ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Δημόσιο «ευχαριστώ» ΟΣΦΕ στον Χ. Σταϊκούρα

Δημόσιο «ευχαριστώ» ΟΣΦΕ στον Χ. Σταϊκούρα

Ικανοποίησε βασικά αιτήματα των συνεταιρισμών φαρμακοποιών

 

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

Σε δύο σημαντικές αλλαγές που θα ενισχύσουν τις αναπτυξιακές δυνατότητες των συνεταιρισμών φαρμακοποιών σε όλη τη χώρα προχώρησε το Υπουργείο Οικονομικών με την αποδοχή των αντίστοιχων αιτημάτων που είχε υποβάλλει η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδας τον Αύγουστο του 2022.

Πιο συγκεκριμένα στον ν.1667/86 επετεύχθησαν ύστερα από την παρέμβαση της ΟΣΦΕ δύο αλλαγές στο κείμενο του που διευκολύνουν την είσοδο νέων μελών και την ενδογενή οικονομική ανάπτυξη των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών.

«Για εμάς οι αλλαγές αυτές στο Νόμο 1667/86 είναι πάρα πολύ σημαντικές καθότι αφαιρούν ένα τεράστιο εμπόδιο που υπήρχε για την είσοδο νέων μελών στους συνεταιρισμούς φαρμακοποιών, άρα είναι πλέον πολύ πιο εύκολο να εντάξουμε νέα μέλη στους συνεταιρισμούς μας ενώ η δεύτερη αλλαγή επιτρέπει στους συνεταιρισμούς φαρμακοποιούς πολύ πιο εύκολα να αναζητήσουν χρηματοδότηση από το εσωτερικό τους, από τα μέλη τους κάτι που αποτελεί ένα φυσιολογικό τρόπο χρηματοδότησης ενός συνεταιρισμού ενισχύοντας επομένως την ενδογενή ανάπτυξή τους, όπως εξήγησε στο DailyPharmaNews ο κ. Βασίλης Μπιρλιράκης, Πρόεδρος της ΟΣΦΕ.

Ένα τρίτο σημαντικό θέμα για το οποίο, όπως είπε ο κ. Μπιρλιράκης θα συνεχιστεί η συζήτηση με τη νέα κυβέρνηση και την όποια ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προκύψει από τις εκλογές αφορά το θέμα της νομοθετικής ρύθμισης που θα επιτρέπει τη συνεργασία συνεταιρισμών. 

Σύμφωνα με τον κ. Μπιρλιράκη «η επίλυση αυτών των δύο αιτημάτων αφορούσε ουσιαστικά χρόνια ζητήματα που απασχολούσαν τους συνεταιριστές φαρμακοποιούς και τα οποία η διοίκηση της Ομοσπονδίας Συνεταιρισμών έθεσε επίσημα στο τραπέζι ύστερα από τη σχετική απόφαση της Γενικής της Συνέλευσης τον Ιούλιο του 2022. Η αποδοχή τους από την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών θα ενισχύσει την προοπτική ανάπτυξης των συνεταιρισμών φαρμακοποιών τόσο σε κοινωνικό επίπεδο υπό την έννοια ότι θα μπορούν πλέον πολύ πιο εύκολα να αυξήσουν το εύρος του αριθμού των μελών τους αλλά και σε οικονομικό επίπεδο καθώς πολύ πιο εύκολα θα έχουν τη δυνατότητα πλέον να αναπτυχθούν οικονομικά με ενδογενή, εσωτερικά κεφάλαια».

Η ΟΣΦΕ σε ενημερωτικό έγγραφο προς τα μέλη της αναφέρεται στο ιστορικό της όλης προσπάθειας που είχε ευτυχή κατάληξη με την ικανοποίηση των δύο πολύ σημαντικών για την ίδια αιτημάτων της. Διαβάστε εδώ τις λεπτομέρειες του εγγράφου.

Ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΟΣΦΕ κ. Μπιρλιράκης σε σχετική ανάρτησή του στο fb o αναφέρει τα εξής: «Δύο πολύ σημαντικές αλλαγές στον ν.1667/86 επετεύχθησαν, που διευκολύνουν την είσοδο νέων μελών και την ενδογενή οικονομική ανάπτυξη των Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών. Ένα δημόσιο ευχαριστώ στον αξιότιμο Υπ. Οικ. Χρήστος Σταϊκούρας / Christos Staikouras στον Γ.Γ. Νικόλαο Κουλοχέρη και στον Βουλευτή Έβρου Anastasios Dimoschakis- Αναστάσιος Δημοσχάκης».