ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων καλά κρατεί...

Το πρόβλημα με τις ελλείψεις φαρμάκων καλά κρατεί...

Περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης λείπουν σύμφωνα με τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Αττικής 

 

«Οι ελλείψεις φαρμάκων, δυστυχώς  συνεχίζονται και αυξάνονται». Με αυτή τη φράση ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής (ΦΣΑ) ξεκινά το δελτίο Τύπου που εξέδωσε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου, για να δείξει ότι παρά τον ντόρο που διαρκώς γίνεται γι’ αυτό το διαχρονικό πρόβλημα, τα πράγματα όχι μόνο δεν έχουν βελτιωθεί αλλά συνεχώς χειροτερεύουν.

«Αυτή τη στιγμή λείπουν περισσότερα από 400 φάρμακα πρώτης ανάγκης, που έχει σαν αποτέλεσμα ασθενείς και φαρμακοποιοί να κάνουν αγώνα δρόμου μήπως μπορέσουν και εξασφαλίσουν κάποια από αυτά, αναφέρει ο ΦΣΑ σημειώνοντας ότι οι ελλείψεις αφορούν σε αναντικατάστατα φάρμακα όπως, παυσίπονα, αντιβιοτικά, αντιδιαβητικά, αντιεπιληπτικά, αντιπηκτικά, αντικαταθλιπτικά κ.α.

Και συνεχίζει:

«Η Πολιτεία δυστυχώς παρ’ όλες τις επανειλημμένες αναφορές μας, δεν έχει προβεί σε καμία ουσιαστική ενέργεια. 

Οι φαρμακοποιοί κάνουν ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να εξασφαλίσουν την αγωγή για τους ασθενείς τους, όμως δεν φέρουν καμία απολύτως ευθύνη για την απαράδεκτη  κατάσταση που επικρατεί στη φαρμακευτική αγορά». 

Καταλήγοντας ο ΦΣΑ καλεί «για άλλη μια φορά το Υπουργείο Υγείας και τον Ε.Ο.Φ. που είναι αρμόδιοι για τον ομαλό εφοδιασμό των ασθενών με φάρμακα, να πάρουν επιτέλους ουσιαστικά μέτρα προς αυτή τη κατεύθυνση».