NEA

Είπαν σήμερα...

Είπαν σήμερα...

Τα βασικά σημεία των δηλώσεων που έκαναν σήμερα οι ειδικοί από το χώρο της υγείας και του φαρμάκου, αλλά και οι εκπρόσωποι της πολιτείας.

  • Για συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα πίσω από τα κορωνοπάρτι στις πλατείες έκανε λόγο η Ντόρα Μπακογιάννη, κάνοντας παράλληλα έκκληση σε όσους δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν το δικαίωμα, «να μη χάνουν χρόνο».

 

  • «Θεωρητικά σωστή» αλλά χωρίς να αποδίδει στην πράξη χαρακτήρισε την παράταση των απαγορεύσεων στις μετακινήσεις και ενόψει του Πάσχα ο καθηγητής πνευμονολογίας Θεόδωρος Βασιλακόπουλος. Παράλληλα, επισήμανε πως η παράταση δεν είναι ρεαλιστική καθώς ο κόσμος για πολλούς λόγους δεν πειθαρχεί.

 

  • Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να βρεθούμε αντιμέτωποι και με ένα τέταρτο «κύμα» της πανδημίας του κορωνοϊού ο καθηγητής Ιατρικής Γιώργος Παυλάκης, ο οποίος παράλληλα τόνισε πως η μη τήρηση των μέτρων και τα κορωνοπάρτι συμβάλλουν στην αύξηση του επιδημιολογικού φορτίου.

 

  • Ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας του ΕΚΠΑ, Νικόλαος Θωμαΐδης τόνισε πως εάν συνεχιστούν τα κορωνοπάρτι, όπως αυτά του περασμένου σαββατοκύριακου, «μπορεί να γίνει έκρηξη του ιικού φορτίου και να δούμε αύξηση των κρουσμάτων την ερχόμενη εβδομάδα».

 

  • Την παρέμβαση της Πολιτείας για τα περιστατικά εισβολής αρνητών στα νοσοκομεία ζητά ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΑΤΤΙΚΟΝ και παθολόγος-εντατικολόγος, Μιχάλης Ρίζος. Παράλληλα εξήγησε ότι παραμένει η δύσκολη κατάσταση με πάνω από 50% του νοσοκομείου να είναι περιστατικά covid, ενώ στις ΜΕΘ η κάλυψη είναι κοντά στο 100% από περιστατικά COVID.