NEA

Uniherbo: Νέα σημαντική επένδυση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

Uniherbo: Νέα σημαντική επένδυση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη

Εκπροσωπώντας επάξια την ελληνική εξωστρέφεια και τη δημιουργικότητα, ο ΟΦΕΤ, με τις φαρμακοβιομηχανίες Uni-pharma και InterMed αλλά και την εμπορική εταιρεία Pharmabelle στην Κύπρο, διανύει, επί σειρά ετών, μία πορεία δυναμικής ανάπτυξης. Νεότερη επένδυση του Ομίλου αποτελεί η Uniherbo, η δημιουργία της οποίας ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Πρόεδρο και Διευθύνουσα Σύμβουλο του Ομίλου, κυρία Ιουλία Τσέτη. 

 

Η δημιουργία της Uniherbo αποτελεί τη νέα επένδυση του Ομίλου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Τσέτη. Πρόκειται για μία νέα μονάδα εκχυλισμάτων φαρμακευτικών φυτών, στην περιοχή των Οινοφύτων, η οποία θα λειτουργεί παράλληλα και ως Ινστιτούτο Μελέτης με εκπαιδευτικό χαρακτήρα για φοιτητές. 

Τη σχετική ανακοίνωση της δημιουργίας της Uniherbo και μάλιστα σε σύντομο χρονικό διάστημα, έκανε η Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ομίλου κυρία Ιουλία Τσέτη, κατά τη διάρκεια βράβευσης του ΟΦΕΤ, ο οποίος διακρίθηκε την Πέμπτη 4 Απριλίου στο πλαίσιο των ετήσιων βραβείων CREATIVE GREECE 2019 που οργάνωσε ο εκδοτικός οργανισμός New Times Publishing στο ξενοδοχείο Hilton.

Η κυρία Ιουλία Τσέτη, παραλαμβάνοντας το βραβείο από τον Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ. Κωνσταντίνο Μπίτσιο, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την διάκριση σημειώνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

«Στα χρόνια της ελληνικής ύφεσης ο ΟΦΕΤ με τις βιομηχανίες του Uni-pharma & InterMed αντιστάθηκε με σθένος, υλοποιώντας ένα τεράστιο επενδυτικό έργο ύψους 80 εκατ. ευρώ και πλέον, δίνοντας υπεραξία στην οικονομία, στο βιομηχανικό ιστό της χώρας καθώς και στην αγορά εργασίας.

Σήμερα, ο Όμιλος απασχολεί πάνω από 500 εργαζομένους, έχει ήδη ξεκινήσει την υλοποίηση ενός νέου επενδυτικού πλάνου 15 εκατ. ευρώ για την τριετία 2019-2021, ενώ παράλληλα εξάγει σε πάνω από 60 απαιτητικές αγορές του εξωτερικού».