NEA

Εγκαινιάζεται σήμερα το πρώτο κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής

Εγκαινιάζεται σήμερα το πρώτο κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής

Την κορδέλα των εγκαινίων του Κέντρου θα κόψει ο Περιφερειάρχης Αττικής και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας, Γιώργος Πατούλης.

Ειδικότερα, σήμερα, Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, πραγματοποιούνται τα εγκαίνια του πρώτου Κέντρου Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής, το οποίο αποτελεί προϊόν συνεργασίας του Πανεπιστημίου Κινεζικής Ιατρικής του Anhui & του Διεθνούς Κέντρου Τουρισμού Υγείας.

Υλοποιείται βάσει του Συμφώνου ανταλλαγής επιστημονικής τεχνογνωσίας και συγκριτικής επιστημονικής μελέτης που έχει υπογραφεί μεταξύ των δύο μερών, με στόχο την προώθηση της επιστημονικής έρευνας και πρακτικής με τη σύγκλιση Ιατρικής Ανατολής και Δύσης. Οι θεραπείες που θα προσφέρονται στο Κέντρο θα συνδυάζουν ειδικότητες της Δυτικής Ιατρικής των Ελλήνων γιατρών, με τις εξατομικευμένες θεραπείες της Ανατολικής Ιατρικής. Οι ιατρικές υπηρεσίες του Κέντρου απευθύνονται στην πολυπληθή κοινότητα των Κινέζων που ζουν στη χώρα μας, οι οποίοι -σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία- ξεπερνούν τις 20.000 και στους επισκέπτες και ταξιδιώτες από την Κίνα, καθώς και στους Έλληνες που έχουν στραφεί στις εναλλακτικές θεραπείες για την αντιμετώπιση διαφόρων ασθενειών και αναζητούν αυθεντικές και παραδοσιακές, υψηλού επιπέδου, υπηρεσίες κινεζικής ιατρικής.

 

*Κέντρο Παραδοσιακής Κινεζικής Ιατρικής: Παπανικολή 12 & Μενελάου