NEA

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Φοιτητών Ιατρικής το Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Ευρωπαϊκή Συνάντηση Φοιτητών Ιατρικής το Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Η Φθινοπωρινή Γενική Συνέλευση της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Φοιτητών Ιατρικής  (EMSAEuropean Medical StudentsAssociation) πραγματοποιήθηκε από την 1η έως την 6η Σεπτεμβρίου 2019, στην Πάρνηθα της Αττικής.

 

Ειδικότερα, η συνάντηση - που έγινε με τη στήριξη και την αιγίδα του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιατρικής σχολής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών- διοργανώθηκε από την HelMSIC - Ελληνική Επιτροπή Διεθνών Σχέσεων Φοιτητών Ιατρικής και αποτελεί μια από τις δύο ετήσιες ευρωπαϊκές συναντήσεις της Ευρωπαϊκής Οργάνωσης Φοιτητών Ιατρικής (EMSA).

 

Διακόσιοι είκοσι (220) φοιτητές Ιατρικής, εκπρόσωποι χωρών από όλη την Ευρώπη, συναντήθηκαν στην Αθήνα για να συζητήσουν και να αποφασίσουν για το μέλλον της οργάνωσης, χαράσοντας πολιτικές υγείας που εκφράζουν τη στάση των φοιτητών Ιατρικής της Ευρώπης σε σημαντικές και επίκαιρες θεματικές

 

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν και να εκπαιδευτούν σε θέματα υγείας και ιατρικής εκπαίδευσης με τα οποία ασχολείται η EMSA, με την συνεισφορά διακεκριμένων ομιλητών. 
Συγκεκριμένα, διοργανώθηκε Theme Event με τίτλο A Medical Curriculum shaped by Medical Students, μέσω του οποίοι οι συμμετέχοντες συζήτησαν, εκπαιδεύτηκαν και προβληματίστηκαν σχετικά με την εμπλοκή τους στο πρόγραμμα σπουδών τους. Ο απώτερος σκοπός του Τheme Εvent είναι να αποτελέσει την αφετηρία για μια σειρά δράσεων που θα επιτρέψουν στους φοιτητές ιατρικής να αναλάβουν πιο ενεργό ρόλο στην ενίσχυση της παρεχόμενης σε αυτούς ιατρικής εκπαίδευσης. 

 

Η HelMSIC ως ένα από τα πιο ενεργά μέλη της EMSA ανέλαβε να φιλοξενήσει τη διοργάνωση της EMSA Autumn Assembly 2019 στην Ελλάδα.