ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Δέσμευση Απ. Βαλτά για στήριξη του έργου των φαρμακοποιών του Κόσμου

Δέσμευση Απ. Βαλτά για στήριξη του έργου των φαρμακοποιών του Κόσμου

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Πέρα από το επιστημονικό, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου κ. Απόστολος Βαλτάς θέλει να ενισχύσει ακόμη περισσότερο και το κοινωνικό πρόσωπο των Φαρμακοποιών.

Αυτό προκύπτει από τα όσα ανέφερε στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της τελετής της κοπής της πίτας των φαρμακοποιών του Κόσμου που πραγματοποιήθηκε σε μία πολύ ζεστή ατμόσφαιρα στο πλαίσιο του Health expo φαρμακευτικού συνεδρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών / Megaron - The Athens Concert Hall, το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Βαλτάς στα λίγα αλλά σημαντικά για την εθελοντική αυτή οργάνωση των Φαρμακοποιών που έχει κλείσει ήδη 23 χρόνια ζωής λόγια του στάθηκε στο στόχο της «να μεγαλώσει η αλυσίδα αγάπης και αλληλεγγύης». «Αυτή η ευχή είναι όλα τα λεφτά» ανέφερε ενθουσιασμένος τονίζοντας ότι «αυτό είναι υποχρέωση των φαρμακοποιών όλης της Ελλάδας».

Και συνέχισε: «Εμείς χαρακτηριζόμασταν κάποτε από εσωστρέφεια. Έχουμε υποχρέωση να βγούμε προς τα έξω και να δείξουμε τον κοινωνικό μας ρόλο και να αγκαλιάσουμε αυτήν την προσπάθεια. Και δεν είναι δυνατόν να δείξουμε τον κοινωνικό μας ρόλο όπως τον δείχνει ο Πανελλήνιος προς τον πολίτη σαν πάροχο υγείας. Θα πρέπει όλοι να γραφτούμε και να αγκαλιάσουμε την προσπάθεια αυτή. Δεσμεύομαι ειλικρινά ότι το μήνυμα που θα περάσει προς όλους τους Συλλόγους είναι “στηρίξτε αυτήν την προσπάθεια”. Είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε για να αναδείξουμε τον κοινωνικό μας ρόλο σε όλη την Ελλάδα και σε όλον τον κόσμο. Διότι δεν έχει αναγνωριστεί ο ρόλος σας όσο του αξίζει».

Μάλιστα όπως είπε στη Μυτιλήνη, όπου ζει ακούει συνεχώς για τους Γιατρούς του Κόσμου και βλέπει την προσπάθεια των Φαρμακοποιών να μην ακούγεται όσο θα μπορούσε να ακούγεται.  «Δυστυχώς», όπως είπε χαρακτηριστικά, «δεν βρίσκεται εκεί που μπορεί και πρέπει να βρεθεί. Επομένως είμαστε υποχρεωμένοι όλοι να σας πάμε εκεί ψηλά που σας αξίζει. Και εγώ δεσμεύομαι γι’ αυτό και σας συγχαίρω από καρδιάς».          

Ο επίτιμος πρόεδρος των Φαρμακοποιών του Κόσμου κ. Σπύρος Σερεμίδης στα λίγα λόγια του έδωσε μία εικόνα για το σημαίνει η προσπάθεια της Οργάνωσης αυτής στις μέρες μας.

«Καθώς τα χρόνια περνούν και η παγκόσμια εικόνα αλλάζει, οι κοινωνίες εκσυγχρονίζονται, η φύση διαφοροποιείται σε αρνητικά επίπεδα και η επιστήμη πλημμυρίζει τον σημερινό άνθρωπο με παντοειδείς ανακαλύψεις άλλοτε θετικές γι’ αυτόν και άλλοτε έτοιμες για να το καταστρέψουν.

Στη μέση της περίεργης αυτής μίξης αλληλοσυγκρουόμενων αλλαγών και καταστάσεων, ο άνθρωπος – κύτταρο πολλές φορές στέκεται αμήχανος ή και ανήμπορος να αντιδράσει. Και όμως ο “Άνθρωπος” αυτός, πρέπει να μείνει όρθιος και ακέραιος, παρών και τολμηρός σε ό,τι διαδραματίζεται γύρω του, συμπαραστεκόμενος εθελοντικά στο Συνάνθρωπο».

Από την πλευρά της η πρόεδρος της Οργάνωσης κ. Δώρα Μανωλάκου μιλώντας από καρδιάς απηύθυνε  ένα κάλεσμα προς όλη την οικογένεια των φαρμακοποιών να στηρίξουν την προσπάθεια «να μεγαλώσουν την αλυσίδα αλληλεγγύης» και να αναδείξουν ακόμη περισσότερο μέσα από τη συμμετοχή τους στην προσπάθεια αυτή των Φαρμακοποιών του Κόσμου, το κοινωνικό πρόσωπο του Έλληνα φαρμακοποιού.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε εκτενής αναφορά σε όλους εκείνους που έχουν στηρίξει την Οργάνωση οι οποίοι κλήθηκαν να παραλάβουν το κομμάτι της πίτας και να απευθύνουν έναν πολύ σύντομο χαιρετισμό. Και ήταν ευτυχώς αρκετοί.