NEA

2ο Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy

2ο Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy

Αύριο Τετάρτη 29 και μεθαύριο 30 Μαΐου, στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πραγματοποιείται το 2ο Συνέδριο "Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction: Novel products, Research & Policy".

Σημαντική προσθήκη στη δεύτερη διοργάνωση, αποτελεί το Τμήμα Δημόσιας Υγείας της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας και η Β’ Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του Γ.Ν. «Αττικόν», επισφραγίζοντας περαιτέρω την επιστημονική εγκυρότητα του «Scientific Summit on Tobacco Harm Reduction». 

Σταθερά και φέτος, όπως και στο πρώτο Summit, στους διοργανωτές περιλαμβάνονται το Τμήμα Βιοχημείας-Βιοτεχνολογίας, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Τοξικολογία» του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας και Ανοσολογίας του Τμήματος Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

Κεντρικός ομιλητής την πρώτη ημέρα του συνεδρίου είναι ο Dr Jacques Le Houezec, ειδικός στις νευροεπιστήμες, Σύμβουλος Δημόσιας Υγείας και ειδικός διακοπής καπνίσματος, ο οποίος θα μιλήσει για τις διαφορές των επιπτώσεων της νικοτίνης σε σχέση με τον καπνό του τσιγάρου («Nicotine vs. smoke: key differences in effects and risks»). 

Τη δεύτερη ημέρα, κεντρική ομιλία με θέμα «The dilemma of smoking addiction in psychiatric patients» θα απευθύνει ο καθηγητής Ψυχιατρικής Solomon Rataemane, Γεν. Γραμματέας, World Association of Psychosocial Rehabilitation – WAPR από τη Νότιο Αφρική.

Μεταξύ των ξένων προσκεκλημένων ομιλητών συγκαταλέγονται ειδικοί, βραβευμένοι στην έρευνα για τον ρόλο της νικοτίνης και του καπνού, όπως ο καθηγητής Karl Fagerström, Κλινικός Ψυχολόγος και ο Lars Ramstrom, Διευθυντής του Institute for Tobacco Studies, ο οποίος έχει βραβευθεί από τον Π.Ο.Υ. για το έργο του στον έλεγχο του καπνίσματος (Σουηδία), αλλά και νεότεροι ερευνητές όπως ο Dr Lion Shahab, Επίκουρος Καθηγητής Health Psychology, University College London, UK, που ασχολείται με την έρευνα των εθισμών και τις συμπεριφορικές παρεμβάσεις για τη διακοπή του καπνίσματος.