NEA

Εθνικό δίκτυο Σπάνιων Παθήσεων δημιουργείται στην Κίνα

Εθνικό δίκτυο Σπάνιων Παθήσεων δημιουργείται στην Κίνα

Στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας, σχεδιάζεται η δημιουργία ενός εθνικού συνεργατικού δικτύου νοσοκομείων για τη διάγνωση και θεραπεία σπάνιων ασθενειών με στόχο την προώθηση της έγκαιρης ανίχνευσης και της αποτελεσματικής θεραπείας των σπάνιων παθήσεων.

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Η πρωτοβουλία, που ανακοινώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας, θα έχει ως αποτέλεσμα τη συμμετοχή 324 νοσοκομείων, που έχουν επιλεγεί για την ικανότητα και την εμπειρία τους στη θεραπεία ασθενών με σπάνιες παθήσεις.

Το δίκτυο θα διευκολύνει την έγκαιρη μεταφορά δύσκολων και περίπλοκων περιπτώσεων μεταξύ των νοσοκομείων και την κατανομή των ποιοτικών ιατρικών πόρων για τους ασθενείς.

Παράλληλα, τα νοσοκομεία θα κληθούν να συνεχίσουν να εκπαιδεύουν τους γιατρούς και το υγειονομικό προσωπικό στην αντιμετώπιση σπάνιων ασθενειών με έμφαση στη βελτίωση των δυνατοτήτων του γιατρού να θέτει τη διάγνωση.

Η απόφαση έρχεται μετά την περικοπή του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας από την κινεζική κυβέρνηση σε 21 φάρμακα για σπάνιες παθήσεις κάτι που προκάλεσε άνοδο των αποθεμάτων σε κινεζικές φαρμακευτικές εταιρείες.