NEA

Λύση της συνεργασίας και διαγραφής του Συλλόγου ΑΚΕΣΩ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία ΡΕΥΜΑΖΗΝ

Λύση της συνεργασίας και διαγραφής του Συλλόγου ΑΚΕΣΩ ανακοίνωσε η Ομοσπονδία ΡΕΥΜΑΖΗΝ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα ΡΕΥΜΑΖΗΝ με μία ενημερωτική επιστολή, ανακοίνωσε τη διαγραφή του Πανελληνίου Συλλόγου με Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα «Ακεσώ». Αναλυτικά η επιστολή αναφέρει:

«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ασθενών, Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Παιδιών με Ρευματικά Νοσήματα «ΡΕΥΜΑΖΗΝ» ανακοινώνει τη διαγραφή του Πανελλήνιου Συλλόγου Ασθενών με Αυτοάνοσα Ρευματικά Νοσήματα  «Ακεσώ» και την κατ’ επέκταση  λύση της συνεργασίας τους, σύμφωνα με την από 21/2/2021 απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου.

Η Ομοσπονδία ΡΕΥΜΑΖΗΝ από την πρώτη ημέρα ίδρυσης και λειτουργίας της βασίζεται σε ένα σύνολο αρχών και αξιών, αμοιβαίως αποδεκτό και αδιαπραγμάτευτο. Με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των ασθενών και την προάσπιση των συμφερόντων τους, η Ομοσπονδία ενεργεί χωρίς να κάνει εκπτώσεις στους αρχικούς της στόχους και τις καταστατικές της δεσμεύσεις   τις οποίες καλείται να προασπίσει σε κάθε ευκαιρία.

Η αλληλεγγύη, ο σεβασμός κάθε μέλους, η κοινή εμπιστοσύνη, το πνεύμα συνεργασίας  και η διαφάνεια των  ενεργειών τόσο των Συλλόγων μελών της όσο και των οργάνων της διαπνέουν την ύπαρξη της Ομοσπονδίας από την ίδρυση της και κάθε πράξη ή παράλειψη που αντιβαίνει σε αυτές, διαταράζει την λειτουργεία και την σημαντική αποστολή της. Η Ομοσπονδία καλείται λοιπόν να λαμβάνει δράση σε κάθε πράξη ή παράλειψη που κλονίζει το κύρος, την αξιοπιστία και αντιβαίνει στους διαφανείς και νόμιμους τρόπους λειτουργίας της.

Προς την κατεύθυνση αυτή, το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας ΡΕΥΜΑΖΗΝ αποφάσισε τη διαγραφή του Συλλόγου «Ακεσώ» και τη λύση της συνεργασίας τους.

Ως Ομοσπονδία παραμένουμε σταθεροί στις βασικές αρχές που μας ένωσαν εξαρχής και συνεχίζουμε δυναμικά, με γνώμονα πάντοτε το συμφέρον των ασθενών μας».