NEA

Παράταση στα τελευταία παραπεμπτικά έδωσε ο ΕΟΠΥΥ

Παράταση στα τελευταία παραπεμπτικά έδωσε ο ΕΟΠΥΥ

Τα παραπεμπτικά που εκδόθηκαν για τις 23, 24 και 25 Μαΐου και δεν εκτελέστηκαν λόγω της 3ήμερης απεργίας των κλινικοεργαστηριακών γιατρών, θα ισχύουν ως και την Παρασκευή 31 Μαϊου. Η παράταση στην ισχύ των παραπεμπτικών δόθηκε από τον ο ΕΟΠΥΥ με εγκύκλιο του γενικού διευθυντή Οργάνωσης και Σχεδιασμού Υπηρεσιών Υγείας του Οργανισμού, Γιώργου Αγγούρη.

 

Δεδομένης της εντυπωσιακής συμμετοχής των γιατρών στην εν λόγω απεργία, πρόκειται για χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ σε όλη την χώρα. Να θυμίσουμε δε ότι η κινητοποίηση είχε προειδοποιητικό χαρακτήρα και δεν αποκλείεται να επαναληφθεί τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες.

 

Μάλιστα οι συμμετέχοντες γιατροί ομιλούν για κατάρρευση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, καταγγέλλοντας ότι ο ΕΟΠΥΥ τούς ζητεί clawback και rebate που φτάνει στο 80% του εισοδήματός τους.

 

Από την πλευρά της, η διοίκηση του ΕΟΠΥΥ προειδοποίησε ότι η απεργία συνιστά μη τήρηση των όρων της σύμβασης των παρόχων με τον Οργανισμό, και επιφυλάσσεται... με τους γιατρούς να «σηκώνουν το γάντι» και να απαντούν ότι επιχειρεί να απειλήσει τον ιατρικό κόσμο, προκειμένου να μην ασκήσει το δικαίωμα της αποχής από τα καθήκοντά του.

 

Διαβάστε (εδώ) το έγγραφο του ΕΟΠΥΥ που δίνει παράταση στα παραπεμπτικά.

 

 

 Μ.Τ.