NEA

Ο ημερήσιος απολογισμός του Sars-CoV-2 στον κόσμο

Ο ημερήσιος απολογισμός του Sars-CoV-2 στον κόσμο

Αυστραλία

Η πολιτεία του Κούνισλαντ στην Αυστραλία που αντιμετώπισε ένα μικρό ξέσπασμα περιστατικών μόλυνσης από την COVID-19, δεν ανέφερε κανένα νέο κρούσμα σήμερα, ενώ η χώρα άρχισε να εορτάζει αυτό που ο πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον χαρακτήρισε ως ένα «ιερό» Σαββατοκύριακο του Πάσχα.

Χθες έληξε το τριήμερο lockdown, στην πολιτειακή πρωτεύουσα Μπρίσμπεϊν, καθώς οι αρχές κατόρθωσαν να περιορίσουν την εστία της επιδημίας, με συνολικά 18 κρούσματα COVID-19 να εντοπίζονται συνολικά.

Η Αυστραλία ήταν σε υψηλό βαθμό επιτυχής στη διαχείριση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, καταγράφοντας λίγα περισσότερα από 29.000 περιστατικά μόλυνσης και 909 θανάτους από την έναρξη της πανδημίας.

Ωστόσο έχει προβλήματα με την εξέλιξη του προγράμματος εμβολιασμού της. Περίπου 670.000 δόσεις είχαν διατεθεί μέχρι το τέλη Μαρτίου, αριθμός κατά πολύ χαμηλότερος από τον αρχικό στόχο εμβολιασμού των τεσσάρων εκατομμυρίων ανθρώπων που είχε θέσει η κυβέρνηση.

 

Συρία

Επισήμως στις περιοχές της Συρίας που ελέγχει η Δαμασκός-περίπου τα δύο τρίτα της εμπόλεμης χώρας-έχουν καταγραφεί 19.000 κρούσματα covid-19 και λίγο περισσότεροι από 1.200 θάνατοι.

Γιατροί και υπηρεσίες του ΟΗΕ εκτιμούν όμως ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος. Αυτό οφείλεται στον περιορισμένο αριθμό διαγνωστικών τεστ, αναφέρει το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων του ΟΗΕ (OCHA).

Αν και πέρυσι η συριακή κυβέρνηση επέβαλε περιορισμούς στις μετακινήσεις και τη λειτουργία των καταστημάτων, αναγκάστηκε να αποσύρει τα μέτρα καθώς η χώρα είναι ήδη αντιμέτωπη με βαθιά οικονομική κρίση

«Δεν έχουμε φτάσει ακόμη στην κορύφωση» του κύματος της επιδημίας, προειδοποιεί ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Μουγάσατ, ο Εσάμ αλ Αμίν. «Οι αριθμοί αυξάνονται καθημερινά».«Η Συρία βρίσκεται σε κατάσταση πολέμου και υπόκειται σε πολιορκία», καταγγέλλει ο ίδιος αναφερόμενος στις κυρώσεις που έχουν επιβληθεί στη χώρα. «Δεν διαθέτουμε καν διαγνωστικά τεστ σε μεγάλη ποσότητα».

 

Γερμανία

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2 στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 21.888 τις προηγούμενες 24 ώρες, φθάνοντας τα 2.855.061, δείχνουν τα δεδομένα που δημοσιοποίησε σήμερα Παρασκευή το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ, ο φορέας επιδημιολογικής επιτήρησης της χώρας.

Παράλληλα, ακόμη 232 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 76.775 νεκρούς ως εδώ, κατά την ίδια πηγή.

 

Ουκρανία

Η Ουκρανία κατέγραψε αριθμό ρεκόρ 19.893 νέων κρουσμάτων του κορωνοϊού το 24ωρο που πέρασε, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Μαξίμ Στεπάνοφ, ενώ μέχρι στιγμής ο υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων που είχαν καταγραφεί σε μια ημέρα στη χώρα ανερχόταν σε 18.132 και είχε ανακοινωθεί στις 26 Μαρτίου.

Ο Στεπάνοφ επισήμανε επίσης ότι για τρίτη συνεχόμενη ημέρα καταγράφηκε ρεκόρ 433 θανάτων το περασμένο 24ωρο από την COVID-19, ενώ την προηγούμενη ημέρα ο αριθμός αυτών που έχασαν τη ζωή τους από την νόσο που προκαλεί ο νέος κορωνοϊός ανερχόταν σε 421. Η Ουκρανία έχει καταγράψει ως σήμερα συνολικά 1.711.630 κρούσματα του νέου κορωνοϊού και 33.679 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.