NEA

«Η Δύναμη του μΑΖί»: To μήνυμα που κερδίζει στη μάχη κατά του SARS-CoV-2

«Η Δύναμη του μΑΖί»: To μήνυμα που κερδίζει στη μάχη κατά του SARS-CoV-2

Με κεντρικό μήνυμα «Η Δύναμη του μΑΖί», η βιοφαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca λαμβάνει στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως δυναμικές πρωτοβουλίες, συμμετέχοντας και συμβάλλοντας στη μάχη αντιμετώπισης του Sars-Cov-2, με προτεραιότητες της: τη διασφάλιση της υγείας των εργαζομένων της, την εξασφάλιση της σταθερής διάθεσής των φαρμάκων της στους ασθενείς και την υποστήριξη της επιστημονικής και υγειονομικής κοινότητας.

Οι Ασθενείς στο επίκεντρο

Προτεραιότητα της εταιρείας η εξασφάλιση της σταθερής διάθεσης των φαρμάκων, με την ταυτόχρονη διασφάλιση της ασφάλειας, της ποιότητας και της αποτελεσματικότητας έτσι ώστε κάθε ασθενής να μπορεί να έχει πρόσβαση στη θεραπεία που χρειάζεται ανεξαρτήτως των συνθηκών. Επιπλέον, η επιτάχυνση της ανάπτυξης στον τομέα των διαγνωστικών εξετάσεων και η συνεργασία με κυβερνήσεις στη διεξαγωγή υφιστάμενων προγραμμάτων ελέγχου για την ενίσχυση της εξέτασης του πληθυσμού. Οι ομάδες Έρευνας και Ανάπτυξης, εργάζονται για τον προσδιορισμό μονοκλωνικών αντισωμάτων και την αξιολόγησή τους σε κλινικές δοκιμές ως αγωγή για την πρόληψη της νόσου COVID-19. Επίσης, υπάρχει συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη εμβολίου κατά του ιού SARS-CoV-2, με στόχο την παραγωγή σε μεγάλη κλίμακα και διανομή του. Τέλος, ερευνάται η πιθανότητα σκευάσματα εγκεκριμένα για άλλες νόσους να αποτελέσουν πιθανές θεραπείες για την COVID-19

Εστιάζοντας στην απρόσκοπτη πρόσβαση των ογκολογικών ασθενών σε φάρμακα και θεραπείες, η εταιρεία θέτει σε λειτουργία στις αρχές Μαΐου πρόγραμμα κατ΄ οίκον παράδοσης φαρμάκων. Επιπλέον, υποστηρίζονται διαδικτυακά εκπαιδευτικά σεμινάρια, τα οποία υλοποιούνται σε συνεργασία με την Ένωση Ασθενών Ελλάδος και με το σύλλογο ασθενών «Άλμα Ζωής». Παράλληλα, κατανοώντας την ανάγκη των ασθενών για επικοινωνία και θέλοντας να συμβάλλουμε ουσιαστικά στη βελτίωση των νέων συνθηκών ζωής που έχει επιβάλλει η πανδημία COVID-19 υποστηρίζεται η διοργάνωση webinars εκμάθησης του βασικού χειρισμού των κοινών πλατφόρμων ενημέρωσης και επικοινωνίας.

Επιστημονική και Υγειονομική Κοινότητα

Ανταποκρινόμενοι οι άνθρωποι της εταιρείας στην ανάγκη για συνεχή ενημέρωση του ιατρικού προσωπικού πρώτης γραμμής διοργάνωσαν live web casts παγκόσμιας εμβέλειας, στα οποία κορυφαίοι εμπειρογνώμονες και εκπρόσωποι της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας, μοιράστηκαν και συζήτησαν τις τελευταίες επιστημονικές γνώσεις σχετικά με την εξάπλωση της νόσου COVID-19, καθώς και την κλινική εμπειρία στη θεραπεία των ασθενών. Tα Webcast παρακολούθησαν περισσότεροι από 69.000 Επαγγελματίες Υγείας διαφορετικών ειδικοτήτων από 152 χώρες, ενώ από την Ελλάδα δήλωσαν συμμετοχή περισσότεροι από 1.100 Επαγγελματίες Υγείας.

Επίσης, στην ίδια φιλοσοφία η AstraZeneca σε όλο τον κόσμο προχώρησε σε δωρεά 9 εκατομμυρίων ιατρικών μασκών για την υποστήριξη των εργαζομένων στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης. Στη χώρα μας, συμμετείχε στη συλλογική εθνική προσπάθεια του Συνδέσμου Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδος (ΣΦΕΕ) για την αντιμετώπιση της ταχείας εξάπλωσης της νόσου COVID-19 και των αυξημένων νοσοκομειακών αναγκών, προσφέροντας στο υπουργείο Υγείας 4.000 ιατρικές μάσκες FFP2 και 10 οθόνες ζωτικών λειτουργιών ΜΕΘ.

Οι Εργαζόμενοι

Για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων της, η εταιρεία εφαρμόζει μέτρα για τη μείωση του κινδύνου εξάπλωσης και διάδοσης του SARS-CoV-2. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ανθρώπινου δυναμικού εργάζεται από το σπίτι μέσω τηλεργασίας. Ταυτόχρονα, όσοι εργαζόμενοι απασχολούνται σε τμήματα που έχουν κρίσιμο ρόλο στη διανομή των φαρμάκων, συνεχίζουν το έργο τους στους χώρους διανομής, εφαρμόζοντας όλες τις προφυλάξεις που απαιτούνται σε αυτή την κρίσιμη στιγμή.

Η κυρία Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της AstraZeneca Ελλάδος & Κύπρου, αναφερόμενη στις πρωτοβουλίες δήλωσε: «Η Δύναμη του μΑΖί: με το μήνυμα αυτό θέλουμε να αναδείξουμε τη σημασία της ομοψυχίας και της κοινής προσπάθειας στην αντιμετώπιση των συνεπειών του κορωνοϊού. Στις δύσκολες στιγμές, η δυναμική όλων μΑΖί πολλαπλασιάζεται. Όλοι γινόμαστε μια μεγάλη δύναμη, μια μεγάλη ομάδα, που μΑΖί θα παλέψουμε για να αντιμετωπίσουμε κάθε δυσκολία. Το ανθρώπινο δυναμικό της AstraZeneca, οι ασθενείς, το επιστημονικό και υγειονομικό προσωπικό σε αυτή τη δύσκολη περίοδο είναι “Οι δικοί μας άνθρωποι”. Είμαστε μΑΖί στην πρώτη γραμμή, ενωμένοι ώστε να αντιμετωπίσουμε όλες τις προκλήσεις».