ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Σεραφείμ Ζήκας: Οι αντίπαλοι μας έχουν επιστρατεύσει στο κυνήγι της ψήφου από πολιτευτές μέχρι κουμπάρους και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων

Σεραφείμ Ζήκας: Οι αντίπαλοι μας έχουν επιστρατεύσει στο κυνήγι της ψήφου από πολιτευτές μέχρι κουμπάρους και παράγοντες ποδοσφαιρικών ομάδων

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Σφοδρή κριτική ασκεί ο Αντιπρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Πρόεδρος του ΙΔΕΕΑΦ και του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θήβας κ. Σεραφείμ Ζήκας 
στον επικεφαλής της Αδέσμευτης Ενωτικής Συνδικαλιστικής Παράταξης κ. Θανάση Παπαθανάση  –χωρίς να τον κατονομάζει- για τον τρόπο που πολιτεύεται ενόψει των εκλογών της 26ης Ιουλίου διεκδικώντας την ψήφο των 178 εκλεκτόρων που απαρτίζουν το εκλεκτορικό σώμα.

Ο  κ. Ζήκας θεωρεί ότι ουσιαστικά η προσπάθεια όσων θέλησαν στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση να «αντιπολιτευθούν κριτικά» την παράταξή στην οποία μετέχει την «Προοπτική για το μέλλον του Φαρμακείου» ήταν πολύ δύσκολο να ανατρέψει μία πραγματικότητα τόσων πολλών προσπαθειών και θετικών επιτευγμάτων, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να χρησιμοποιούνται στη συνέχεια κορώνες παλαιοκομματικού τύπου χωρίς ουσιαστική παρέμβαση και πρόταση για το αύριο του φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Μιλά συνεχίζοντας την κριτική του στους αντιπάλους –ουσιαστικά στον κ. Παπαθανάση-  για συνδικαλιστική αφωνία τα τελευταία 15 χρόνια, για παράσταση υπαρξιακού συνδικαλιστικού περιεχομένου με ακραία κομματικά χαρακτηριστικά και για πλήρη απουσία και απαξίωση των θεσμικών διαδικασιών που διακόπτεται «σταθερά 2 πάντα μήνες πριν από κάθε εκλογές στον ΠΦΣ, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των εκλεκτόρων», επιστρατεύοντας στο κυνήγι της ψήφου εξωγενείς παράγοντες,

Τέλος κατηγορεί τον κ. Παπαθανάση –και εδώ είναι πλέον φανερό ότι σε αυτόν απευθύνεται καθώς διετέλεσε Αντιπρόεδρος της PGEU - για «απόλυτη απουσία προτάσεων και ενημέρωσης, τόσο στα ΔΣ, όσο και στις Γ. Συνελεύσεις» σχετικά με την Αντιπροεδρία που άσκησε στην PGEU.

Αναλυτικά, η ανάρτηση του κ. Σεραφείμ Ζήκα έχει ως εξής:

 

ΑΣΦΑΙΡΑ ΠΥΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Είναι που ως Διοίκηση του ΠΦΣ, έχοντας την απόλυτη ευθύνη για την ομαλή και «ασφαλή» διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης, οφείλαμε να διασφαλίσουμε ηρεμία, αποφυγή εντάσεων, τήρηση των αποστάσεων σύμφωνα με τους κανόνες COVID – 19.
Είναι που ως Διοίκηση, επιλέξαμε να μην επιτρέψουμε να μετατραπεί η Συνέλευση σε αρένα, θέλοντας να μην τρομάξουμε αλλά να εμπνεύσουμε τους νέους συναδέλφους - εκπροσώπους στον ΠΦΣ, οι οποίοι προσήλθαν κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες. (Είχαμε αρκετά δείγματα γραφής στο τελευταίο πριν την Γ. Συνέλευση ΔΣ και δεσμευτήκαμε - ως παράταξη - να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να μεταφέρει αντίστοιχο κλίμα στη Συνέλευση).

Όσοι θέλησαν να «αντιπολιτευθούν κριτικά» στον απολογισμό μας στην Γενική
Συνέλευση έχουν την συμπάθεια και την κατανόηση μας γιατί πραγματικά είναι πολύ
δύσκολο να ανατρέψεις μια πραγματικότητα τόσων πολλών προσπαθειών, τόσων
δημιουργικών πρωτοβουλιών, τόσων θετικών επιτευγμάτων.

Είναι όμως λυπηρό να βλέπεις συναδέλφους να εκτίθενται με κορώνες παλαιοκομματικού τύπου, με επίκληση πολλών θητειών στον Πανελλήνιο χωρίς καμία ουσιαστική παρέμβαση και το σημαντικότερο χωρίς καμία πρόταση για το αύριο του
φαρμακευτικού επαγγέλματος.

Κομπορρήμονες, οι οποίοι ξαφνικά και όψιμα μετέτρεψαν τη συνδικαλιστική αφωνία των τελευταίων 15 χρόνων (παραμύθι οι 6 θητείες και τα 18 χρόνια) "απούσας" παρουσίας τους στο ΔΣ του ΠΦΣ, σε βροντερές, ασυνάρτητες και κομματικής προσήλωσης κραυγές....

Παράσταση υπαρξιακού συνδικαλιστικού περιεχομένου...., με ακραία κομματικά χαραχτηριστικά, ξύλινο λόγο μη έχοντα σχέση, με την εντός κρίσης πραγματικότητα, που οδηγεί σε απραξία και απογοήτευση.....

Δέκα πέντε χρόνια, ωσεί παρόντες....., χωρίς καμία απολύτως αρμοδιότητα, καμία ευθύνη, καμία παραγωγή έργου, με μηδενική παρουσία σε επιτροπές, που δεν έχουν τόσα χρόνια γράψει ούτε ένα δελτίο τύπου, όπου η συμμετοχή τους στα ΔΣ, παρουσιάζεται ως ΜΟΝΑΔΙΚΗ ευκαιρία πολιτικής ανέλιξης.....

Πλήρης απουσία και απαξίωση των θεσμικών διαδικασιών, τριετής λήθαργος αλλά και προγραμματισμένη αφύπνιση....., σταθερά 2 πάντα μήνες πριν από κάθε εκλογές στον ΠΦΣ, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των εκλεκτόρων, επιστρατεύοντας στο κυνήγι της ψήφου, όλους τους «έχοντες σχέση με τον κλάδο» παράγοντες: Δημάρχους - Αντιδημάρχους, Περιφερειάρχες - Αντιπεριφερειάρχες, Βουλευτές, Προέδρους Ιατρικών Συλλόγων, Δημοτικούς Συμβούλους, Κουμπάρους, παράγοντες σε ποδοσφαιρικές ομάδες και πλείστους όσους «ενδιαφέρονται» για τον πολύπαθο κλάδο μας .

Επιστράτευση «ΕΞΩΓΕΝΩΝ ΠΑΡΑΓΟΝΤΩΝ» που καταδεικνύει, τη θεσμική εκτροπή καθώς και την νέα τάξη πραγμάτων σε σχέση με το πλαίσιο και τις διαδικασίες συνδικαλιστικών διεκδικήσεων !

Επιλέγουν αναγκαστικά αυτές τις προεκλογικές μεθοδεύσεις, μη γνωρίζοντας τίποτα γύρω από τα μικρά ή μεγάλα ζητήματα του κλάδου και μη έχοντας επί της ουσίας άλλους τρόπους προσέγγισης των συναδέλφων .

Ευρώπη και PGEU. Ήταν το 2018 και η σειρά της χώρας μας να ασκήσει το δικαίωμα διεκδίκησης της Προεδρίας, στους δύο....ΚΑΤΑΦΕΡΑΜΕ....να μη βγούμε...τρίτοι.....
Αποτέλεσμα.....:Απόλυτη απουσία προτάσεων και ενημέρωσης, τόσο στα ΔΣ, όσο και στις Γ. Συνελεύσεις. Αντιπροεδρία και σκοτάδι.....ΕΝΤΟΣ και ΕΚΤΟΣ....!
Τόσα χρόνια, κανένας Πρόεδρος και καμία Διοίκηση δεν τους εμπιστεύτηκε...., θα το κάνετε εσείς....;;;

Κάποιοι άλλοι πάλι, απομόνωσαν κάποια μεμονωμένα ζητήματα, χρέωσαν στην απερχόμενη διοίκηση ανύπαρκτες ή επουσιώδεις διαδικαστικές παραλείψεις ώστε να μπορέσουν να αρθρώσουν κάποιο αντιπολιτευτικό λόγο.

Οι προσπάθειες όλων ήταν φιλότιμες αλλά ατελέσφορες και χωρίς ουσία.
Η πραγματικότητα είναι μια, χωρίς υπερβολές και ωραιοποιήσεις!
Ο απολογισμός των πεπραγμένων ήταν ογκωδέστατος, περιεκτικός και στο σύνολο του θετικός και δημιουργικός.

Ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια δεν έγιναν τόσα πολλά σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα στον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο.

Κυρίως όμως δεν είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για ακόμη περισσότερες
κλαδικές κατακτήσεις το επόμενο διάστημα.

Ο απολογισμός δεν είναι μόνο θετικός για το παρελθόν. Είναι κυρίως δημιουργικός και εξασφαλίζει τις προϋποθέσεις για τα επόμενα βήματα του φαρμακευτικού επαγγέλματος. .
Σ΄ αυτό το μέλλον, όσοι μεμψιμοιρούν, χωρίς ουσία και προτάσεις, με διχαστικές ρητορικές απόψεις και προσωπικές στρατηγικές, θα έχουν περιορισμένο χώρο και ρόλο, γιατί , τους έχει προσπεράσει το μέλλον!

Κλείνοντας και επειδή, σε ένα ταχύτατα μεταβαλλόμενο περιβάλλον, που απαιτεί γρήγορα αντανακλαστικά και ικανότητες προσαρμογής και στο οποίο τίποτα δεν είναι αυτονόητο και δεδομένο, καλώ όλους τους εκλέκτορες με αίσθημα ευθύνης και με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, να επιλέξουν τους ΚΑΛΥΤΕΡΟΥΣ !!!

Σεραφείμ Ζήκας

Αντιπρόεδρος ΠΦΣ
Πρόεδρος ΙΔΕΕΑΦ
Πρόεδρος ΦΣΘΗΒΑΣ