NEA

Χωρίς γιατρούς το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Χωρίς γιατρούς το Νοσοκομείο Σαντορίνης

Χωρίς παθολόγο, καρδιολόγο και άλλους γιατρούς βασικών ειδικοτήτων παραμένει το Νοσοκομείο Σαντορίνης, ενώ και τα κρούσματα κορονοϊού, τις τελευταίες ημέρες, έχουν εκτιναχθεί, λόγω και της τουριστικής κίνησης στο νησί.

«Οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Σαντορίνης μου εξέφρασαν το λειτουργικό αδιέξοδο του Νοσοκομείου», επισημαίνει ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ), κ. Μιχάλης Γιαννάκος και προσθέτει:

«Μου περιέγραψαν ότι η κατάσταση είναι πιο κρίσιμη από ποτέ. Στις βασικές ειδικότητες γιατρών δεν υπάρχει ούτε ένας. Τα περιστατικά κορονοϊού έχουν αυξηθεί κατά πολύ, τις τελευταίες ημέρες.

Την τελευταία εβδομάδα, 13 έως 20 Ιουνίου, στο νοσοκομείο, θετικοποιήθηκαν 45 ασθενείς με κορονοϊό. Και πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι στο νοσοκομείο προσέρχονται όσοι έχουν πιο βαριά συμπτώματα. Όσοι έχουν ήπια συμπτώματα  δεν προσέρχονται καν στο Νοσοκομείο. Θετικοποιούνται στα φαρμακεία ή στον ΕΟΔΥ και τίθενται σε καραντίνα.

Πριν από 10 ημέρες, οι θετικοί ασθενείς που προσερχόνταν στο νοσοκομείο ήταν ελάχιστοι. Μάλιστα, σήμερα νοσηλεύονται στο νοσοκομείο Σαντορίνης τρεις ασθενείς με κορονοϊό.  Είναι πραγματικά πολύ επικίνδυνο αυτό που συμβαίνει τώρα με τη στελέχωση του νοσοκομείου.

Την ώρα που το νησί κατακλύζεται από τουρίστες και υπάρχει μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, το νοσοκομείο του νησιού είναι ακάλυπτο από τις βασικές ειδικότητες γιατρών:

-ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ δεν υπάρχει κανένας. Υπάρχει μόνο ένας γενικός γιατρός που καλύπτει τα ΤΕΠ, την παθολογική κλινική, τα περιστατικά κορονοϊού. Από περιφερειακά ιατρεία, έρχονται δύο ακόμη γενικοί γιατροί και καλύπτουν κάποιες εφημερίες.

-ΚΑΡΔΙΟΛΟΓΟΣ δεν υπάρχει κανένας.

-ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΣ εδώ και μία εβδομάδα δεν υπάρχει κανένας. Ο μοναδικός ηλικιωμένος αναισθησιολόγος πήρε άδεια να ξεκουρασθεί.

-ΜΙΚΡΟΒΙΟΛΟΓΟΣ δεν υπάρχει κανένας.

-ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ δεν υπάρχει κανένας. Ο μοναδικός που υπηρετεί λείπει με αναρρωτική άδεια.

Πού είναι η ΑΕΜΥ Α.Ε., που διοικεί το νοσοκομείο και συνεχώς διαφημίζει ο υπουργός Υγείας, να κάνει προσλήψεις;

Άλλον ένα καλοκαίρι τα νησιά μένουν υγειονομικά ανοχύρωτα!

Καλούμε το υπουργείο Υγείας να καλύψει τα τραγικά κενά σε γιατρούς και προσωπικό του Νοσοκομείου Σαντορίνης!», καταλήγει ο κ. Μ. Γιαννάκος.