NEA

Ξεκινά ΣΔΙΤ πιλοτικά στο Αττικό

Ξεκινά ΣΔΙΤ πιλοτικά στο Αττικό

Από τη Μαρία Τσιλιμιγκάκη

 

Με ένα tweet επιβεβαιώθηκε από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια η επιλογή του πανεπιστημιακού νοσοκομείου «Αττικό», που θα αποτελέσει το πρώτο από τα τρία νοσοκομεία όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το σχέδιο των ΣΔΙΤ, δηλαδή της σύμπραξης του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα, όπως είχε προαναγγελθεί από το πρόγραμμα της ΝΔ και προωθείται από το προεδρείο του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου. Όπως αναφέρει ο κ. Κικίλιας στην επίμαχη ανάρτηση που συνοδεύεται από φωτογραφία, το Αττικόν πως αποτελεί «νοσοκομείο πιλότος για αναβάθμιση και μέσω χρηματοδοτικών εργαλείων ΣΔΙΤ».

Στόχος είναι να γίνει πιλοτική εφαρμογή αυτού του είδους της συνεργασίας σε τρία δημόσια νοσοκομεία, δύο της Αττικής και ένα νοσοκομείο της περιφέρειας.

Ξεκινώντας από το Αττικό σε πρώτη φάση η σύμπραξη θα αφορά στη χρήση ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού.

Ο υπουργός Υγείας, έχει χαρακτηρίσει το 2020 χρονιά των νοσοκομείων, και σκοπεύει να τηρήσει τα λεγόμενά του με ενδυνάμωση τω δευτεροβάθμιων και τριτοβάθμιων δομών υγείας σε όλη την χώρα, τόσο μέσω των ΣΔΙΤ αλλά και με προσλήψεις προσωπικού και αναβάθμιση σε άλλα επίπεδα. Μην ξεχνάμε την τελευταία υπογραφή μνημονίου μεταξύ της κυβέρνησης και της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών για δωρεά που θα καλύψει βασικές ελλείψεις των νοσοκομείων.

Εξάλλου, όπως έχει πει ο κ. Κικίλιας, ο ΕΟΠΥΥ πληρώνει αδρά για τις υπηρεσίες που δρομολογούν να καλύπτονται από τις ΣΔΙΤ, την ώρα που οι πολίτες δεν εξυπηρετούνται όπως θα έπρεπε. «Ο πολίτης απλά δεν θα ταλαιπωρείται, δεν θα καθυστερεί, θα έχει ποιοτικές εξετάσεις. Θα μπορεί να απολαμβάνει ποιοτικότερες υπηρεσίες και το αγαθό της υγείας», έχει τονίσει ο υπουργός Υγείας.