ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

«Ανάσα» για τους φαρμακοποιούς το OFF στην πλατφόρμα των self tests σε διανυκτερεύσεις, Σ/Κ

«Ανάσα» για τους φαρμακοποιούς το OFF στην πλατφόρμα των self tests σε διανυκτερεύσεις, Σ/Κ

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Μία πρώτη ανάσα θα πάρουν οι φαρμακοποιοί από την πίεση που δέχονται λόγω της δωρεάν διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία καθώς αποφασίστηκε σε πρώτη φάση μετά από αίτημα του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου -και μετά το ντόρο που έχει δημιουργηθεί και που οδήγησε μάλιστα τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αχαΐας να στείλει επιστολή προς τον Υφυπουργό Υγείας κ. Βασίλη Κοντοζαμάνη όπου κάνει λόγο για απερίγραπτη κατάσταση στα φαρμακεία και του ζητά, όσο είναι καιρός να βρει εναλλακτικές δομές χορήγησης τους (δες εδώ) – η σχετική πλατφόρμα να είναι κλειστή από το Μεγάλο Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 στις 08:00 π.μ όπως και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και τη λήξη της δωρεάν διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία που είναι στα τέλη Μαΐου.

Ωστόσο ο ΠΦΣ ζητά την επίλυση των τεχνικών προβλημάτων ώστε το σύστημα να κλειδώνει και στη διάρκεια των καθημερινών διανυκτερεύσεων και καλεί τους Φαρμακευτικούς Συλλόγους να ενημερώσουν το κοινό ότι τα φαρμακεία αδυνατούν να διαθέτουν τα self tests στη διάρκεια των διανυκτερεύσεων   

Στη σχετική του ανακοίνωση, αναφέρει:

Ζητήθηκε από τους αρμόδιους Υπουργούς η πλατφόρμα των self tests να κλείνει στις διανυκτερεύσεις και τα σαββατοκύριακα, για να μην προκαλούνται προβλήματα στη λειτουργία των εφημερευόντων φαρμακείων.

Μετά από το αίτημά μας αυτό, σε πρώτη φάση η πλατφόρμα θα είναι κλειστή από το Μεγάλο Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου 2021 στις 08:00 π.μ όπως και κάθε Σαββατοκύριακο μέχρι και τη λήξη της δωρεάν διάθεσης των self tests από τα φαρμακεία που είναι στα τέλη Μαΐου.

Επίσης ζητήθηκε οι μηχανογράφοι να λύσουν το πρόβλημα ώστε να κλειδώνει το σύστημα και στη διάρκεια των καθημερινών διανυκτερεύσεων. Μέχρι να λυθεί το θέμα αυτό οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι πρέπει να ενημερώσουν το κοινό ότι τα φαρμακεία αδυνατούν να διαθέτουν τα self tests στη διάρκεια των διανυκτερεύσεων.