NEA

ΠΟΕΔΗΝ προς Κούγια: «Να σέβεστε το έργο και την προσφορά των υγειονομικών»

ΠΟΕΔΗΝ προς Κούγια: «Να σέβεστε το έργο και την προσφορά των υγειονομικών»

Έντονα διαμαρτύρονται οι εκπρόσωποι των εργαζόμενων στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς όπως υποστηρίζουν «οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό τριών νοσοκομείων (του Καραμανδάνειου, του Ρίου και του Παίδων ‘Αγλαΐα Κυριακού’), έχουν κατ’ επανάληψη βρεθεί στο στόχαστρο του κ. Κούγια».

 

Από τη Ρούλα Σκουρογιάννη

 

Τα παραπάνω επισημαίνουν οι υγειονομικοί, σε σημερινή τους ανακοίνωση, με αφορμή τους σκληρούς χαρακτηρισμούς «συμμορία» και «παλιάνθρωποι», που εξαπέλυσε ο γνωστός ποινικολόγος, Αλέξης Κούγιας, αναφερόμενους σε υγειονομικούς υπαλλήλους των συγκεκριμένων νοσοκομείων, κατά την ακροαματική διαδικασία στην πολύκροτη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου, στις 23 Μαΐου 2023. Για την ακρίβεια, εξετάζοντας μάρτυρα, μία Παιδίατρο του Νοσοκομείου του Ρίου, ο Αλ. Κούγιας, φώναξε μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου: «Δεν ντρέπεστε λιγάκι; Παλιάνθρωποι όλοι! Όλη η συμμορία με τα ψέματά σας!».

Μετά από αυτήν την προκλητική φραστική επίθεση, η ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει:
«Τα δύο παιδιατρικά νοσοκομεία (Καραμανδάνειο και Αγλαΐα Κυριακού) και το Πανεπιστημιακό τριτοβάθμιο Νοσοκομείο του Ρίου έχουν τεράστια προσφορά στο ΕΣΥ, σώζοντας χιλιάδες ζωές ασθενών. Τα εμπιστεύονται οι ασθενείς και οι πολίτες. Δεν περιμένουμε από τον κ. Κούγια να μας χειροκροτήσει. Ούτε το θέλουμε. Εξ’ άλλου, από κανέναν δεν ζητάμε χειροκροτήματα. Τη δουλειά μας κάνουμε, με ευσυνειδησία και αυτοθυσία. Το αποδείξαμε στη διάρκεια της πανδημίας.

 

Δεν δεχόμαστε από κανέναν να μας αποκαλεί «συμμορία» και «παλιανθρώπους»!

Ο κ. Κούγιας απειλεί με μηνύσεις, όταν κρίνει ότι θίγονται οι κατηγορούμενοι που υπερασπίζεται. Εμείς τι πρέπει να κάνουμε με όλα αυτά που ακούμε από τον κ. Κούγια;

Η δουλειά μας, κ. Κούγια, είναι να περιθάλπουμε ασθενείς και όχι να ανταλλάσσουμε μηνύσεις…!», τονίζει στον Αλέξη Κούγια ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος και απευθύνει «παράκληση προς πάσα κατεύθυνση»:

«Σεβασμός από όλους στο έργο και την προσφορά των υγειονομικών! Με τέτοιες ύβρεις, δημιουργείται ανασφάλεια στους ασθενείς που προσέρχονται στα νοσοκομεία. Διαβεβαιώνουμε τους ασθενείς ότι τα τρία νοσοκομεία, όπως και όλα τα νοσοκομεία της χώρας, παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό προσφέρουν  σημαντικές υπηρεσίες Υγείας».