NEA

Παιχνίδι εντυπώσεων για το Ερρίκος Ντυνάν...

Παιχνίδι εντυπώσεων για το Ερρίκος Ντυνάν...

Προσωπικό ενδιαφέρον για την πώληση του «Ερρίκος Ντυνάν» στο Ωνάσειο έδειξε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας συγκαλώντας σύσκεψη και επαναλαμβάνοντας ότι το νοσοκομείο πρέπει να «επιστρέψει στο Δημόσιο» δημιουργώντας μας πάλι την απορία για το πότε ήταν το συγκεκριμένο νοσοκομείο στο ΕΣΥ και δεν το γνωρίζαμε...;

 

Χθες στην σύσκεψη για το «Ερρίκος Ντυνάν» στο Μέγαρο Μαξίμου, στην οποία όπως ανακοίνωσε με ανάρτησή του στο Twitter ο πρωθυπουργός, συμμετείχαν από κυβερνητικής πλευράς ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο αναπληρωτής υπουργός υγείας, Παύλος Πολάκης συζητήθηκε πάλι το θέμα της πώλησης στο Ωνάσειο που όπως είναι γνωστό έχει καταθέσει μικρή προσφορά. 

Από την πλευρά της Τράπεζας Πειραιώς, στην οποία ανήκει το «Ερρίκος Ντυνάν», συμμετείχαν στη σύσκεψη ο Διευθύνων Σύμβουλος της τράπεζας, Χρήστος Μεγάλου, ο επικεφαλής των νομικών υπηρεσιών της τράπεζας και άλλα στελέχη, ενώ παρών ήταν και ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση, Αντώνης Παπαδημητρίου.

Στη σύσκεψη η διοίκηση της Πειραιώς ενημερώθηκε για την πρόθεση του Ιδρύματος Ωνάση να καταθέσει νέα έγγραφη προσφορά για την αγορά του «Ερρίκος Ντυνάν». 

Στις αρχές Μαρτίου ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία με την οποία προβλέπεται αναδρομική απαλλαγή από τους ειδικούς φόρους για «ακίνητα που ιδιοχρησιμοποιούνται αποκλειστικά και αποδεδειγμένα για κοινωφελείς εκπαιδευτικούς, θρησκευτικούς ή πολιτιστικούς σκοπούς» από την 1η Ιανουαρίου 2013.

 

Ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Οι κύριοι Τσίπρας και Πολάκης επανήλθαν σήμερα, με το γνωστό τους θράσος, στο θέμα του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν. Οργάνωσαν σύσκεψη μετά την οποία ο κ. Τσίπρας μίλησε για δήθεν “χαριστικές τροπολογίες” με τις οποίες το Ντυνάν αγοράστηκε από την Τράπεζα Πειραιώς επί κυβερνήσεως Σαμαρά. Ο κ. Τσίπρας “ξέχασε”, όμως, ότι το τίμημα τότε ήταν περίπου 120 εκατ. ευρώ, ενώ σήμερα φημολογείται ότι θα πωληθεί στο Ίδρυμα Ωνάσης για ένα μικρό κλάσμα αυτού του ποσού! 

 

Η Νέα Δημοκρατία εφιστά την προσοχή όλων των πλευρών. Αν ισχύουν όσα κυκλοφορούν, ενδέχεται από τη συναλλαγή αυτή να στοιχειοθετείται μεταξύ άλλων και το αδίκημα της απιστίας. Σε κάθε περίπτωση η παράταξή μας δεν θα παραμείνει απαθής απέναντι σε μία αδιαφανή συναλλαγή».



 M.T.