ΤΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ

Εκστρατεία ενημέρωσης από την ΟΣΦΕ για τα οφέλη ένταξης των φαρμακείων σε συνεταιρισμό φαρμακοποιών

Εκστρατεία ενημέρωσης από την ΟΣΦΕ για τα οφέλη ένταξης των φαρμακείων σε συνεταιρισμό φαρμακοποιών

Από τον Χαράλαμπο Πετρόχειλο

 

«ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΑΣ! - Γιατί θέλουμε να πορευτούμε ΜΑΖΙ ΣΟΥ. Γίνε μέλος σε έναν Συνεταιρισμό Φαρμακοποιών». Με αυτό το σύνθημα η Ομοσπονδία Συνεταιρισμών Φαρμακοποιών Ελλάδος ξεκινά μία εκστρατεία ενημέρωσης με σκοπό να ενημερώσει τους φαρμακοποιούς όλης της χώρας που δεν είναι μέλη τοπικών συνεταιρισμών για τα οφέλη που θα έχουν εάν προχωρήσουν στην απόφαση να γίνουν μέλη.

«Ξέρεις τι είναι ένας συνεταιρισμός φαρμακοποιών. Ξέρεις όμως τα οφέλη του να γίνεις μέλος ενός συνεταιρισμού φαρμακοποιών;». Έτσι ξεκινά το σχεδόν δίλεπτης διάρκειας βίντεο που δημιουργήθηκε από την ΟΣΦΕ για την προώθηση αυτής της εκστρατείας.

Ως μία πρώτη απάντηση έρχεται η περιγραφή γενικά των οφελών που είναι η ισχυροποίηση του φαρμακοποιού οικονομικά, επαγγελματικά και κοινωνικά.

Στη συνέχεια τα οφέλη περιγράφονται με μεγαλύτερη λεπτομέρεια.

Με τις επιπρόσθετες εκπτώσεις, τις χρηματικές επιστροφές και το ατομικό αποθεματικό που σχηματίζει χρόνο με το χρόνο ένας φαρμακοποιός που γίνεται μέλος συνεταιρισμού έχει μεγαλύτερο οικονομικό όφελος.

Σε ό,τι αφορά τα πλεονεκτήματα στην εργασία του τον φαρμακοποιό που ανήκει σε κάποιον συνεταιρισμό δεν τον απασχολεί πια η αποθεματοποίηση αφού την αναλαμβάνει ο συνεταιρισμός. Έτσι, όπως εξηγεί το βίντεο «καμία φανταχτερή προσφορά δεν θα σε πείσει να αποθεματοποιήσεις μένοντας στο τέλος με μεγάλο όγκο αποθεμάτων».

Επιπλέον ο συνεταιρισμένος φαρμακοποιός εξασφαλίζει καλύτερη επάρκεια σε φάρμακα, με άλλα λόγια, εάν το φάρμακο υπάρχει θα καταλήξει στα χέρια του και δεν θα φύγει σε κάποια άλλη αγορά στο εξωτερικό.

Ακόμη απολαμβάνει υπηρεσίες και παροχές που ενδυναμώνουν την εργασία του σε κλινικό και διαχειριστικό επίπεδο.

Σημαντικό όφελος για τον φαρμακοποιό είναι, όπως αναφέρει η ΟΣΦΕ, ότι:  «γίνεσαι συνιδιοκτήτης και συνδιαχειριστής μίας από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις του τόπου σου, το έργο της οποίας επιδρά σημαντικά στην εξέλιξή σου».

Αναφερόμενο τέλος στα κοινωνικά οφέλη για τον φαρμακοποιό που αποφασίζει να γίνει μέλος ενός συνεταιρισμού το βίντεο αναφέρει το ότι «ενισχύεις την τοπική κοινωνία συμμετέχοντας έμπρακτα στη δημιουργία θέσεων εργασίας»

Καταλήγοντας το βίντεο τονίζει ότι τα συμφέροντα ενός φαρμακοποιού που είναι μέλος συνεταιρισμού είναι κοινά με αυτά του συνεταιρισμού «γιατί όλοι μαζί είμαστε φαρμακοποιοί με φαρμακείο. Έχεις κοινό όραμα με τον συνεταιρισμό. Όραμα που αναδεικνύει την πρωταγωνιστική θέση του φαρμακοποιού και του φαρμακείου στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας».

Το βίντεο συνοδεύεται από υλικό που εξηγεί τι είναι ένας συνεταιρισμός φαρμακοποιών, τονίζει και με κείμενο γιατί να γίνει ένας φαρμακοποιός μέλος ενός συνεταιρισμού  επισημαίνοντας το ότι οι συνεταιρισμοί φαρμακοποιών είναι έργο γενεών και είναι ανθεκτικοί στο χρόνο με μερικούς από αυτούς να πλησιάζουν τα 100 χρόνια συνεχούς λειτουργίας και κλείνει παραθέτοντας τις αρχές από τις οποίες διέπονται οι φαρμακευτικοί συνεταιρισμοί.

Δες εδώ το υλικό της ΟΣΦΕ