NEA

Αλ. Τσίπρας: Αυτοκριτική και νέα επίθεση στον Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία

Αλ. Τσίπρας: Αυτοκριτική και νέα επίθεση στον Μητσοτάκη για τη δημόσια υγεία

Ισχυρές δόσεις αυτοκριτικής περιείχε η τοποθέτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος του για τη συντριπτική ήττα στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Ο κ. Τσίπρας ζήτησε από τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να αποφύγουν την εσωστρέφεια καθώς όπως σημείωσε η μεγαλύτερη ευθύνη για όλους είναι η ανασύνταξη ενόψει των εκλογών της 25ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επετέθη εκ νέου στον Κυριάκο Μητσοτάκη λέγοντας ότι το σχέδιό του είναι να κερδίσει όχι την αυτοδυναμία, αλλά την παντοδυναμία, που θα του επιτρέψει να προχωρήσει ακόμα και σε αλλαγές στο Σύνταγμα, σε βαθιά συντηρητική κατεύθυνση. Και εάν του δοθεί η ευκαιρία, να μην έχει καν αντίπαλο.

«Θέλει να ξεμπερδέψει με τον ΣΥΡΙΖΑ, που είναι ο μόνος πολιτικός αντίπαλος που μπορεί να υπερασπιστεί το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια Υγεία, την Παιδεία, τα εργασιακά δικαιώματα» είπε συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας.

Απέδωσε την ήττα στο γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης κατάφερε να επιβάλει τη δική του ατζέντα και να μην συζητηθούν θέματα όπως η ακρίβεια, η διάλυση της δημόσιας υγείας, το έγκλημα των Τεμπών, οι υποκλοπές κ.ο.κ.

«Όλοι μπορούμε να φανταστούμε σε ποια κατεύθυνση θα είναι οι μεταρρυθμίσεις του κ. Μητσοτάκη. Στην κατεύθυνση των ιδιωτικοποιήσεων παντού. Ακόμα και στην Υγεία, ακόμα και στο νερό και στην κατεύθυνση της προκλητικής αξιοποίησης χωρίς κανένα έλεγχο και χωρίς κανένα λογαριασμό των 70 περίπου δισεκατομμυρίων των κοινοτικών πόρων και του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανασυγκρότησης, προς όφελος ποιων; Κάποιων λίγων ισχυρών και μόνο» είπε επίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.