ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

«Μαζί μια Αγκαλιά»

«Μαζί μια Αγκαλιά»

Θ. Κουτσούκης: «Αντίδοτο» η δράση στον κίνδυνο αδιαφορίας για τα κοινά

Συνέντευξη στον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

«Μαζί μια αγκαλιά» είναι ο κεντρικός τίτλος της εβδομαδιαίας πολυθεματικής δράσης που ξεκινά το Σάββατο 22 Απριλίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 28 Απριλίου στη Λάρισα.

Η δράση διοργανώνεται για δεύτερη συνεχή χρονιά με πρωτοβουλία του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας και από τους παρακάτω φορείς: Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας, Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, Κέντρο Πρόνοιας Θεσσαλίας, Δήμος Λαρισαίων, Περιφέρεια Θεσσαλίας ενώ συμμετέχουν ενεργά 19 ακόμη κοινωνικές και επιστημονικές οργανώσεις και ιδρύματα.

Στόχος είναι η ανάδειξη του κινήματος του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης καθώς επίσης και η προώθηση της αξίας της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου διαβίωσης.

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας κ. Θάνος Κουτσούκης μίλησε στο DailyPharmaNews γι’ αυτήν τη σημαντική διοργάνωση που ξεκίνησε, όπως προαναφέρθηκε με πρωτοβουλία του Συλλόγου των Φαρμακοποιών της μεγάλης αυτής θεσσαλικής πόλης.     

 

  • Πέρσι ξεκινήσατε μία μεγάλη προσπάθεια, πρωτόγνωρη για έναν Φαρμακευτικό Σύλλογο με πολλά όνειρα και με τη φιλοδοξία να την καταστήσετε θεσμό. Στην πράξη φαίνεται πως τα καταφέρατε. Τι νέο να περιμένουμε φέτος;

Είναι η δεύτερη φορά και η εμπειρία από την πρώτη φορά σίγουρα υπάρχει και βοηθά στην καλύτερη διοργάνωση μίας τόσο μεγάλης εκδήλωσης. Πρόκειται για μία πολύ σημαντική διοργάνωση για εμάς καθώς έχουμε να χειριστούμε καταστάσεις αρκετά περίπλοκες και χρονοβόρες, κάτι που δεν είναι καθόλου απλό. Δεν μιλάμε για μία από τις εκδηλώσεις που συνήθως αναλαμβάνει ένας σύλλογος αυτού του επιπέδου όπως ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και γενικότερα δεν βλέπουμε τέτοιες τόσο σύνθετες εκδηλώσεις να γίνονται συχνά.

Σε σχέση με την προηγούμενη φορά είναι ακόμη περισσότεροι οι φορείς που συμμετέχουν. Μία σημαντική διαφορά σε σχέση με πέρσι είναι πλέον συνδιοργανωτές μαζί μας και ο Ιατρικός και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Λάρισας, είμαστε δηλαδή μαζί και οι τρεις φορείς εκπροσώπησης των επιστημόνων υγείας της Λάρισας. Και η συμβολή του Ιατρικού και του Οδοντιατρικού Συλλόγου είναι αρκετά σημαντική γιατί με τη δική τους συμμετοχή θα μπορούμε να παρέχουμε από φέτος προληπτικές ιατρικές και οδοντιατρικές εξετάσεις στο κοινό που θα μας επισκεφτεί και πρώτα και κύρια στα μικρά παιδιά που θα έρχονται στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο που μας παρέχει το «Χαμόγελο του Παιδιού».

Επιπλέον συμμετέχουν δύο Κλινικές του Νοσοκομείου Λάρισας, η Πανεπιστημιακή Νευρολογική Κλινική και η Πανεπιστημιακή Κλινική Ενδοκρινολογίας και Μεταβολικών Νόσων με πολύ σημαντικό έργο που έχουν να επιδείξουν στον τομέα τους, κάτι που θεωρώ ότι ο κόσμος θα δει με μεγάλο ενδιαφέρον –αφού για παράδειγμα θα έχει τη δυνατότητα να κάνει μετρήσεις σακχάρου- και ενδεχομένως να βρει απαντήσεις και λύσεις σε κάποια ερωτήματα και προβλήματα που τον απασχολούν και σχετίζονται με τα αντικείμενα στα οποία δραστηριοποιούνται οι δύο αυτές κλινικές ή να ανακαλύψει έγκαιρα και να προλάβει κάποιο πρόβλημα υγείας. Και βέβαια στο πλαίσιο αυτό δεν πρέπει να ξεχάσουμε τη συμμετοχή του Κέντρου Ψυχικής Υγείας καθώς δεν πρέπει να υποτιμάται η αξία της ψυχικής υγείας.

Σημαντικό επίσης είναι ότι συμμετέχουν για δεύτερη φορά όλοι οι Σύλλογοι ασθενών που συμμετείχαν και πέρσι, γεγονός που δείχνει ότι υπήρξε ικανοποίηση από την πρώτη διοργάνωση. Μάλιστα σε περίπτερα Συλλόγων –π.χ. στο περίπτερο του Συλλόγου Καρκινοπαθών Λάρισας ή στο περίπτερο της Ελληνικής Εταιρείας Νόσου Alzheimer και Συναφών Διαταραχών- εκτός των υπευθύνων ανθρώπων που τρέχουν και γνωρίζουν τα θέματα, θα υπάρχουν και ειδικοί επιστήμονες ανάλογα με το αντικείμενο στο οποίο ο κάθε Σύλλογος δραστηριοποιείται στους οποίους θα μπορεί ο κόσμος να απευθυνθεί για ενημέρωση και βοήθεια, όπου χρειάζεται.

Βέβαια το πλέον σημαντικό είναι καταρχήν να δώσουμε στους πολίτες την ευκαιρία να μάθουν ότι υπάρχουν αυτοί οι φορείς/σύλλογοι για να μπορούν να απευθυνθούν για βοήθεια και γι’ αυτό θέλουμε να έρθει όσο το δυνατό περισσότερος κόσμος να τους γνωρίσει από κοντά.

Είναι μία ευκαιρία να δει το έργο που κάνουν. Έχει μόνο να κερδίσει από αυτήν την εμπειρία. Για παράδειγμα ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός θα μας βοηθήσει και πάλι στην επίδειξη και εκπαίδευση στις πρώτες βοήθειες. Ποιος δεν το έχει ανάγκη αυτό;

Θα υπάρχει ενημέρωση για την αιμοδοσία που ήταν και η αρχική δράση που κάναμε ως Φαρμακευτικός Σύλλογος Λάρισας και μάς οδήγησε να μπούμε στη λογική να διοργανώσουμε το «Μαζί μία Αγκαλιά» σε μία λογική ανάδειξης της σημασίας του εθελοντισμού και της προσφοράς στην κοινωνία.

Πάντα υπάρχει πρόβλημα με την επάρκεια αίματος. Εμείς στη Λάρισα το βιώσαμε πολύ έντονα το τελευταίο διάστημα με το ατύχημα των Τεμπών. Είναι πολύ σημαντικό να στηρίξουμε την προσπάθεια για αιμοδοσία. Η περιοχή της Λάρισας έχει μεγάλες ανάγκες. Έχει πολλά νοσοκομεία και κλινικές. Υπάρχει πολύς κόσμος που έρχεται και από άλλες περιοχές για να νοσηλευτεί. Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας καλύπτει τις ανάγκες όλης της περιοχής της Θεσσαλίας. Αυτό από μόνο του δείχνει το γιατί υπάρχει πάντα ανάγκη για αίμα. Θα πρέπει επίσης να σκεφτούμε ότι υπάρχουν ασθενείς που χρειάζονται αίμα σε τακτά χρονικά διαστήματα, θέμα που θα αναδειχθεί από τον Σύλλογο Θαλασσαιμίας και Δρεπανοκυτταρικής Αναιμίας Λάρισας αλλά και από τον Σύλλογο Νεφροπαθών Λάρισας. Γι’ αυτό είναι σπουδαίο να ευαισθητοποιείται ο κόσμος να προσφέρει αίμα.

Κι αυτό γίνεται με οργανωμένο τρόπο. Στο χώρο των εκδηλώσεων έχουμε φροντίσει οι φορείς που ασχολούνται με την αιμοδοσία να είναι μαζί με τους φορείς που δραστηριοποιούνται στη δωρεά οργάνων και μυελού των οστών (ο  Εθνικός Οργανισμός Μεταμοσχεύσεων, το «Όραμα Ελπίδας» που έχει να κάνει με την ανεύρεση δοτών μυελού των οστών και βέβαια το Τμήμα Αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας).

 

  • Θα επιμείνω στη σύνδεση της πρώτης με τη δεύτερη διοργάνωση. Ύστερα από μία διοργάνωση και μάλιστα τέτοιου μεγέθους, γίνεται ένας απολογισμός. Θα μπορούσατε να πείτε ότι υπήρξαν κάποια πράγματα που μάθατε για να μπορέσετε φέτος να πάτε ένα βήμα μπροστά;

Σίγουρα, όπως είπα η εμπειρία συσσωρεύεται.

 

  • Αυτό πρακτικά τι σημαίνει;

Έχει να κάνει με τους ανθρώπους που θα συνεργαστείς, με το γεγονός ότι η επικοινωνία με τους φορείς –και είναι πολλοί- γίνεται πιο εύκολα καθώς ήδη υπάρχει μία επαφή. Γνωρίζουμε πλέον με ποιους θα μιλήσουμε για παράδειγμα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Είναι αλλιώς να γνωρίζεσαι κι εάν γνωρίζεσαι, να συνεργαστείς για πρώτη φορά με κάποιον κι αλλιώς σιγά σιγά να αναπτύσσεται μία επικοινωνία που διαρκώς βελτιώνεται.

Είναι επίσης σημαντικό ότι μπαίνουν κι άλλοι φορείς στην προσπάθεια. Και μάλιστα σημαντικοί φορείς. Έτσι φέτος μπαίνει στους διοργανωτές και ο Δήμος Λάρισας και μάλιστα συμμετέχει πολύ δυναμικά, με πάρα πολύ διάθεση.

Οργανωθήκαμε ήδη πολύ καλύτερα. Φτιάξαμε στα τέλη του προηγούμενου έτους μία Επιτροπή -που θα ανανεώνεται- των διοργανωτών στην οποία συμμετέχουν άνθρωποι από την Περιφέρεια, το Δήμο, τον Φαρμακευτικό, τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο η οποία Επιτροπή να είναι μέσα στο χρόνο «ζωντανή» ώστε να ξεκινήσουμε την επόμενη μέρα ολοκλήρωσης της φετινής διοργάνωσης τον σχεδιασμό της επόμενης.

Και βέβαια είναι πολύ σημαντικό για εμάς ότι η πρώτη μας προσπάθεια αγκαλιάστηκε από τον κόσμο, ήδη έχει αρχίσει να ακούγεται και αυτό βεβαίως είναι μία καλή παρακαταθήκη για φέτος και για τη συνέχεια.

Τα ΜΜΕ έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον και πιστεύω ότι θα υπάρξει πολλή μεγαλύτερη προβολή της διοργάνωσης σε σχέση με πέρσι, αφού δεν είναι μόνο τα τοπικά και τα κλαδικά μέσα αλλά και κεντρικά Αθηναϊκά ΜΜΕ που ενδιαφέρονται να την καλύψουν.

Όσο περισσότερο προσπαθούμε τόσο θα ανοίγονται δρόμοι για να έχουμε καλύτερα αποτελέσματα για τις επόμενες διοργανώσεις.

 

  • Φέτος πάντως βλέπουμε ότι λείπει το κομμάτι της ψυχαγωγίας που είχατε εντάξει στο περσινό σας πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Φέτος δεν θα υπάρξει μουσική βραδιά κι αυτό επειδή δεν υπάρχει η διάθεση ύστερα από το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Δεν μπορούμε να κάνουμε πανηγύρια σε μία πόλη που έχει βιώσει μία τόσο δύσκολη κατάσταση.

Θα υπάρχει μία μουσική υπόκρουση κατά την τελετή των εγκαινίων, θα υπάρξουν κάποια δρώμενα κατά τη διάρκεια της εβδομάδας όπως για παράδειγμα αυτά που θα έχουν σκοπό την προώθηση της άσκησης ως τρόπου ζωής, οι δράσεις για τα παιδιά που θα μπορούνε να παίζουν στην bubble land, μία δράση με χορευτικά Zumba του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό  ή εκείνα που θα αφορούν την παρασκευή υγιεινών γευμάτων αλλά μέχρι εκεί. Μία διοργάνωση γεμάτη ζωντάνια αλλά χωρίς υπερβολή λόγω του γενικότερου κλίματος.   

 

  • Εάν μπορούσατε να μιλήσατε για ένα λάθος που διορθώσατε σε σχέση με την πρώτη διοργάνωση, ποιο θα αναφέρατε;

Ένα βασικό ζήτημα για εμάς είναι το κομμάτι της αναγνώρισης και δημοσιοποίησης αυτής της δράσης. Ακόμη δεν έχουμε φτάσει εκεί που θέλουμε.

Είναι σημαντικό για τους διοργανωτές να λειτουργήσουν σωστά σε αυτό το κομμάτι για να μάθει ο κόσμος για τη διοργάνωση και να συμμετάσχει ακόμη περισσότερο. Θεωρώ ότι δεν προβλήθηκε όσο θα έπρεπε να προβληθεί ένα τόσο μεγάλο γεγονός.

Θα θέλαμε επίσης να καλέσουμε ακόμη περισσότερα σχολεία να συμμετέχουν. Ακόμη περισσότερους φορείς να συμμετέχουν. Υπάρχουν κι αλλά πράγματα που μπορούν να γίνουν ακόμη καλύτερα και νομίζω ότι χρόνο με το χρόνο αυτό θα βλέπουμε.

 

  • Τι έχετε πετύχει μέσα από αυτήν την διοργάνωση;

Δείξαμε ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας μεταξύ κοινωνικών, επιστημονικών φορέων για το καλό ολόκληρης της κοινωνίας. Έχουμε ήδη δει ένα δείγμα ως συνδιοργανωτές για το τι μπορούμε να πετύχουμε εκεί που όλοι έχουμε ένα κοινό ενδιαφέρον δράσης.

 

  • Θα βλέπατε ως επιτυχία της προσπάθειάς σας αυτής την ανάληψη αντίστοιχων πρωτοβουλιών από άλλους τοπικούς φαρμακευτικούς Συλλόγους;

Βέβαια, θα ήταν επιτυχία! Μακάρι να υπάρξουν τέτοιες ανάλογες πρωτοβουλίες κι αλλού! Πρέπει να υπάρχει διάθεση από κάποιους ανθρώπους.

Βέβαια θέλω εδώ να πω το εξής. Μας τιμάει ότι με δική μας πρωτοβουλία, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας ξεκίνησε όλο αυτό, έγινε με δική μας ιδέα και δικό μας τρέξιμο για την υλοποίησή του αλλά πλέον όλοι όσοι συμμετέχουν αξίζουν την ίδια προβολή, έχουν την ίδια αξία γιατί ο καθένας στον τομέα του προσφέρει. Αυτό που έχει σημασία είναι όλο αυτό να μεγαλώσει. Το θετικό αποτέλεσμα, ο θετικός αντίκτυπος στην κοινωνία είναι επιτυχία όλων όσων το συνδιοργανώνουν και τρέχουν γι’ αυτό.

 

  • Αυτή η προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κόσμου για την ανάδειξη του κινήματος του ανθρωπισμού, του εθελοντισμού και της αλληλεγγύης καθώς επίσης και η προώθηση της αξίας της πρόληψης και του υγιεινού τρόπου διαβίωσης πιστεύετε ότι έφερε αποτέλεσμα; Είδατε κάτι τέτοιο μέσα από τα φαρμακεία σας;

Υπήρξε συζήτηση, ειδικά το πρώτο διάστημα μετά την περσινή διοργάνωση κατά κύριο λόγο στην πόλη της Λάρισας. Δόθηκε από πλευράς μας, των φαρμακοποιών της Λάρισας ότι ο Σύλλογος δεν ασχολείται μόνο με τα κλαδικά θέματα αλλά θέλει να προσφέρει και κάτι παραπάνω στην κοινωνία.

Εμείς ως Σύλλογος αυτό θέλουμε να κάνουμε. Είναι κάτι άλλωστε που περιλαμβάνεται και στο νόμο για τη λειτουργία του Συλλόγου μας, το να περιφρουρούμε και να προωθούμε κι εμείς την καλύτερη υγεία των πολιτών. Είναι ένα ξεκίνημα να περάσουμε σ’ ένα ποσοστό του κόσμου ότι ναι, πράγματι οι φαρμακοποιοί θέλουν να πουν και να δώσουν κάτι παραπάνω. Σαφώς ως αποτέλεσμα δεν βρισκόμαστε εκεί που εγώ θα ήθελα να φτάσει όλο αυτό όμως πιστεύω ότι μέρα με τη μέρα, μήνα με το μήνα, μέσα από αυτές τις δράσεις και παρεμβάσεις του Συλλόγου μας θα φτάσουμε εκεί που θέλουμε.

Να πω εδώ ότι ξεκινήσαμε από τα Χριστούγεννα σε συνεργασία και με άλλους φορείς και φτιάξαμε μία Επιτροπή με στόχο την ανέγερση Στέγης Καρκινοπαθών στη Λάρισα. Θέλουμε να μαζευτούν χρήματα γι’ αυτόν τον σκοπό και συνεργαζόμαστε με την Οργάνωση «Κανείς Μόνος» αλλά και με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό Σύλλογο Λάρισας και προσπαθούμε και με τη στήριξη κι άλλων φορέων να γίνουν κάποιες εκδηλώσεις μέσα από τις οποίες να συγκεντρωθούν χρήματα γι’ αυτό το σκοπό.

Συμμετείχαμε επίσης στις κινητοποιήσεις για το δυστύχημα των Τεμπών. Δείχνουμε με πολλούς τρόπους ότι είμαστε δίπλα, συνοδοιπόροι μέσα στην κοινωνία και δεν δραστηριοποιούμαστε μόνο για ζητήματα που αφορούν αποκλειστικά το φαρμακείο.

Πρέπει να έχουμε μία τέτοια δραστηριότητα. Χτίζουμε «γέφυρες» με φορείς που με οποιονδήποτε τρόπο σχετίζονται με το δικό μας έργο και προσπαθούμε να βελτιώνουμε συνεχώς την καλή σχέση που έχουμε χτίσει στο πέρασμα του χρόνου με την κοινωνία συνολικά. Πιστεύω ότι όλη αυτή η προσπάθεια θα φανεί ως αποτέλεσμα και στο φαρμακείο. Όταν ο πολίτης βλέπει τον φαρμακοποιό ως Άνθρωπο με ευαισθησίες φυσικά και θα τον εμπιστευτεί ακόμη περισσότερο. Δεν θα τον δει ξερά μόνο ως τον επαγγελματία που θα του δώσει το φάρμακό του. 

Θα προτιμήσει να επισκεφτεί το φαρμακείο από το να παραγγείλει διαδικτυακά αυτό που θέλει.

 

  • Αρκεί να υπάρχουν φάρμακα να δώσει ο φαρμακοποιός.

Στη δράση μας αυτή θίγουμε και το θέμα των ελλείψεων. Θα υπάρχει προβολή των σποτ του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Θα είμαστε βέβαια κι εμείς εκεί για να εξηγούμε, να λύνουμε απορίες πάνω σε αυτό το πρόβλημα.

 

  • Πολύ σημαντικό…

Δεν είναι μόνο η πληροφορία η σχετική με την υγεία. Μπορούμε να περάσουμε και άλλα μηνύματα. Και κοινωνικά αλλά και για ζητήματα που αφορούν τον κλάδο σε σχέση με την κοινωνία. Από που πωλούνται τα φάρμακα, από που πωλούνται τα συμπληρώματα, ποιοι κίνδυνοι μπορεί να προκύψουν εάν αύριο μεθαύριο αλλάξει κάτι στο δίκτυο διάθεσης των ΜΗΣΥΦΑ κτλ

 

  • Και μία τελευταία ερώτηση που έχει επίσης σχέση με την επικαιρότητα. Πρόσφατα ψηφίστηκε ένας νόμος που αλλάζει τον τρόπο λειτουργίας των τοπικών φαρμακευτικών συλλόγων. Θεωρείτε ότι αυτό θα σας βοηθήσει στο να κάνετε ακόμη περισσότερα βήματα όπως αυτό του «Μαζί μια Αγκαλιά»;

Σίγουρα βοηθάει. Είναι ένα χρήσιμο εργαλείο γενικότερα που δίνει τη δυνατότητα για παράδειγμα να έχουμε περισσότερο προσωπικό να κάνουμε κάποια πράγματα, κάτι βεβαίως βασικό που έπρεπε να γίνει. Δεν είναι όμως ο νόμος το πρόβλημα για το πως θα λειτουργήσουμε ως φαρμακευτικοί Σύλλογοι. Πρέπει να δείξουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον να κάνουμε πράγματα. Αυτό ωστόσο που βλέπουμε να συμβαίνει, όχι μόνο σε φαρμακευτικούς συλλόγους αλλά γενικότερα είναι ότι ο περισσότερος κόσμος αρχίζει σιγά σιγά να απομακρύνεται τόσο από τους Συλλόγους όσο και από τις συλλογικές δράσεις. Κλείνεται στο καβούκι του. Αυτό δεν αλλάζει μ’ έναν νόμο, δυστυχώς. Συγνώμη γι’ αυτό που λέω το οποίο είναι κάπως απαισιόδοξο αλλά αυτό είναι κάτι που βλέπουμε και πρέπει να πετύχουμε να το αλλάξουμε.

 

  • Πηγαίνοντας πάλι στην αισιόδοξη πλευρά να πούμε λοιπόν ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μέσα από την επιτυχία τέτοιου είδους εκδηλώσεων.

Σίγουρα. Κι αυτό θέλουμε να μεταφέρουμε και στα μέλη του Συλλόγου μας. Ότι αξίζει να δείξουμε όλοι ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον όσον αφορά τον τρόπο που λειτουργούμε ως Σύλλογος και να έρθουμε όλοι ακόμη πιο κοντά σε αυτόν. Να είμαστε πιο ενεργοί σε δράσεις, σε εκδηλώσεις, σε συνελεύσεις. Να δείξουμε μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Να μη φτάσουμε σε σημείο να μην έχουμε ανθρώπους να ασχοληθούν με το Σύλλογο. Κι όταν ασχολούνται να το κάνουν όχι απλώς για να υπάρχει κάπου το όνομά τους αλλά να ασχολούνται ενεργά, με ζήλο. Δυστυχώς ακούμε φαινόμενα συλλόγων που δεν βρίσκουν ανθρώπους να διοικήσουν. Δεν θέλουμε να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Τουλάχιστον εμένα αυτό είναι θέμα που με απασχολεί πάρα πολύ και θα ήθελα να περάσω στους συναδέλφους μέλη του Φαρμακευτικού Συλλόγου Λάρισας ότι είναι σημαντικό, έχει ενδιαφέρον να είναι κοντά στο Σύλλογο και να αφιερώνουν έστω ένα ελάχιστο από τον χρόνο τους και τη διάθεσή τους γι’ αυτόν. Δεν πρέπει να είμαστε στο «εμείς και η οικογένειά μας». Δεν θα πάμε πουθενά έτσι. Σκοπός είναι να σκεφτόμαστε συλλογικά. Να αρχίσουμε να εμπιστευόμαστε σιγά σιγά τους ανθρώπους.

   

Εδώ μπορείτε να δείτε όλο το Πρόγραμμα των εκδηλώσεων στο πλαίσιο του «Μαζί μια Αγκαλιά»