ΥΓΕΙΑ & ΕΥΕΞΙΑ

Γιατροί και Ασθενείς: «Καμία πολιτική ηγεσία δε δικαιούται να αποφασίζει ερήμην των ασθενών και των λειτουργών της υγείας»

Γιατροί και Ασθενείς: «Καμία πολιτική ηγεσία δε δικαιούται να αποφασίζει ερήμην των ασθενών και των λειτουργών της υγείας»

Ο ΙΣΑ ενώνει τη φωνή του με τους Συλλόγους Ασθενών, διεκδικώντας την επίλυση των σοβαρών προβλημάτων, του Εθνικού Συστήματος Υγείας

Πιο συγκεκριμένα, ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε σύσκεψη στα γραφεία του, με τους εκπροσώπους των Συλλόγων Ασθενών, που συμμετέχουν στη διαρκή Επιτροπή Εργασίας του ΙΣΑ, συζήτησαν τα προβλήματα που δυσχεραίνουν την πρόσβαση των ασθενών, στις υπηρεσίες υγείας καθώς και τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από το νέο σύστημα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει αφήσει υγειονομικά ακάλυπτο, ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού.

 Μετά από τη συζήτηση των εκπροσώπων των Συλλόγων ασθενών με τον Α’ Αντιπρόεδρο του ΙΣΑ, Φ. Πατσουράκο, και τα μέλη του ΔΣ, Π. Ψυχάρη και  Ι. Κεχρή, αποφασίστηκε η από κοινού διεκδίκηση της επίλυσης των σοβαρών προβλημάτων, του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

 Κεντρικό θέμα της σύσκεψης ήταν η πρόχειρη και βιαστική εφαρμογή του νέου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας που έχει  αφήσει υγειονομικά ακάλυπτο ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού. Όπως τονίστηκε έχει καλυφθεί μόλις το 25% των θέσεων των οικογενειακών γιατρών και ειδικά στην περιφέρεια είναι τόσο μεγάλες οι ελλείψεις που οι ασθενείς δε βρίσκουν το γιατρό που έχουν ανάγκη και εξαναγκάζονται να επιβαρύνονται οικονομικά για τις υπηρεσίες πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που όφειλε η πολιτεία να παρέχει δωρεάν.

«Ο Ιατρικός κόσμος ενώνει τις δυνάμεις του με τους ασθενείς και όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε το σύστημα υγείας που μας αξίζει», τόνισε, σχολιάζοντας το θέμα, ο πρόεδρος του ΙΣΑ, Γ. Πατούλης.

«Καμία πολιτική ηγεσία δε δικαιούται να αποφασίζει ερήμην των ασθενών και των λειτουργών της υγείας. Θα δώσουμε  τη μάχη για ένα πρωτοβάθμιο σύστημα υγείας που θα διασφαλίζει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας σε όλους τους ασθενείς στο τελευταίο άκρο της Ελλάδας».