NEA

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή από την Ολομέλεια για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Βουλή: Ενός λεπτού σιγή από την Ολομέλεια για τον θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

Ενός λεπτού σιγή κράτησε σήμερα η Ολομέλεια της Βουλής, προς τιμή του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρη Κρεμαστινού, που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» όπου νοσηλευόταν με την ασθένεια του κορωνοϊού.

Όλοι, και από όλα τα κόμματα που πήραν το λόγο, εξέφρασαν τη βαθιά θλίψη και τα συλλυπητήρια τους τόσο στην οικογένεια  του, όσο και στην παράταξη που με συνέπεια υπηρέτησε, όπως τόνισαν, ενώ αναφέρθηκαν ιδιαίτερα στο ήθος και το έργο του πολιτικού και επιστήμονα γιατρού.

Ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της κυβέρνησης και του ίδιου προσωπικά, χαρακτηρίζοντας τον Δημήτρη Κρεμαστινό, «αγωνιστή, υπερασπιστή της νησιωτικής πολιτικής, που τίμησε με το ήθος του και την πολιτική και την επιστήμη».

Ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΙΝΑΛ Βασίλης Κεγκέρογλου, εξέφρασε τα θερμά συλλυπητήρια της παράταξης του για την απώλεια του «αγαπητού φίλου, συντρόφου, αγωνιστή της δημοκρατίας και φλογερού πατριώτη».

 «Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν λαμπρός επιστήμονας και το έργο του έχει βοηθήσει την επιστήμη στην Ελλάδα και σε όλο τον κόσμο. Από τη θέση του υπουργού Υγείας, ενίσχυσε το ΕΣΥ και το ΕΚΑΒ, προχώρησε τη λειτουργία του ΟΚΑΝΑ και κυρίως εισήγαγε τη τηλεϊατρική επιστήμη, που τόσο ανάγκη έχουμε σήμερα με βάση τα νέα δεδομένα, για να προστατέψουμε την υγεία των ανθρώπων», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κεγκέρογλου και κατέληξε:

«Εκφράζουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας στην οικογένεια του και τη λύπη μας για την απώλεια ενός φίλου και συντρόφου που τίμησε και την πολιτική και την παράταξη μας».

Τη βαθειά του θλίψη και τα συλλυπητήρια του προς την οικογένεια και το κόμμα που επί σειρά ετών τίμησε με το ήθος του, όπως ανέφερε, εξέφρασε ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

Από το ΚΚΕ, τόσο ο αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιώργος Λαμπρούλης, όσο και ο βουλευτής Γιάννης Δελής, εξέφρασαν τα συλλυπητήρια του κόμματός τους στην οικογένεια και στην παράταξη που χρόνια υπηρέτησε.

 

Συλλυπητήρια στη σύζυγο του Δ. Κρεμαστινού από την Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία

Tα θερμά συλλυπητήριά του εκφράζει στη σύζυγο του Δημήτρη Κρεμαστινού το ΔΣ της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταιρείας (ΕΚΕ).

«Με ιδιαίτερη θλίψη πληροφορηθήκαμε την είδηση του θανάτου του διακεκριμένου επιστήμονα, τέως προέδρου της ΕΚΕ, πρώην υπουργού, ομότιμου καθηγητή Καρδιολογίας, Δημήτρη Κρεμαστινού, μετά από πολυήμερη νοσηλεία.

Η καρδιολογική κοινότητα έμεινε φτωχότερη σήμερα από την απώλεια του καθηγητή και ανθρώπου Δημήτρη Κρεμαστινού, με πλούσιο και πολύπλευρο συγγραφικό έργο, ενός ευπατρίδη της πολιτικής, που υπηρέτησε τη πατρίδα μας ως γιατρός, ακαδημαϊκός δάσκαλος, βουλευτής και ως υπουργός Υγείας», αναφέρει η ΕΚΕ.

Στη μνήμη του εκλιπόντος και ως πρώτο ελάχιστο φόρο τιμής, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΕ αποφάσισε τη δωρεά χρηματικού ποσού στον εθελοντικό οργανισμό «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ».

Ε.Φ

Γιώργος Παπανδρέου: «Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν ανεκτίμητος  φίλος και άνθρωπος της προσφοράς»

Την βαθιά θλίψη του για τον θάνατο του ανεκτίμητου προσωπικού του φίλου Δημήτρη Κρεμαστινού εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε συγκεκριμένα:

«Ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ένας σπουδαίος άνθρωπος, επιστήμονας, πολιτικός, δεν είναι πια κοντά μας. Η θλίψη μου είναι βαθιά.

Με τον Δημήτρη, μας συνέδεαν πολλά, που τα λόγια δεν είναι εύκολο αυτήν την ώρα να περιγράψουν.  Ο δεσμός μας, οικογενειακός και προσωπικός, ήταν πολύ στενός και πολύ ιδιαίτερος.

Το γεγονός ότι, στα χέρια του είχαμε όλοι εναποθέσει τη ζωή του Ανδρέα, με είχε φέρει πολύ κοντά του.

Η φιλία μας ιδιαίτερη και ανεκτίμητη.

Πάντα, άνθρωπος της προσφοράς για το δημόσιο καλό.

Ο θάνατός του είναι μεγάλη απώλεια για όλους μας.

Καλό ταξίδι, Δημήτρη».

 

Συλλυπητήριο μήνυμα Μ. Βαρβιτσιώτη για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού

 

Συλλυπητήριο μήνυμα για το θάνατο του Δημήτρη Κρεμαστινού έστειλε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με ανάρτησή του στο twitter. «Το πολιτικό και ιατρικό έργο του Δημήτρη Κρεμαστινού θα αποτελεί παράδειγμα για όλους», σημειώνει ο κ. Βαρβιτσιώτης. «Τον γνώρισα στα βουλευτικά έδρανα όπου διακρίθηκε γιατί υπηρέτησε την πολιτική με συναίνεση αξιοπρέπεια και αίσθημα καθήκοντος. Συλλυπητήρια στους οικείους του και στα Δωδεκάνησα που αγάπησε πολύ».