NEA

Θεσσαλονίκη: 18ο πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη»

Θεσσαλονίκη: 18ο πολυσυνέδριο «Καινοτομία και Ανάπτυξη»

Σε πρώτο πλάνο το «στοίχημα» της βιώσιμης επιχειρηματικότητας και ανάπτυξης στον πολιτισμό, τον τουρισμό, τις υποδομές και την υγεία

 

Τις προκλήσεις του μέλλοντος και πώς αυτές μπορούν να αντιμετωπιστούν από σήμερα, σε όλους τους τομείς δραστηριότητας του επιχειρείν και της δημόσιας διοίκησης- από την υγεία, τις υποδομές και τον τουρισμό, μέχρι τον πολιτισμό, τη μείωση των ανισοτήτων και της ανεργίας, με στόχο να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του πλανήτη μας και της ανθρωπότητας, υπό το πρίσμα μάλιστα της έντασης των επιπτώσεων της κλιματικής κρίσης, αλλά και σειράς άλλων αστάθμητων παραγόντων, φέρνει σε πρώτο πλάνο το 18ο πολυσυνέδριο για την «Καινοτομία και Ανάπτυξη», που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30/3 στη Θεσσαλονίκη.

Τις εργασίες του πολυσυνεδρίου του ka-business, που γίνεται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και τελεί υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης, αναμένεται να κηρύξει με κεντρική του ομιλία ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Σκρέκας.

Το συνέδριο θα αναπτυχθεί σε έξι ενότητες, με τους ομιλητές να ξεπερνούν συνολικά τους 50, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Στο πολυσυνέδριο, θα τοποθετηθεί μεταξύ άλλων και ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος.

Τα παραπάνω ανέφερε, σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η δημιουργός του ειδησεογραφικού portal ka-business, δημοσιογράφος Ραλλιώ Λεπίδου, παρουσιάζοντας και κάποια από τα ευρήματα πανελλαδικής έρευνας που διεξήχθη ενόψει της διοργάνωσης του πολυσυνεδρίου. Βάσει αυτών, το 80% των συνολικά 737 επιχειρηματιών που συμμετείχαν στην έρευνα υπογράμμισε την ανάγκη να «τρέξουν» ακόμη περισσότερα ευρωπαϊκά προγράμματα, ώστε να καταστεί πιο άμεση η στροφή τους στην πράσινη επιχειρηματικότητα, με το 57% να ζητά περισσότερη ενημέρωση και κατάρτιση για θέματα βιώσιμης ανάπτυξης και καινοτομίας.

Σε ερώτηση για το τι σημαίνει βιώσιμο έργο υποδομής, το 64% των συμμετεχόντων στην έρευνα απάντησε ότι είναι αυτό που εξυπηρετεί και κάνει πιο εύκολη τη ζωή τους, ενώ βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα της υγείας, για το 40% σημαίνει μείωση των ανισοτήτων στον κλάδο. Ποσοστό 29% των συμμετεχόντων στην έρευνα, υπογράμμισε την ανάγκη ποιοτικής φαρμακευτικής περίθαλψης. Επιπλέον, το 31% (έναντι 15% πέρυσι) δήλωσε ότι προτεραιότητά του δεν είναι μόνο να κάνει ένα πράσινο προϊόν, αλλά επιδίωξή του αποτελεί η επένδυση στον τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε να μπορεί να φτιάχνει πράσινα προϊόντα και υπηρεσίες. Όλη η έρευνα θα παρουσιαστεί στο πολυσυνέδριο ενώ στο πλαίσιο των εργασιών του συνεδρίου, θα παρουσιαστούν υπηρεσίες, ευρεσιτεχνίες και καινοτομίες επιχειρηματιών, φορέων και φοιτητών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ