NEA

73 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα - Τα έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας

73 επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα - Τα έκτακτα μέτρα του υπουργείου Υγείας

Επτά νέα κρούσματα του κορωνοϊού -που αφορούν Έλληνες πολίτες- ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, σε δηλώσεις που έκανε την Κυριακή το μεσημέρι, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην επικράτεια να ανέρχεται στα 73.

Σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, από την ιχνηλάτηση των 7 κρουσμάτων που ανακοινώθηκαν χτες, προέκυψε ότι ΚΑΙ ΤΑ 7 είναι επαφές επιβεβαιωμένων κρουσμάτων.

Ο κ. Τσιόδρας είπε ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να δίνει έμφαση στις ευπαθείς ομάδες και ανέφερε ότι ο ιός εξακολουθεί να μεταδίδεται ταχύτατα, παγκοσμίως, καθώς ήδη έχει ανιχνευθεί σε πάνω από 100 χώρες με 106.000 κρούσματα.

Επιπλέον, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας προχώρησε σε ανακοινώσεις σχετικά με νέα έκτακτα μέτρα προστασίας του πληθυσμού και των ευπαθών ομάδων ειδικότερα που λαμβάνει η κυβέρνηση, μετά από σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό  για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της επιδημίας.

Τα νέα έκτακτα μέτρα είναι τα εξής:

  • Αναστολή λειτουργίας ΚΑΠΗ σε όλη τη χώρα για 4 εβδομάδες
  • Ακυρώνονται τα συνέδρια για τέσσερις εβδομάδες
  • Αναστολή όλων των σχολικών εκδρομών για δύο εβδομάδες
  • Πραγματοποίηση όλων των αθλητικών εκδηλώσεων κεκλεισμένων των θυρών για δύο εβδομάδες
  • Παράλληλα, δεν αποφασίστηκε κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων, αλλά, όπως είπε θα κλείνουν κατά περίπτωση συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα αποτελέσματα που θα προκύπτουν από την ιχνηλάτηση των επαφών των νοσούντων.

Αναφορικά με τις εκπαιδευτικές μονάδες κάθε βαθμίδας, συνεχίζεται η προληπτική αναστολή λειτουργίας, που εφαρμόζεται ανά περίπτωση σε συγκεκριμένες μονάδες, ανάλογα με τα ευρήματα που προκύπτουν από την ιχνηλάτηση επαφών, που πραγματοποιεί ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας.

Τα μέτρα θα τεθούν σε εφαρμογή από σήμερα, Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020, και θα επανεξεταστούν πριν λήξει η περίοδος ισχύος τους.