ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Ικανοποίηση από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την παρέμβαση των φαρμακοποιών στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων

Ικανοποίηση από την Ένωση Ασθενών Ελλάδας για την παρέμβαση των φαρμακοποιών στο θέμα των ελλείψεων φαρμάκων

Σε καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση που είχε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος με την Ένωση Ασθενών Ελλάδας (ΕΑΕ) την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, μία μέρα μετά εκείνη που είχε ο ΠΦΣ με τον Υπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κικίλια, τον Υφυπουργό κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη και τον πρόεδρο του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων κ. Δημήτρη Φιλίππου με αντικείμενο τις ελλείψεις φαρμάκων.

 Στη συνάντηση φαρμακοποιών – ασθενών συζητήθηκαν πέρα από το θέμα των ελλείψεων και εκείνο που αφορά το πιλοτικό πρόγραμμα διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) δύο κατηγοριών από τα ιδιωτικά φαρμακεία.

Οι εκπρόσωποι της Ένωσης Ασθενών και συγκεκριμένα η Πρόεδρος κ. Κατερίνα Κουτσογιάννη και ο Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Τσιακαλάκης  εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για  την παρέμβαση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου στο θέμα των ελλείψεων και των προτάσεων για την επίλυση του προβλήματος, όπως και τη σύμφωνη γνώμη τους για τη διάθεση των ΦΥΚ συγκεκριμένων κατηγοριών από τα ιδιωτικά φαρμακεία καθώς και τη  θεσμοθετημένη επιστημονική αμοιβή τους,  χωρίς επιβάρυνση των ασφαλισμένων.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΠΦΣ κ. Απόστολος Βαλτάς  τόνισε τη στρατηγική επιλογή των φαρμακοποιών να βρίσκονται στο πλευρό των ασθενών με πρωτοβουλίες που θα εξασφαλίζουν την πρόσβαση των ασθενών και ιδιαίτερα των πλέον ευπαθών,  στα φάρμακα τους,  με ποιότητα και αξιοπρέπεια.