NEA

ΗΠΑ: Τεράστια συγκέντρωση μηχανόβιων. Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε Βρετανία, Αυστραλία, Ισραήλ. Η Κίνα δίνει επίσημα μόλις 49 κρούσματα

ΗΠΑ: Τεράστια συγκέντρωση μηχανόβιων. Μεγάλη αύξηση κρουσμάτων σε Βρετανία, Αυστραλία, Ισραήλ. Η Κίνα δίνει επίσημα μόλις 49 κρούσματα

ΗΠΑ: Μεγάλη συγκέντρωση μηχανόβιων παρά τον νέο κορωνοϊό στη Νότια Ντακότα

Τα πέντε εκατομμύρια κρούσματα νέου κορωνοϊού στην αμερικανική επικράτεια δεν τρόμαξαν τους χιλιάδες μηχανόβιους, που συγκεντρώθηκαν σε πόλη της Νότιας Ντακότα για να συμμετάσχουν στη μεγαλύτερη ετήσια συνάθροιση μοτοσικλετιστών στον κόσμο.

Η χρήση της μάσκας ήταν σπάνια μεταξύ του πλήθους των μηχανόβιων, που κατέκλυσαν τους δρόμους της μικρής πόλης Στέρτζις, με πληθυσμό 6000 κατοίκων, η οποία βρίσκεται στους λόφους της Νότιας Ντακότα.

Έως τη 16η Αυγούστου, περίπου 250.000 οδηγοί μηχανών, από κάθε γωνιά της χώρας, αναμένονται εκεί για την 80η έκδοση της ετήσιας συγκέντρωσής τους.

Μπλουζάκια με συνθήματα όπως «Επέζησα του κορωνοϊού» ή «Θεός, όπλα και Τραμπ» προτείνονται προς πώληση για τους συμμετέχοντες.

«Ανυπομονούμε να δούμε τους επισκέπτες μας να ανακαλύπτουν όλα όσα η πολιτεία μας μπορεί να τους προσφέρει», είπε η Ρεπουμπλικανή  κυβερνήτης της Νότιας Ντακότα Κρίστι Νόεμ, πιστή στον πρόεδρο Τραμπ, στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox News.

Η πολιτεία είναι μία από τις λίγες που δεν κάλεσε ποτέ τους πολίτες της να μπουν σε καραντίνα ή να φοράνε μάσκα, όμως έως σήμερα έχει καταγράψει σχετικά μικρό αριθμό κρουσμάτων Covid-19.

Βρετανία: Τα ημερήσια κρούσματα Covid-19 ανήλθαν στο υψηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο

Η Βρετανία ανακοίνωσε 1.062 νέα κρούσματα κορωνοϊού χτες, καταγράφοντας την υψηλότερη ημερήσια αύξηση νέων μολύνσεων COVID-19 από τα τέλη Ιουνίου, σε μια χρονική στιγμή όπου οι αρχές επιβάλλουν νέα τοπικά lockdown σε κάποιες περιοχές και δεν κρύβουν την ανησυχία τους για ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας.

Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν ότι 1.062 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στη νόσο COVID-19, με τον αριθμό αυτό να ξεπερνά το όριο των 1000 νέων κρουσμάτων σε μία ημέρα για πρώτη φορά από τον Ιούνιο και να είναι κατά 304 υψηλότερος σε σχέση με τα 758 νέα κρούσματα που καταγράφηκαν το Σάββατο.

Αυστραλία: Ρεκόρ 19 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες

Η Αυστραλία κατέγραψε σήμερα τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού ως εδώ, αν και ο αριθμός των μολύνσεων στην πολιτεία που αποτελεί την κυριότερη εστία υποχώρησε σε χαμηλό σχεδόν δύο εβδομάδων.

Αξιωματούχοι στην πολιτεία Βικτόρια, επίκεντρο του λεγόμενου δεύτερου κύματος της πανδημίας, ανακοίνωσαν ότι 19 άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες.

Ενώ οι άλλες πολιτείες δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει στοιχεία για τους θανάτους και τα κρούσματα που κατέγραψαν, ήδη ο αριθμός αυτός αποτελεί θλιβερό ρεκόρ για την Αυστραλία.

Πάντως οι αρχές στη Βικτόρια επισήμαναν πως κατέγραψαν 322 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τον μικρότερο αριθμό από την 29η Ιουλίου.

Συνολικά, η Αυστραλία έχει καταγράψει ως εδώ περίπου 21.000 μολύνσεις και 314 θανάτους, απολογισμό αισθητά χαμηλότερο από άλλα ανεπτυγμένα κράτη.

 

Ισραήλ: Τους 600 έφθασαν οι νεκροί εξαιτίας της COVID-19, ξεπέρασαν τα 83.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε χθες Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε επτά νέους θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 678 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορωνοϊού ως εδώ έφθασε έτσι τους 600 νεκρούς επί συνόλου 83.002 ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.

Ο αριθμός των ενεργών κρουσμάτων ανέρχεται σε 24.867. Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκαν σε 395 (από 388) επί συνόλου 847 ανθρώπων που παραμένουν σε νοσοκομεία.

Οι άνθρωποι που κρίθηκε ότι έχουν αποθεραπευτεί έχουν φθάσει τους  57.533 (+462), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Νωρίτερα χθες Κυριακή το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι θα αυξηθεί ο αριθμός των τεστ που διενεργούνται καθημερινά στα 60.000, μέτρο που κοστολόγησε στα 4 δισεκ. νέα σέκελ (περίπου 1 δισεκ. ευρώ). Επί του παρόντος τις καθημερινές γίνονται κατά μέσον όρο 25.000 τεστ, ενώ τα Σαββατοκύριακα ενίοτε λιγότερα από 10.000.

Κίνα: 49 κρούσματα μόλυνσης από τον κορωνοϊό, τα 35 «εισαγόμενα»

Το κινεζικό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα ότι ως τα μεσάνυχτα χθες Κυριακή ενημερώθηκε για τον εντοπισμό 49 νέων επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 στην ηπειρωτική Κίνα, έναντι 23 την προηγουμένη, διευκρινίζοντας ότι τα 35 από αυτά ήταν «εισαγόμενα», κατά τον όρο που χρησιμοποιεί το Πεκίνο όταν αναφέρεται σε ταξιδιώτες που έχουν προσβληθεί από τον κορωνοϊό και αυτό διαπιστώνεται αφού φθάσουν στην κινεζική επικράτεια από το εξωτερικό.

Τα 14 κρούσματα εντόπιας μετάδοσης διαγνώστηκαν όλα στην αυτόνομη περιφέρεια Σιντζιάνγκ, όπου ζει το μεγαλύτερο μέρος της μουσουλμανικής μειονότητας των Ουιγούρων.

Εντοπίστηκαν εξάλλου 31 ασυμπτωματικοί φορείς, από 11 την προηγουμένη. Η Κίνα δεν συμπεριλαμβάνει τους ασυμπτωματικούς φορείς στους αριθμούς των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που ανακοινώνει.

Δεν αναφέρθηκε κανένας νέος θάνατος εξαιτίας της COVID-19.

64 ασθενείς κρίθηκε ότι αποθεραπεύτηκαν και έλαβαν εξιτήρια από νοσοκομεία. Συνεχίζουν να νοσηλεύονται 802, 41 σε σοβαρή κατάσταση.

Επισήμως, ο απολογισμός της πανδημίας στη χώρα όπου έκανε την εμφάνισή του ο νέος κορωνοϊός στα τέλη Δεκεμβρίου ανέρχεται σε 4.634 νεκρούς επί συνόλου 84.668 ανθρώπων που μολύνθηκαν.