NEA

Στην παραγωγή το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19

Στην παραγωγή το εμβόλιο της AstraZeneca κατά της COVID-19

Το ινδικό ινστιτούτο Serum έχει παρασκευάσει (ήδη!) 40 εκατ. δόσεις

 

To Ινστιτούτο Serum της Ινδίας, ο μεγαλύτερος παρασκευαστής εμβολίων στον κόσμο, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει παρασκευάσει 40 εκατομμύρια δόσεις του πιθανού εμβολίου της AstraZeneca κατά της COVID-19 και ότι σύντομα θα αρχίσει να παρασκευάζει και το πιθανό εμβόλιο της Novavax, ενώ και τα δύο επιδιώκουν να λάβουν έγκριση από τις αρμόδιες ρυθμιστικές αρχές.

Το Serum διευκρίνισε ότι έχει στρατολογήσει 1.600 μετέχοντες στην Ινδία για τις δοκιμές τελικού σταδίου του υποψήφιου εμβολίου της AstraZeneca και ότι προγραμματίζει επίσης να ζητήσει ρυθμιστική έγκριση για τη διεξαγωγή δοκιμών τελικού σταδίου για το εμβόλιο της Novavax.

Το εμβόλιο της AstraZeneca και του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης είναι το πιο προχωρημένο όσον αφορά τη δοκιμή του σε ανθρώπους στην Ινδία, σύμφωνα με τo Serum, το οποίο προσθέτει ότι το ίδιο και το Ινδικό Συμβούλιο Ιατρικής Έρευνας (ICMR) θα επιδιώξουν «έγκαιρη διαθεσιμότητα» του εμβολίου στην Ινδία.

Εκπρόσωποι του Serum και του ICMR αρνήθηκαν να διευκρινίσουν αν οι 40 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca αποσκοπούν στην προμήθεια μόνον της Ινδίας.

Το ICMR, οργανισμός της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, έδωσε τη χρηματοδότηση για τους χώρους στους οποίους γίνονται οι κλινικές δοκιμές για το εμβόλιο της AstraZeneca, πρόσθεσε το Serum, σημειώνοντας ότι αυτό και το ICMR βρίσκονται τώρα στο μεσαίο στάδιο κλινικών δοκιμών του εμβολίου σε 15 κέντρα σε όλη την Ινδία.

Η είδηση αυτή ήρθε την ώρα που οι προσβληθέντες από τον νέο κορωνοϊό στην Ινδία, την δεύτερη χειρότερα πληγείσα χώρα στον κόσμο, έφτασαν σήμερα τα 8,68 εκατομμύρια, ενώ ο αριθμός των νεκρών από την COVID-19 ξεπέρασε τους 128.000.

Η Ινδία αναπτύσσει τουλάχιστον δύο δικά της πιθανά εμβόλια για την COVID-19, ενώ η τοπική φαρμακοβιομηχανία Dr Reddy's Labs πραγματοποιεί δοκιμή στη χώρα για υποψήφιο εμβόλιο της Ρωσίας.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι το υποψήφιο εμβόλιό τους αποδείχθηκε περίσσότερο από 90% αποτελεσματικό κατά της COVID-19 σύμφωνα με τα αρχικά αποτελέσματα των δοκιμών.

Η Pfizer έχει ανακοινώσει ότι θα προωθήσει την δέσμευσή της με την κυβέρνηση της Ινδίας για την παροχή του πιθανού εμβολίου της στην χώρα.