NEA

2nd EBHC 2019- Υφαντόπουλος: Προσπαθεί πραγματικά το κράτος να εξορθολογήσει τη δαπάνη του φαρμάκου;

2nd EBHC 2019- Υφαντόπουλος: Προσπαθεί πραγματικά το κράτος να εξορθολογήσει τη δαπάνη του φαρμάκου;

Απόψεις ασθενών, γιατρών και φαρμακοποιών για τη φαρμακευτική δαπάνη, για τα γενόσημα και για τα βιο-ομοειδή φάρμακα για τον εξορθολογισμό της δαπάνης.

Ο Καθηγητής μίλησε για τη γενική μείωση του ΑΕΠ και πώς αυτή έχει επιρεάσει την φαρμακευτική δαπάνη στα μνημονιακά χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός που παρουσίασε ο κ. Υφαντόπουλος, ότι τα χρόνια της ευημερίας» 1970-2000, η Φαρμακευτική Δαπάνη παρέμεινε σε χαμηλά ποσοστά σε αναλογία με το ΑΕΠ. Την περίοδο 2001-2009, η Δαπάνη αυξήθηκε επιθετκά». Από το 2010 έως το 2013 άρχισε να μειώνεται για να παραμείνει σταθερή από το 2014 έως σήμερα.  Σε σχέση με τις χώρες της νότιας ευρωπαϊκής ένωσης, η φαρμακευτική δαπάνη την περίοδο 1987-2003 ήταν η χαμηλότερη, από το 2004 έως 2013 είναι η υψηλότερη κι από το 2014 έως σήμερα είναι προσαρμοσμένη στο μέσο όρο των χωρών της νότιας Ευρώπης.

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της φαρμακευτικής AbbVie και με την ευγενική υποστήριξη των: Astellas Pharma, Elpen, Genesis Pharma, Janssen, Pfizer, Roche και Sanofi.


Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των: Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος, Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, ΣΦΕΕ, ΠΕΦ, Pharma Innovation Forum Greece, Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ, ΕΛΕΑΝΑ, Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, Σύλλογος Ασθενών Πνευμονικής Υπέρτασης, ΡευμαΖην και ΕΛΛΟΚ.

#2nd_ΕBHC_2019 #dailypharmanews #dailypharmanews_health_conferences