηση Νέας Δημοκρατίας – ΠΑΣΟΚ, η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου με υπουργούς Γεωργιάδη, Βορίδη τα ξανανομοθετήσαμε, ήρθε μετά ο Πολάκης με τον ΣΥΡΙΖΑ τα ξανακατήργησαν και μετά τα ξανανομοθέτησε ο Θάνος Πλεύρης με τη Μίνα Γκάγκα και τώρα επιτέλους, από το 1992 που το συζητάμε θα ξεκινήσουν τα απογευματινά χειρουργεία, αυτή την εβδομάδα. Είμαι πολύ περήφανος γι αυτό» ανέφερε.

Share.
Exit mobile version