NEA

Χανιά: Νέα κεντρική μονάδα αποστείρωσης λειτουργεί στο νοσοκομείο της πόλης

Χανιά:  Νέα κεντρική μονάδα αποστείρωσης λειτουργεί στο νοσοκομείο της πόλης

Μετά από 18 χρόνια το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος» απέκτησε μία νέα σύγχρονη κεντρική μονάδα αποστείρωσης, καθώς, όπως ανακοίνωσε η διοίκηση του νοσηλευτικού ιδρύματος, ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για την αντικατάσταση της παλιάς μονάδας που υπήρχε στο νοσοκομείο από την αρχή της λειτουργίας του.

Στο πλαίσιο του έργου που χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων με το ποσό των 400 χιλιάδων ευρώ  πραγματοποιήθηκαν:

* Η αντικατάσταση του συνόλου του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού, που είχε τεθεί σε λειτουργία το 2000 και προκαλούσε αρκετά προβλήματα δυσλειτουργίας στα χειρουργεία του νοσοκομείου.

* Ο έλεγχος και η αντικατάσταση των δικτύων σωληνώσεων και η  τοποθέτηση νέων φωτιστικών σωμάτων εξοικονόμησης ενέργειας (LED).

Ειδικότερα σε ό,τι αφορά τον ηλεκτρομηχανολογικό εξοπλισμό:

Αντικαταστάθηκαν τρεις πεπαλαιωμένοι κλίβανοι αποστείρωσης ατμού και τρία πλυντήρια χειρουργικών εργαλείων με νέα μηχανήματα  υπερσύγχρονης τεχνολογίας και αντικαταστάθηκε ένας παλαιός κλίβανος για θερμοευαίσθητα υλικά με έναν υπερσύγχρονο κλίβανο πλάσματος.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο διοικητής του νοσοκομείου Μηνάς Βουλγαρίδης, «η κεντρική αποστείρωση είναι θεμελιώδους σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία ενός νοσοκομείου καθώς όλα τα υλικά αλλά και τα χειρουργικά εργαλεία που χρησιμοποιούνται περνούν από αυτήν και αποστειρώνονται».

Με την αντικατάσταση της Κεντρικής Αποστείρωσης και την τοποθέτηση υπερσύγχρονου εξοπλισμού σε αυτήν, το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων επιτυγχάνει:

Καλύτερη ποιότητα και έλεγχο της ποιότητας της αποστείρωσης των υλικών και εργαλείων, προσφέροντας τη μέγιστη ασφάλεια στους ασθενείς. Η ασφάλεια των ασθενών μεταφράζεται σε μείωση των ενδονοσοκομειακών λοιμώξεων, μείωση των μετεγχειρητικών επιπλοκών και των ημερών νοσηλείας.

Δυνατότητα αποστείρωσης καθημερινώς μεγαλύτερου όγκου υλικών και εργαλείων. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να υπάρχει πλέον η δυνατότητα αύξησης του ημερήσιου αριθμού των χειρουργείων.