ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Στέλιος Καλογερόπουλος: «Γενική Συνέλευση με 35 άτομα στον ΦΣ Αττικής σημαίνει απαξίωση του συνδικαλισμού»

Στέλιος Καλογερόπουλος: «Γενική Συνέλευση με 35 άτομα στον ΦΣ Αττικής σημαίνει απαξίωση του συνδικαλισμού»

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

«Θέλουμε να έχετε άποψη και λόγο στις αποφάσεις του κλάδου.
Δεσμευόμαστε να γίνονται οι Γ.Σ. του ΦΣΑ μόνο "Κυριακή"!»
Αυτήν την πρόταση ρίχνει στο τραπέζι ενόψει των εκλογών στο Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής στις 24 Νοεμβρίου για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. του Συλλόγου η Ανεξάρτητη Κίνηση Φαρμακοποιών (ΑΚΙΦ) ΑΤΤΙΚΗΣ.

Ο Στέλιος Καλογερόπουλος, Ταμίας του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου και μέλος του ΔΣ του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής εξήγησε μιλώντας στο DailyPharmaNews με την ιδιότητα του επικεφαλής της Ανεξάρτητης Κίνησης Φαρμακοποιών (ΑΚΙΦ) Αττικής ότι η πρόταση αυτή έχει στόχο να βοηθήσει, να δώσει μία εναλλακτική διέξοδο στο φαρμακοποιό για να συμμετέχει ενεργά στις αποφάσεις που λαμβάνονται στο όνομά του. Όπως είπε «έχουμε διαπιστώσει ότι σε όλες τις Γενικές Συνελεύσεις που έχουμε κάνει την τριετία που μας πέρασε οι φαρμακοποιοί που συμμετείχαν ήταν το πολύ εκατό άτομα. Υπήρχαν Γενικές Συνελεύσεις που έγιναν με 35 άτομα, με 60, με 80 άτομα κι αυτά σ’ έναν Φαρμακευτικό Σύλλογο που τα μέλη του είναι 3.500 φαρμακοποιοί. Με γνώμονα λοιπόν ότι τα φαρμακεία δουλεύουν από Δευτέρα έως Σάββατο από τις 8 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές και το Σάββατο ως το απόγευμα, κάναμε ως ΑΚΙΦ αυτήν την πρόταση επειδή νομίζουμε και θεωρούμε σωστό ότι ο φαρμακοποιός πρέπει να συμμετέχει στις δημοκρατικές διαδικασίες που είναι οι Γενικές Συνελεύσεις και να έχει λόγο και άποψη και μέσα από τη Γενική Συνέλευση η άποψη αυτή να μεταφέρεται δια μέσω του Δ.Σ. και του προέδρου του Συλλόγου στα αρμόδια θεσμικά όργανα που είναι ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος και το Υπουργείο Υγείας».

Στο ερώτημα για το εάν η μικρή συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις είναι μόνο θέμα φόρτου εργασίας ή και αδιαφορίας ο κ. Καλογερόπουλος δεν μασάει τα λόγια του: «Η αδιαφορία είναι ένα κομμάτι γιατί υπάρχει μία απαξίωση στο συνδικαλισμό. Εμείς πιστεύουμε ότι πρέπει να επαναφέρουμε τους φαρμακοποιούς στις Γενικές Συνελεύσεις. Αυτός είναι ο σκοπός μας. Να συμμετέχουν ενεργά και να γνωρίζουν όλα τα θέματα του κλάδου, να μπορούν μόνοι τους να παίρνουν τις αποφάσεις τους και μέσα από τη Γενική Συνέλευση να μπορεί η απόφαση αυτή να υλοποιηθεί. Όταν όμως το φαρμακείο κλείνει στις 9 το βράδυ και επειδή πολλοί φαρμακοποιοί είναι και οικογενειάρχες δεν είναι δυνατόν να σύρονται σε μία Γενική Συνέλευση ολονύχτια. Γι’ αυτό και προτείναμε οι Γενικές Συνελεύσεις να γίνονται μόνο Κυριακή. Για να μπορούν οι φαρμακοποιοί να συμμετέχουν σε αυτές».

Η πρόταση αυτή δεν είναι καινούργια. «Έχει συζητηθεί πολλές φορές στο Δ.Σ. δεν τύγχανε όμως ευρύτερης αποδοχής γι’ αυτό και εμείς τη βάζουμε στο τραπέζι ενόψει των εκλογών για το νέο Δ.Σ. του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής. Πιστεύουμε στη συμμετοχή και στο ότι οι φαρμακοποιοί θα πρέπει να διευκολύνονται για να έρχονται και να συμμετέχουν στις αποφάσεις. Για μας η μη συμμετοχή στις Γενικές Συνελεύσεις είναι κάτι που πάει κοντά σε αυτό που λέμε έλλειψη δημοκρατίας. Εμείς καλούμε τον φαρμακοποιό την Κυριακή που είναι μέρα αργίας να έρθει να καταθέσει την άποψή του και να μπορέσουμε να βγάλουμε σωστά συμπεράσματα και να προχωρήσουμε τον κλάδο μπροστά χέρι – χέρι με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο».