ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Κώστας Λουράντος: Με πλήρη διαφάνεια απαντά στην πιο δύσκολη επανεκλογή του ως πρόεδρος στον ΦΣ Αττικής

Κώστας Λουράντος: Με πλήρη διαφάνεια απαντά  στην πιο δύσκολη επανεκλογή του ως πρόεδρος στον ΦΣ Αττικής

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Με το ευφάνταστο αλλά πολύ ταιριαστό για την περίσταση «habemus papam» φαρμακοποιός γνωστοποίησε μέσα από φαρμακευτικό συνιστολόγιο (blog) την επανεκλογή του Κωνσταντίνου Λουράντου στη θέση του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής το απόγευμα της Τετάρτης 8 Ιανουαρίου.

Μετά τη συνεδρίαση του νέου Διοικητικού Συμβουλίου που προέκυψε από τις εκλογές στις 24 Νοεμβρίου, σχηματίστηκε προεδρείο το οποίο, αξίζει να σημειωθεί, ότι στηρίζεται από τα τέσσερα εκ των εννέα συνολικά μελών του έχοντας την ανοχή δύο ακόμη μελών.

Πρόκειται σαφώς για την πλέον δύσκολη επανεκλογή του κ. Λουράντου στη θέση του Προέδρου του Συλλόγου, κάτι που παραδέχθηκε μιλώντας στο DailyPharmaNews. «Ήταν οι πιο δύσκολες εκλογές σαφέστατα για δύο λόγους. Ο πρώτος λόγος ήταν ότι από την παράταξή μας, δύο συνάδελφοι από αυτούς που ήταν αρκετά δραστήριοι, τουλάχιστον στο θέμα των εκλογών αποχώρησαν και έτσι χάσαμε αρκετές ψήφους από το ψηφοδέλτιό μας μειώνοντας έτσι τη δυναμική της παράταξής μας. Ο δεύτερος λόγος –και αυτό αποτέλεσε ένα αρκετά μεγάλο πρόβλημα για εμάς- ήταν το γεγονός ότι υπήρχε έντονη παραφιλολογία προεκλογικά, λασπολογία, ένα έντονο παρασκήνιο για πράγματα που δεν θα μπορούσε ποτέ κανείς να φανταστεί. Για παράδειγμα δεν μπορείς να συμμετέχεις σε ένα Δ.Σ. και να είσαι αντιπρόεδρος και να κατηγορείς το Δ.Σ. ότι δεν έκανε κάποια πράγματα τα οποία εσύ δεν φρόντισες ποτέ να φέρεις ως θέματα στο συμβούλιο. Αναρωτιέσαι λοιπόν πως γίνεται κάποιος αφού συμφωνεί στα πάντα μετά να βγαίνει να διαφοροποιείται. Γιατί; Για να πάρει την προεδρία αυτός; Γενικότερα δημιουργήθηκε ένα κλίμα προεκλογικά εναντίον του Λουράντου και μάλιστα σε αυτό έπαιξαν πολύ σοβαρό ρόλο και άτομα από τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο. Μερικοί δεν ήθελαν να επανεκλεγώ και επιδίωκαν να προσαρτήσουν στα δικά τους δεδομένα τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής και να τον σύρουν πίσω από το δικό τους άρμα».

Σε ό,τι αφορά το γεγονός ότι υπάρχει η στήριξη τεσσάρων μελών του Δ.Σ στο νέο προεδρείο ο κ. Λουράντος απαντά ότι «και οκτώ μέλη να είχα στα εννέα, πάντα, όπως έκανα στο παρελθόν, εισηγούμουν στο Δ.Σ. προτάσεις και έπαιρνα τη σύμφωνη γνώμη για την υλοποίησή τους ακόμη και από αντιπάλους που έβλεπαν ότι μία πρόταση κινείται προς την σωστή κατεύθυνση. Συνεπώς είτε έχεις οκτώ είτε εφτά είτε τρία μέλη που υποστηρίζουν το προεδρείο, πάντα θα εισηγείσαι και πάντα οι άλλοι θα έχουν το δικαίωμα να σε στηρίξουν ή να απορρίψουν τις προτάσεις σου. Το θέμα είναι ότι πλέον στόχος μου είναι όλη η διαδικασία θα βγαίνει προς τα έξω έτσι ώστε να ξέρει όλος ο κόσμος τι ψηφίζουν αυτοί που το εκπροσωπούν και το τι θέλει και επιδιώκει ο καθένας. Η νέα πολιτική που θα ακολουθηθεί θα είναι διαφάνεια σε όλα ώστε να ξέρει ο καθένας από αυτούς που ψηφίζει και τους θεωρεί εκπροσώπους του στον κλάδο το τι ψηφίζουν και τι πιστεύουν».

Αυτό πρακτικά, όπως εξήγησε ο κ. Λουράντος θα συμβεί με τον εξής τρόπο: «Κάθε φορά που θα έχουμε συνεδρίαση του Δ.Σ. υπάρχουν κάποιες θέσεις για θέματα που συζητούνται και κάποιες ψηφοφορίες. Θα βγαίνουν όλα στον αέρα. Μετά από 2-3 μέρες θα συντάσσουμε ένα πρακτικό από τον Γραμματέα του Συλλόγου με τις θέσεις και τις προτάσεις που τέθηκαν και που ψηφίστηκαν ή δεν ψηφίστηκαν για να ξέρουν όλοι τι προτείνει και τι ψηφίζει ο καθένας μας. σε περίπτωση που θα χρειάζεται θα αξιοποιηθούν και τα όποια ηχητικά πρακτικά. Τα πάντα. Και όχι μόνο αυτό. Επειδή οι συνεδριάσεις του Δ.Σ. είναι ανοικτές –και θέλω να το πω αυτό σε όλον τον κόσμο είτε έρθουν είτε δεν έρθουν- έχω στο μυαλό μου και κάτι άλλο. Ακόμη και να βάλω κατευθείαν μετάδοση των συνεδριάσεων, εάν το εγκρίνει το Δ.Σ. Πρέπει να ξέρει ο καθένας τι συζητιέται στο Δ.Σ και να μην βγαίνουν να λένε ο καθένας άλλα λόγια να αγαπιόμαστε».

Είναι η ένατη φορά που ο κ. Λουράντος αναδεικνύεται πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, οκτώ φορές μέσα από εκλογές με θητεία τριών ετών και μία φορά κάνοντας έναν χρόνο θητεία μετά από παραίτηση του προκατόχου του προέδρου.         

 

 

ΤΟ ΝΕΟ ΔΣ ΤΟΥ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Πρόεδρος:        Κωνσταντίνος Λουράντος

Αντιπρόεδρος:  Αδαμάντιος Ψαριανός

Γραμματέας:    Ηλίας Γιαννόγλου

Ταμίας:             Ιωάννης Δαγρές

Μέλη:               Ιωάννης Καβαλλάρης

                         Στυλιανός Καλογερόπουλος

                         Κωνσταντίνος Μανωλόπουλος

                         Κωνσταντίνος Σερμπίνης

                         Δήμητρα Τριανταφύλλη