NEA

Και δεύτερη αγωγή κατά Πολάκη κατέθεσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ

Και δεύτερη αγωγή κατά Πολάκη κατέθεσε σήμερα η ΠΟΕΔΗΝ

Η λέξη «τσόλια» με την οποία «στόλισε» ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης τον πρόεδρο και δεκάδες συνδικαλιστές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της κόντρας μεταξύ των δύο πλευρών, που «καλά κρατεί» από την αρχή της ανάληψης των καθηκόντων του αναπληρωτή υπουργού.

 Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

Έτσι, σήμερα, Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου, στις 10.30πμ. στο κτήριο 2 της πρώην Σχολής Ευελπίδων, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ και δεκάδες συνδικαλιστές από το χώρο της υγείας, «τους οποίους ο κύριος υπουργός αποκάλεσε σωρηδόν “τσόλια”», κατέθεσαν αγωγή σε βάρος του κου Πολάκη, «ζητώντας να τους επιδικαστεί στο μεν κύριο Γιαννάκο το ποσό των 100.000 ευρώ, στους δε λοιπούς το ποσό των 10.000 ευρώ για τη συστηματική προσβολή της προσωπικότητας τους, τις δημόσιες τοποθετήσεις του, που θίγουν την τιμή και την υπόληψη τους και προσβάλλουν όχι μόνο τους ίδιους ως πρόσωπα αλλά και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούν». 

«Δεν είναι η πρώτη φορά, που αναγκαζόμαστε να προσφύγουμε στη δικαιοσύνη εις βάρος του κυρίου Πολάκη», αναφέρουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας σε σχετική ανακοίνωσή τους, «και κάτι μας λέει, ότι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους θεσμούς ο κύριος υπουργός δε θα είναι και η τελευταία». 

Απαντώντας, μάλιστα, οι ίδιοι σε πιθανά «κακεντρεχή» σχόλια ότι «για τα λεφτά γίνονται όλα», τονίζουν πως «τα χρήματα που θα μας επιδικαστούν θα δοθούν με τη μορφή δωρεάς στον πολύπαθο χώρο της υγείας, τον οποίο υπηρετούμε εδώ και πολλά χρόνια. Εξάλλου, μας οφείλει ήδη 25.000€ για τα οποία έχει καταδικασθεί από το Πολυμελές Πρωτοδικείο και έχει προσφύγει στο Εφετείο, προσπαθώντας να αποφύγει τις υποχρεώσεις του απέναντί μας».

 

Να υπενθυμίσουμε σχετικά ότι η πρώτη αγωγή της ΠΟΕΔΗΝ κατά Πολάκη αφορούσε συκοφαντική δυσφήμιση και το πολυμελές πρωτοδικείο επιδίκασε στην Ομοσπονδία 25.000 ευρώ αποζημίωση, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης στο εφετείο.

 

Η κόντρα του αναπληρωτή υπουργού με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας είναι  σχεδόν καθημερινή, με καταγγελίες και από τις δύο πλευρές, που συνοδεύονται από σκληρούς χαρακτηρισμούς εκ μέρους της ΠΟΕΔΗΝ εναντίον του Πολάκη για την «αδιαφορία» που συνήθως του καταλογίζουν για τους χειρισμούς του στα προβλήματα των νοσοκομείων, αλλά και με τον αναπληρωτή υπουργό να μη χάνει ευκαιρία μέσω των κοινωνικών δικτύων αλλά και σε δημόσιες δηλώσεις του να κατηγορεί ανοικτά τους συνδικαλιστές για «διατεταγμένη υπηρεσία», κατηγορία που πάντα σχεδόν συνοδεύεται από «ευφάνταστους» χαρακτηρισμούς!