NEA

Γυαλιά Οράσεως: Παράταση των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ έως 31 Σεπτεμβρίου

Γυαλιά Οράσεως: Παράταση των πληρωμών από τον ΕΟΠΥΥ έως 31 Σεπτεμβρίου

Παράταση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, έδωσε τελικά η κυβέρνηση στις πληρωμές για τα γυαλιά οράσεως έως το τέλος Σεπτεμβρίου ώστε να μπορέσουν οι ασφαλισμένοι να εισπράξουν κανονικά τα χρήματα που δικαιούνται.

 

Κυριολεκτικά στην εκπνοή (30 Ιουνίου 2019) της δυνατότητας των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ να προμηθεύονται γυαλιά από τους οπτικούς και να εισπράττουν στη συνέχεια τα χρήματά τους από το Ταμείο τους, δόθηκε η παράταση από την κυβέρνηση, μετά από επιστολή της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών και Οπτομετρών, προς την ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με την οποία η Ένωση ζητούσε να δοθεί παράταση στις απ’ ευθείας πληρωμές έως τις 31.12.2019 ώστε «να αποφασίσει η επόμενη κυβέρνηση πως θα διαχειριστεί το θέμα της αποζημίωσης των καταστημάτων οπτικών». 

 

Όπως προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που προώθησε η κυβέρνηση, παρατείνεται έως τις 30.9.2019 η προθεσμία απευθείας αποζημίωσης των δικαιούχων περίθαλψης του ΕΟΠΥΥ για τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας. Έτσι όσοι ασφαλισμένοι έχουν αγοράσει γυαλιά οράσεως, θα μπορούν να εισπράξουν τα 100 ευρώ που δικαιούνται απ’ ευθείας από τον Οργανισμό μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου.

 

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι ο κλάδος των οπτικών έχει αρνηθεί την υπογραφή συμβάσεων με τον ΕΟΠΥΥ για την πληρωμή του με voucher, γι αυτό και οι ασφαλισμένοι συνεχίζουν να αγοράζουν οπτικά είδη πληρώνοντας τα με δικά τους χρήματα και στη συνέχεια διεκδικούν το πόσο από τον ΕΟΠΥΥ.